Såld

Låt oss presentera denna charmiga, genomgående och välplanerade 2:a om 52 kvm

Main image

Södra Esplanaden 18A

Lund

Låt oss presentera denna charmiga, genomgående och välplanerade 2:a om 52 kvm med balkong i soligt västerläge. Ett boende med vackra detaljer såsom brädgolv och spegeldörrar. Kök med ljus köksinredning och matplats. Köket och sovrummet har morgonsol. Lägenhetens vardagsrum är lättmöblerat med plats för både matbord och soffa och har utgång till balkongen. Helkaklat badrum. Södra Esplanaden är beläget i hjärtat av Lund med närhet till service och bra kommunikationsmöjligheter. Ett perfekt cityboende som måste upplevas. Välkomna på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
3 135 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
52 m²
Byggnadsår
1935/1938
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL – En välkomnande hall med avhägningsmöjlighet och garderob längre fram i hallen. Säkerhetsdörr med utsida i äldre stil. Ljusa väggar och ett charmigt brädgolv som är genomgående i lägenheten.

VARDAGSRUM – Vardagsrummet är generöst med ett trevligt ljusinsläpp. Här finns plats för både matplats och soffa. Brädgolv och ljusa väggar. Från vardagsrummet har man utgång till balkongen.

BALKONG – Balkong i soligt västerläge med plats för mindre möblemang.

SOVRUM – Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng och en mindre klädkammare, brädgolv och ljusa väggar.

KÖK – Vit köksinredning samt ljus kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med spis/ugn, kombinerad kyl/frys samt köksfläkt. Brädgolv och ljusa väggar.

BADRUM – Ljusblå kakel på väggar och klinkers på golvet. Dusch, handfat, toalett och vattenburen handdukstork.

Läs mer om rummen

Allmän information

HSB Brf Krusbäret bildades 1935 och består av 148 lägenheter samt 1 lokal (uthyrd till Fiskekompaniet). De 148 lägenheter är fördelade på tre fastigheter varav 35 st 1 rok, 107 st 2 rok, 5 st 3 rok samt 1 st 4 rok. Fastigheterna byggdes mellan 1935 och 1938. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen tillåter delat ägande förälder/barn och vill då att den boende ska äga 10 % av bostaden. Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.krusbaret.se

Läs mer

Övrigt

Köparen måste bli medlem i HSB, kostnad 500 kr/person.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Centrum, Lund
Gatuadress
Södra Esplanaden 18A
Postnummer, ort
223 52 Lund
Lägenhetsnummer
231
Lägenhetsnummer LM
1201
Boarea(BOA)
52 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Vinds-och källarförråd tillhör lägenheten.
Antal rum
2
Antal sovrum
1
Andelstal insats
0,72253%
Andel av månadsavgift
0,74029%
Överlåtelseavgift
1190 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Säljare
Pantförskrivning
är inte pantsatt
Pantsättningsavgift
476 kr

Kostnader

Månadsavgift
3 135 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, VA, bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer för kabel-TV 66 kr/mån samt bredband 152 kr/mån.
Beskrivning Månadsavgift
Kostnader utöver avgiften som tillkommer är hushållsel, hemförsäkring, Kabel-TV 66 kr/mån och bredband 152 kr/mån.
Avgiftshöjningar
Föreningen har ej planerat/beslutad förändring av avgiften. Avgiften justeras genom styrelsebeslut i slutet av varje år. Med tanke på den nyligen genomförda fasad-, fönster- och balkongrenoveringen, och innevarande års satsning på att stärka avloppsrören genom relining, bör man kalkylera med några procents ökning åren som kommer.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Hsb Brf Krusbäret i Lund
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1935/1938
Hiss finns
Nej
Övriga utrymmen i föreningen
Gemensamma tvättstugor finns i varje hus (en i hus 16, en i hus 18 och två i hus 20) Torka kan man göra i torktumlare, torkskåp eller torkrum. Tvättstugan bokas via app eller terminal vid tvättstugan. Cykelförråd i alla tre husens källare. Pingisrum kan bokas utan kostnad i källaren till hus 16. I hus 20 finns en samlingslokal med kök som kan användas för middagar och möten, men för närvarande är stängd för bokning p g a pandemin. Det finns grillplatser på gårdarna som är till för medlemmarna.
Utförda renoveringar
Genomförda renoveringar: 2020 Avloppsstammarna från lägenheterna och under husen spolades 2019 Källarlokal i hus 16 gjordes om till pingisrum för medlemmarna 2018-2019 Renovering av fasad, fönster och balkonger 2016 Nytt brandvarningssystem i husen 2014 Belysning i trapphusen byttes till närvarostyrd LED 2013 Gillestugan/föreningslokalen i hus 20 renoverades 2012 Ytterbelysning renoverades 2012 Belysning i trapphus bytt 2004 Samtliga tak renoverades, byte av stuprör och hängrännor samt renovering av socklar 2004 Trapphusen målades 1999 Balkonger renoverades 1992 Stambyte samt renovering av samtliga badrum 1987 Nya elkablar 1987 Fönster renoverade samt inklädnad
Kommande renoveringar
Ett projekt har startat som innebär relining av alla avloppsstammarna under alla tre hus. Projektet inleds i sommar med att dagvatten och spillvatten separeras i olika rör, och fortsätter i september med själva reliningen.
TV/internet
Föreningen har kollektiv upphandling med Telenor för kabel-TV, 66 kr/mån och bredbandsuppkoppling, 152 kr/mån. Anslutning finns i varje lägenhet, kapacitet 250/100. Kostnaderna för kabel-TV och bredband är obligatorisk.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2019-02-15
Energiklass
E
Specifik energianvändning
128 kWh/m²
Energiprestanda
144 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.