Såld

Generös 2:a om 61 kvm med solig balkong...

Main image

Silogatan 6

Lund

Välkomna till Silogatan 6 och denna välplanerade och generösa 2:a om 61 kvm. Lägenheten är belägen på våning 4 med stor balkong i soligt läge mot den fina innergården och Bjeredsparken. Avgift om 3.010 kr inkl. värme, vatten, bredband, digital-TV samt bostadsrättstillägg. Här bor man i en bostad med alla bekvämligheter man kan önska sig. Ett generöst vardagsrum med utgång till balkong, matplats med utrymme för det stora sällskapet samt ett modernt kök i vinkel. Sovrummet är beläget mot den lugna innergården och har hel garderobsvägg med mycket bra förvaringsmöjligheter. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Perfekt läge i ett av Lunds mest attraktiva område med närhet till city, fint promenadstråk i Bjeredsparken, gym rakt över gatan samt närlivsbutik. Gemensamt garage finns under huset. Välkomna på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
3 010 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
61 m²
Byggnadsår
2012/2013
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Anna Eriksson
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HALL - Luftig och stor hall med plats för avhängning. Här finns även en stor klädkammare i anslutning med bra förvaring. Parkettgolv som följer bostadens övriga rum samt ljusa väggar.

VARDAGSRUM - Lägenhetens vardagsrum är generöst med trevligt ljusinsläpp från de stora fönsterna. Ett lättmöblerat rum med plats för stor soffa. Härifrån har man utgång till bostadens balkong. Parkettgolv och ljusa väggar.

BALKONG - Stor och härlig balkong i soligt läge med fin utsikt mot gården och Bjeredsparken. Här finns plats för både soffa och bord.

MATPLATS - Matplatsen ligger i öppen planlösning med kök och vardagsrum vilket ger trevliga sällskapsytor. Den öppna planlösningen ger en rymlig känsla med plats för ett större matbord. Parkettgolv och ljusa väggar.

KÖK - Modernt kök i vinkel med vit köksinredning och vitt matt kakel ovan bänkskivan. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, häll, fläkt samt integrerad ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Ett kök med bra arbetsytor och mycket goda förvaringsmöjligheter. Parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM - Bostadens sovrum har plats för dubbelsäng och är beläget mot föreningens innergård. Två fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Hel garderobsvägg med bra förvaring. Parkettgolv och ljusa väggar.

WC/DUSCH - Stilfull helkaklad wc/dusch med klinker i grått och vitt kakel på väggar. Dusch med duschväggar i klarglas, handfat med kommod, badrumsspegel med belysning, toalett samt handuksstork. Här finns både tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och väggskåp ovan.

Läs mer om rummen

Allmän information

Brf Farinet ligger i Sockerbruksområdet i västra delen av centrala Lund. Farinet 1 stod färdigt för inflyttning september 2012 och i fastigheten finns även en butikslokal med en liten livsmedelsaffär. Farinet 2 stod färdigt för inflyttning året efter. En fusion gjordes 2020 och två föreningar blev då till en, Brf Farinet. Föreningen omfattar totalt 114 lägenheter i varierande storlek från 1 r o k till 4 r o k, samtliga med väl tilltagen balkong eller uteplats mot den soliga och skyddade innergården som öppnar sig mot Bjeredsparken i sydvästläge. Lägenheterna i Brf Farinet har adress Bryggaregatan 24, Kung Oskars väg 41, 43 och 45, Fabriksgatan 15 samt Silogatan 2, 4 och 6.

Föreningen har i fastighetsförsäkringen tecknat bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Bostadsrättstillägget ingår därför i månadsavgiften och försäkrar den boende underhållsansvar utöver den vanliga hemförsäkringen.

Andel av BRF nettoskuldsättning för denna bostadsrätt: 218.979 kr. Beräkning enligt följande. Långfristiga skulder till kreditinstitut 20.861.192 kr + kortfristiga skulder till kreditinstitut 13.300.357 kr – kassa och bank 2.787.556 – övriga kortfristiga placeringar 600.000 kr = 30.773.993 kr x andelstal årsavgift 0,71157% = 218.979 kr

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens bo- och biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Lund City
Gatuadress
Silogatan 6
Postnummer, ort
22236 Lund
Lägenhetsnummer
107
Lägenhetsnummer LM
1302
Boarea(BOA)
61 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Antal rum
2
Antal sovrum
1
Andelstal insats
0,74444%
Andel av månadsavgift
0,71157%
Överlåtelseavgift
1313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är inte pantsatt
Pantsättningsavgift
525 kr

Kostnader

Månadsavgift
3 010 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
inkl. värme, vatten, bredband, digital TV och bostadsrättstillägg.
Beskrivning Månadsavgift
Kostnader utöver avgiften som tillkommer är hushållsel och hemförsäkring.
Avgiftshöjningar
Avgiften höjdes med 4% vid årsskiftet 2022/2023. Den angivna avgiften är efter genomförd höjning.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Föreningen har gemensamt garage under huset som nås smidigt med hiss hela vägen från lägenheterna. Totalt finns 81 platser. Kostnad 600 kr/mån, har separat kö.

Bostadsrätt

Namn på Brf
HSB Bostadsrättsförening Farinet i Lund
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2012/2013
Hiss finns
Ja
Värme- & ventilationsanläggning
Uppvärmning med fjärrvärme.
Övriga utrymmen i föreningen
Förråd i källaren tillhör lägenheten. Cykelförråd finns i anslutning till garaget.
TV/internet
Bredband och digital-TV via Com Hem/Tele2. Ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2018-03-21
Energiklass
D
Energiprestanda
99 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.