Såld

Lantlig idyll i Vallkärra, några minuter från Lund...

Main image

Vallkärratorns bygata 18

Lund

Välkommen till Vallkärratorns Bygata 18 och denna fantastiska familjevilla som andas tidigt 1900-tal. Den vackra tegelfasaden med valv över fönsterna vittnar om en tid då arkitekturen och materialvalen låg på en mycket hög nivå. Punschverandan tillför en romantik som ytterligare förstärks av rosenbuskarna längs med söderfasaden. Detta är ett hem som byggts av kärlek där tidens tand har lämnat spår men många av originalattributen lever vidare. Här presenteras nu chansen att förädla och förnya så att nya historier kan skrivas och nya minnen kan skapas.

Huset erbjuder 140 kvm boarea plus källare. På entréplan finnes kök, badrum, matrum och vardagsrum med bibliotek i fil. Takhöjden är generös vilket, i kombination med stora fönster, ger en luftig och ljus känsla. Från entréplan nås den fantastiska verandan med spröjsade fönster som skapar en mjuk övergång mellan trädgård och bostad. Vidare på övre plan finnes tre generösa sovrum och ett stort badrum med imponerande fönsterparti i kupa som blickar ut över trädgården.

Tomten är bra till storleken med sina 1.312 kvm och här finns både äpple, päron, björnbär, nypon och mängder av rosor. Just rosorna har varit ett stående inslag i ägarfamiljens historia då ett oändligt antal rosenbuketter har överlämnats till vänner och bekanta under årens lopp. Tomtens placering i området är optimal då den ligger på lugnt läge med natur runt omkring.

Vallkärra är en mysig liten by utanför Lund där man hittar lugnet och den lantliga känslan men samtidigt har stan på nära avstånd. Här finns skola F-6 och förskola. Närheten till naturen är något som lockar många av de som bosätter sig här.

Varmt välkommen på visning av detta unika boende med så mycket charm och potential!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Utgångspris
Antal rum
6
Boarea
140 m²
Biarea
10 m²
Tomtareal/mark
1312 m²
Byggnadsår
1911
Boendeform
Småhus
Tillträde
Enligt överenskommelse
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00
Extra kontaktperson
Profile Image
Rebecca Bernspång
Reg. Fastighetsmäklare
+46706-583500

Rumbeskrivning

BOTTENVÅNING
HALL - Plats för avhängning och skohylla. Trappa upp till plan 2. Plastgolv och ljusa väggar.
KÖK - Kök i vinkel med spis/ugn, köksfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Utrymme för mindre matplats. Plastgolv och gula väggar. Från köket nås källartrappan.
BADRUM - Halvkaklat badrum med badkar, wc och handfat. Vitt kakel, ljusa väggar och grå klinkergolv.
MATRUM - Rymligt matrum med plats för det stora sällskapet. Hörnläget i huset ger ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. generös takhöjd och dekorativa fönster-/dörrfoder. Parkettgolv och gröna väggar.
VERANDA - Vacker punschveranda med dekorativa fönsterpartier. En härlig plats för umgänge. Här finns utrymme att inreda med matgrupp eller lounge. Utgång till trädgården på östra gaveln.
VARDAGSRUM/BIBLIOTEK - Ljust och luftigt vardagsrum och bibliotek som ligger i fil. parkettgolv och ljusa väggar.

OVANVÅNING
BADRUM - Stort badrum med dusch, wc och handfat. Här finns utrymme för tvättmaskin och torktumlare om man önskar tillföra det i samband med renovering. Blå plastmatta och halvkaklade väggar med vitt och blått kakel. Stort fönsterparti i kupa som blickar ut över trädgården på byggnadens norrsida.
SOVRUM 1 - Sovrum 1 är beläget på husets nordöstra hörn med fönster i båda väderstreck. Här finns utrymme för dubbelsäng och längs ena kortsidan finns platsbyggd garderobsförvaring. Rustika plankgolv och ljusa väggar.
SOVRUM 2 - Sovrum 2 är beläget på husets sydöstra hörn med fönster i båda väderstreck. Här finns utrymme för dubbelsäng, skrivbord och förvaring. Rustika plankgolv och ljusa väggar.
SOVRUM 3 - Sovrum 3 är beläget på husets sydvästra hörn med ett stort fönsterparti i kupa längs söderväggen och även ett fönster på västra gaveln. Här finns utrymme för dubbelsäng, skrivbord och förvaring. Rustika plankgolv och ljusa väggar.

FÖRRÅD - Förråd finns i trädgården.

Läs mer om rummen

Övrigt

Enligt uppgift från dödsboet är dräneringen omgjord ca 2007-2009, man har tyvärr inte hittat några kvitto. Även uppgift att fönstren på bottenvåningen ska vara renoverade ca 2010-2011.

Väster om fastigheten finns Axelgård, en gammal fyrlängad bondgård som i dag används bland annat av Torns scoutkår (torn.scout.se) och Torns Ryttarförening (torns.org).

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens bo- och biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
1,5-plansvilla med källare
Fastighetsbeteckning
LUND VALLKÄRRATORN 11:1
Område
Vallkärra
Gatuadress
Vallkärratorns bygata 18
Postnummer, ort
22650 Lund
Tomtstorlek
1312 m²
Boarea(BOA)
140 m²
Biarea(BIA)
10 m²
Boareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Antal rum
6
Uppvärmning
Kombipanna med vattenburen värme
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Tegel
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas kopplade fönster och 2+1 glas kopplade i fönsterbågar
Tak: Eternitplattor
Utv. plåtarbete: Plåt
Bjälklag: Trä
VA
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde(Byggnad)
1 568 000 kr
Taxeringsvärde(Mark)
1 901 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 469 000 kr

Pantbrev/Inteckningar

Inteckningar
2
Totalbelopp
410 000 kr

Kostnader

Kommentar
Vatten/avlopp för 2021, 105 m3, 5.072 kr. Sopor för 2021, 2.367 kr. Ang elförbrukning så har personen som har bott i huset haft väldigt varmt samt att den äldre elpannan har ändvänts. En köpare kommer troligtvis uppdatera pannan till en luft/vatten värmepump för att sänka förbrukningen. Förbrukningen har dom senaste åren varit; 2019 - 28.234 kWh, 2020 - 29.241 kWh och 2021 - 35.657 kWh.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggår
1911
Övriga byggnader
Förråd finns på tomten.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.