Såld

Öppen planlösning och utsikt mot trädgården!

Main image

Nobelvägen 64

Malmö

Välkommen till denna hemtrevliga tvåa med bra planlösning och mycket charm. Lägenheten ligger på husets baksida vilken är skyddad från både trafik och insyn. Det höga halvplanet gör dessutom att man kan blicka ut över föreningens fina trädgård. En lavendeldoftande oas mitt i stan där man kan ta en fika i bersån, grilla något gott eller bara läsa en bok i skuggan.
Fastigheten andas 1930-tal med sina rundade hörn på tegelfasaden. Det återspeglas även i lägenheten där de höga golvlisterna, plankgolvet och fönsterbänkarna i sten bidrar till den gedigna känslan. Planlösningen är social och öppen med bra ytor i samtliga rum vilket gör den lättmöblerad.
Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
2 644 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
53.5 m²
Byggnadsår
1934
Boendeform
Bostadsrätt
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500

Rumbeskrivning

HALL
Vi välkomnas in i bostaden via den snygga säkerhetsdörrren i klassisk stil. Hallen har plats för avhängning och skohylla. Här ligger ett rustikt plankgolv som är genomgående i hall, kök och vardagsrum. Väggarna är vitmålade.

KÖK
Köket har placerats i förlängningen av vardagsrummet vilket ger bostaden ett separat sovrum och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är utrustat med spishäll, varmluftsugn, köksfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Inredningen går i klassisk stil med vita luckor, bänkskiva i mörkgrå kvartskomposit och grönt kakel ovanför diskbänken.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är rymligt och ljust med plats för både soffa och matgrupp. Takhöjden är generös vilket bidrar till den luftiga känslan och de stora fönsterna som vetter mot föreningens fina trädgård ger nästan lite villakänsla. Fönsterbänkarna i sten och de höga golvlisterna är fina detaljer som medföljer 1930-tals charmen. Väggarna är målade i ljusgrå ton och här ligger ett klassiskt plankgolv.

SOVRUM
Sovrummet ligger ostört i hörnet mot föreningens trädgård, skyddat av fjärilsbuske och stockrosor. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring. Sovrummet är målat i ljusgrå ton och här ligger parkettgolv.

BADRUM
Det helkaklade badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat med kommod och spegelskåp. Vitt kakel och ljusgrå klinker.

Läs mer om rummen

Allmän information

BRF POPPELN
Bostadsrättsföreningen Poppeln bildades 1934 i samband med byggnationen. Det finns 57 lägenheter i föreningen. Samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns 2 lokaler i föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I huset finns det två tvättstugor med vardera två maskiner och torktumlare. Bokningslista finns utanför respektive tvättstuga.
På gården finns uteplatser, grill, cykelställ samt miljöstation.

EKONOMI
Föreningen kommer höja månadsavgifterna med 10% i januari 2023.
I samband med överlåtelse debiteras köpare en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägandeskap.
Det finns ett vindsutrymme och ett källarförråd till varje lägenhet.
Styrelsen kontaktas via e-post till: brf@poppeln.se

Läs mer

Övrigt

Lägenheten är skriven som 1 rum och kök i föreningens register men disponeras idag som 2 rum och kök eftersom köket har flyttats från det nuvarande sovrummet ut till hallen.
Köparen uppmanas att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Sankt Knut, Malmö
Gatuadress
Nobelvägen 64
Postnummer, ort
21433 Malmö
Lägenhetsnummer
1016
Lägenhetsnummer LM
1002
Boarea(BOA)
53.5 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett förrådsutrymme.
Antal rum
2
Antal sovrum
1
Andelstal
1,29395
Andel av månadsavgift
1,29199
Överlåtelseavgift
1208 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
483 kr

Kostnader

Månadsavgift
2 644 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten och TV ingår. Obligatorisk tillägg om 165 kr för bredband.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Poppeln
Brf bildades
1934
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1934
Hiss finns
Nej
Utförda renoveringar
2022 Renovering av ytskikt i källare 2021 Renovering tvättstugor samt badrum i källare 2020 Byte värmeundercentral samt porttelefoner 2018 Spolning avloppsstammar och portrenovering 2014 Dränering och renovering av gård 2013 Totalrenovering av tak 2010 Fönsterbyte och ommålning av portar 2007 Relining av avloppsstammarna 2006 Termostatventiler på radiatorer 2006 Målning av trapphus 2006 Nya maskiner i ena tvättstugan 2005 Elsystem fas 2 – stambyte 2004 Fönsterbyte 2004 Dragning av nytt kabel-TV-nät 2003 Elsystem fas 1 – lägenheter 2002 Installation av råttstopp 2001 Installation av bredbandsfibernät 2000 Byte av kallvattenstammar i badrum och kök 1999 Omfogning av husfasad 1996 Byte av avloppsstammar i kök 1996 Framdragning av varmvattenstammar i badrum och kök
TV/internet
Fiber-bredband på 100 Mbit/s försörjs genom Telenor. Kabel-TV levereras av Com Hem och det finns även möjlighet att ta del av TV-utbudet genom bredbandsnätet.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2019-04-15
Energiklass
E
Specifik energianvändning
123 kWh/m²
Energiprestanda
149 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.