Såld

Välplanerad stor våning med mycket potential!

Main image

Dag Hammarskjölds väg 1C

Lund

Välkommen till Brf Reuterdahl i Lund. Här presenteras nu denna generösa familjebostad om 114 kvm på fjärde våningen med balkong i solsäkert söderläge. Lägenheten erbjuder fyra sovrum, generöst vardagsrum, kök, badrum och hall med förvaring. Tidens tand har lämnat sina spår men möjligheterna är många för att skapa ett ombonat hem. Ägarfamiljen har haft lägenheten sen huset byggdes så den bär på en fin historia. Den genomgående planlösningen ger härligt ljusinsläpp från två väderstreck vilket ytterligare förstärks av de stora fönsterpartierna i samtliga rum.

Bostadsrättsföreningen är stabil och har under åren utfört löpande underhåll av fastigheten för att den ska behålla ett gott skick. Ekonomin är god med låg belåningsgrad vilket återspeglas i de förmånliga månadsavgifterna. Läget på Dag Hammarskjölds väg är populärt då det är nära både universitetet, sjukhuset och Ideon. För den som pendlar inom och utanför Lund är kommunikationen god.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Utgångspris
Månadsavgift
5 159 kr/mån
Antal rum
5
Boarea
114 m²
Byggnadsår
1960
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Enligt överenskommelse
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500

Rumbeskrivning

HALL - Hallen har plats för avhängning och skohylla. Här finns även platsbyggda garderober. Från hallen blickar man in mot vardagsrummet. I entrén ligger ett kork-o-plast golv som övergår i parkettgolv när man kliver genom dubbeldörrarna med glas in mot vardagsrummet. Väggarna har tapet.
SOVRUM 1 och SOVRUM 2 - Dessa rum är anslutna till varandra med ett skjutdörrsparti. Utsikten är härlig och ljusinsläppet från de stora fönsterna är fantastiskt. Båda sovrummen har platsbyggd garderobsförvaring, linoleumgolv och ljusa väggar.
VARDAGSRUM - Stort och ljust rum med utgång till balkongen. Här finns utrymme för både matplats och soffgrupp. Parkettgolv och ljus tapet.
SOVRUM 3 - Generöst till ytan med plats för dubbelsäng och förvaring. Linoleumgolv och tapetserade väggar.
KÖK - Köket är utrustat med spis/ugn, diskmaskin och kyl/frys. Här finns utrymme för matgrupp. Vit skåpsinredning, bänkskiva i rostfritt, vitt kakel, mönstrad tapet och kork-o-plast golv.
BADRUM - Badrummet är utrustat med wc, badkar och handfat. Vitt kakel och grå klinker.
SOVRUM 4 - Bra till ytan med en praktisk klädkammare i anslutning. Linoleumgolv och ljus tapet.

Läs mer om rummen

Byggnad

Fastigheten uppfördes år 1960 och består av tre sammanbyggda huskroppar med fasad i rött tegel och fasaden på husets framsida (söder) är på markplan dekorerad med glaserad Höganäskakel i mörk nyans.
Arkitekt är Ingeborg Hammarskjöld-Reiz, SAR. Det finns fem våningsplan med hiss.

Läs mer om byggnaden

Allmän information

Föreningen äger marken. Sammantaget finns 99 lägenheter. Brf Reuterdahl har tecknat bostadsrättstillägg till sina medlemmar. Ansökan om tillstånd för renovering/ombyggnad är obligatorisk.

På framsidan finns ett mindre antal parkeringsplatser samt cykelställ. Planterade träd och buskage pryder framsidan. På byggnadens baksida finns carport (27 platser) och parkeringsplatser samt cykelgarage och cykelställ. Här finns också en mindre miljöstation.

I den gemensamma tvättstugan finns 4 tvätt- och torkrum samt torktumlare.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den tekniska förvaltningen sköts av föreningen. Trappstädning sköts av städfirma.

I samband med överlåtelse har föreningen rätt att ta ut en överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift enligt stadgarna.

Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel för den boende är 10 %.

Avgiftsförändringar för kommande verksamhetsår beslutas normalt under december månad. Senaste årsskiftet höjdes månadsavgifterna med 5%.

I föreningen finns några företag, bl a bageri, pizzeria, frisersalong och förskola.
Närhet till bussförbindelser (8-10 min till centralstation och centrum). På promenadavstånd finns Lunds lasarett, Lunds tekniska högskola, Ekonomicentrum och Ideon. I närområdet finns livsmedelsaffär, post, körskola, restauranger, pubar, café, träningscenter och mycket mer.I området finns fina grönområden och helt nära fastigheten finns Tunaparken, som inbjuder till promenader. Här finns även nybyggd lekplats (2022) och bollplan. Parken genomkorsas av flera gång- och cykelvägar. Cykelavstånd till centrum är ca 10-15 minuter.

Läs mer på föreningens hemsida: https://www.brfreuterdahl.se/

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johan Lundquist, 046-15 54 30
Handelsbanken – Lund Ideon, Johanna Wictorin, 046-15 95 99

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Tuna
Gatuadress
Dag Hammarskjölds väg 1C
Postnummer, ort
22464 Lund
Lägenhetsnummer
44
Boarea(BOA)
114 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Bostadsrättsinnehavare disponerar ett större och ett mindre förrådsutrymme i källarplan.
Antal rum
5
Antal sovrum
4
Andelstal
1.3279
Överlåtelseavgift
1000 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Säljare
Pantförskrivning
är inte pantsatt

Kostnader

Månadsavgift
5 159 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband 250/250 Mb samt kabel-tv (basutbudet från Tele2).
Avgiftshöjningar
Avgiftsförändringar för kommande verksamhetsår beslutas normalt under december månad. Senaste årsskiftet gjordes en höjning av månadsavgifterna med 5%.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Föreningen har 27 st parkeringsplatser i carport och 27 st parkeringsplatser utomhus. Carport 675:-/kvartal, P-plats 525:-/kvartal. Internt kösystem tillämpas.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Reuterdahl
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1960
Hiss finns
Ja
Utförda renoveringar
2015 - Omfogning av samtliga fasader samt tilläggsisolering, 2015 - Fiberinstallation (uppgradering 2021) 2019 - Renovering av carport 2019 - Relining, alternativ metod till stambyte 2021 - Byte av dagvattenledningar och brunna
Kommande renoveringar
Byggnation av miljöhus, nyanläggning av föreningens bostadsgård, anläggning av laddstolpar, byte av kallvattenledningar. För mer information se föreningens hemsida: https://www.brfreuterdahl.se/medlem/underhallsplan/
TV/internet
Bredband via Telia. 250/250 Mb (möjlighet att ansluta IP telefon). Kabel-TV via Com Hem.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2018-05-14
Energiklass
E
Energiprestanda
108 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.