Såld

Unikt och supercharmigt hus i gamla smedjan på Värpinge gård

Main image

Trollebergsvägen 86

Lund

Unikt och supercharmigt hus i gamla smedjan på Värpinge gård. Nybyggt hus bakom den gamla fasaden, den perfekta kombinationen mellan gammalt och nytt. Ett toppmodernt familjeboende i fantastisk gårdsmiljö. Här möts man av en vacker fasad med tegel från Lomma Tegelfabrik och på ovanvåningen med takhöjd upp till nock! Detaljer och materialval är noga utvalda med känsla och omtanke. Synliga takbjälkar, braskamin och vackert trägolv med golvvärme både på entré och övre plan och mycket mer.
Huset har ny betongplatta, siporexstomme, el och stammar. Välplanerade 143 kvm* i huset och annexet, bygglov sökt och beviljat för att glasa in passagen. Liten lättskött trädgård i sydväst med trädäck som ger sol från morgon till kväll. Plats för två bilar i direkt anslutning till huset.

Ett populärt område i angränsande till villakvarter med många barnfamiljer. Här finns flera förskolor att välja mellan och bra cykelbanor till skolorna. Nära centrum och stationen samt flertalet matbutiker finns på nära håll. Cykelavstånd bland annat till köpcentrum Nova och Värpinge golfklubb, men också närhet till motorvägen utan att det stör.
Ett boende som måste upplevas på plats!
Välkomna på visning.

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Antal rum
5
Boarea
143 m²
Tomtareal/mark
306 m²
Byggnadsår
1920/2014-16
Boendeform
Småhus
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

ENTRÉPLAN
HALL - Hall med bra avhängningsmöjligheter och praktiskt stengolv/klinker innanför dörren. Vackert gediget trägolv av stora trätiljor med ram är återkommande i resten av huset och vitputsade väggar. På hela entréplanet finns det vattenburen golvvärme.

KÖK - Köket som är platsbyggt har vit köksinredning med exklusiv bänkskiva i marmor och vit kakel ovan arbetsytor. Köket är fullutrustat med helintegrerad diskmaskin, häll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicrovågsugn samt hel kyl och frys. Samtliga köksmaskiner från 2016. Här finns plats för ett större matbord för det stora sällskapet. Ett fint genomgående ljusinsläpp fås från dom tidsenliga fönstren. Vackert trägolv och vitputsade väggar.

VARDAGSRUM - Även vardagsrummet har ett fint genomgående ljusinsläpp. Här finns plats för stor soffa. Braskaminen ger en stor höjande mysfaktor samt en extra värmekälla, ett härligt rum att umgås i! Vackert trägolv och vitputsade väggar.

WC/DUSCH/TVÄTTSTUGA - Kombinerad wc/dusch och tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt praktisk arbetsbänk ovan. Duschhörna, toalett, vask med kommod, badrumsskåp med spegel och belysning, handdukstork och golvvärme. Infällda spotlights i taket. Vitt kakel på väggar och grå klinkers på golvet. Kvalitetsdokument finns.

ARBETSRUM/GÄSTRUM/FÖRRÅD - Byggnad/"annexet" som ligger ca 2 meter från huset. Säljaren har sökt bygglov för att glasa in "passagen" mellan byggnaderna. Enligt bygglovshandläggare "borde det inte finnas något hinder" för detta bygglov. Rummet används som arbetsrum/gästrum/förråd. Högt i tak med möjlighet till loft för att skapa ännu mer ytor. Byggnaden är isolerat med vattenburen golvvärme och vatten/avlopp.

ÖVRE PLAN
HALL - Här möts man av ett härligt ljus från takfönster på övre plan. En smart förvaring finns mellan sovrummen. Det vackra trägolvet samt vattenburen golvvärme finns även här i alla rum såsom på entréplan.

SOVRUM 1 - I master bedroom finns plats för både dubbelsäng och skrivbordshörna om man önskar. Extra charmigt med de synliga bjälkarna i taket. Praktisk klädkammare i anslutning till sovrummet. Fönster i två väderstreck. Ljusa väggar och vackert trägolv.

SOVRUM 2 - Sovrum med plats för både säng och lekhörna. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck Ljusa väggar och trägolv.

SOVRUM 3 - Sovrum med plats för både säng och lekhörna. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Ljusa väggar och trägolv.

GÄSTWC - Toalett, vitt kakel ovan handfat och spegel. Vita väggar och grå klinker på golv.

Läs mer om rummen

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
1 ½ plan
Fastighetsbeteckning
LUND VÄRPINGE GÅRD 5
Område
Lund
Gatuadress
Trollebergsvägen 86
Postnummer, ort
22763 Lund
Tomtstorlek
306 m²
Boarea(BOA)
143 m²
Boareauppgifter enligt
Säljaren
Boareabeskrivning
*Säljaren använder både huset och "annexet" som bostadsyta (arbetsrum/kontor/gästrum). Man har även sökt bygglov för att glasa in "passagen" mellan byggnaderna. Husets taxerade yta är 125 kvm boyta och 0 kvm biyta. "Annexet" är enligt säljaren ca 18 kvm. Total yta som säljaren använder som bostadsyta är ca 143 kvm (125+18).
Antal rum
5
Antal sovrum
3
Möjlighet antal sovrum
4
Gemensamhetsanläggning
Lund Värpinge Gård Ga:2
Planer och bestämmelser
Värpinge Gård 1, Detaljplan (Beslutsdatum: 20080918, Registreringsdatum: 20081113)
Rättigheter last
Officialservitut: Rätt att för utfart till trollebergsvägen använda befintlig utfartsväg sv a - Väg
Rättigheter förmån
Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya en kallvatten-, en dagvatten-och enspillvattenledning sv i ungefärlig sträckning a-b-c. - Vatten, avlopp
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta (300mm isolering)
Stomme: Lättbetong - Siporex
Fasad: Tegel
Fönster: Isolerglasfönster
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Plåt
Bjälklag: Trä
VA
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde(Byggnad)
2 515 000 kr
Taxeringsvärde(Mark)
2 713 000 kr
Summa taxeringsvärde
5 228 000 kr

Pantbrev/Inteckningar

Inteckningar
3
Totalbelopp
4 441 250 kr

Kostnader

Hushållsel
25 000 kr/år
Vatten och avlopp
6 048 kr/år
Renhållning
4 600 kr/år
Samfällighet
1 680 kr/år
Antal personer i hushållet
4
Total Driftkostnad
37 328 kr/år
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
P-plats med plats för 2 bilar.

Byggnad

Byggår
1920/2014-16
TV/internet
Fiber från Telenor.
Övriga byggnader
"Annexet", förråd/arbetsrum/gästrum är på ca 18 kvm. "Annexet" är isolerat med vattenburen golvvärme och det vinns vatten och avlopp för tex för möjlighet att inreda en del till tvättstuga om man önskar så. Bra förvaringsmöjligheter med högt i tak. Säljaren har sökt och fått bygglov för att glasa in "passagen" mellan byggnaderna. Larm finns installerat, går att överta. Kostnad 1.814 kr/kvartal.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2022-01-19
Energiklass
E
Specifik energianvändning
73 kWh/m²
Energiprestanda
144 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.