Såld

Ljus och härlig trea med utsikt över Villa Sunna!

Main image

Dalbyvägen 25

Lund

Välkommen till Brf Villa Sunna!
På attraktivt läge i Lund finns nu möjligheten att förvärva denna välplanerade och rymliga trea med härlig balkong som blickar ut över Villa Sunna. Lägenheten har alla bekvämligheter man behöver och ytan disponeras smart över vardagsrum, kök, två sovrum, hall, badrum, gäst-wc och tvättrum. Den inglasade balkongen sätter verkligen guldkant på bostaden då den är både rymlig och har fantastisk utsikt. Föreningen erbjuder sina medlemmar tillgång till gemensamhetslokal, övernattningslägenhet, garage och bra service. Läget är mycket bra med närhet till Lund centrum via Botaniska trädgården.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
5 936 kr/mån
Ingår i avgift
Uppvärmning , Vatten, Kabel-TV, Internet
Antal rum
3
Boarea
92 m²
Byggnadsår
1998
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Enligt överenskommelse
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500
Extra kontaktperson
Profile Image
Anna Eriksson
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HALL - Luftig hall med parkettgolv, vita väggar samt dubbelgarderob.

GÄSTTOALETT - Till vänster från hallen har man lägenhetens helkaklade gäst-wc med vägghängd toalett samt handfat.

VARDAGSRUM - Från hallen har man fri sikt till vardagsrummet som med sina stora fönsterpartier fullkomligen badar i ljus. Vardagsrummet har ljusa väggar och parkettgolv och ger plats för både ett matsalsmöblemang, soffgrupp och läshörna/hemmakontor. Från vardagsrummet har man utgång till den rymliga balkongen i östligt väderstreck med skjutbart glasparti och skön utsikt mot Villa Sunna och parken.

KÖK - Bostadens kök är genomgående och ligger i anslutning till vardagsrummet. Parkettgolv, ljusa väggar, köksinredning i trä med ljusgrått kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med spis, köksfläkt, en praktisk extra köksvask, kyl, frys, diskmaskin samt inbyggd ugn i bekväm arbetshöjd och mikrovågsugn.

TVÄTTSTUGA - Tvättstuga med klinker och vita väggar. Här finns tvättmaskin, torkskåp, vask samt förvaringsskåp.

WC/DUSCH - Helkaklat badrum med wc, dusch, handfat med kommod, golvvärme, handdukstork och förvaringsskåp.

SOVRUM 1 - Lilla sovrummet fungerar bra som kontor, gästrum eller barnrum. Väggarna är ljusa och här ligger parkettgolv.

SOVRUM 2 - Det större sovrummet ligger på hörnet av byggnaden med fin utsikt mot parken. Väggarna är ljusa och här ligger parkettgolv. Två garderober finns i rummet.

Läs mer om rummen

Allmän information

Brf Villa Sunna är en äkta bostadsrättsförening som bildades i samband med att husen byggdes 1998-2000.

BYGGNADERNA
De fem bostadshusen som utgör Brf Villa Sunna är resultatet av ett godkännande på regeringsnivå från 1998. Under många år debatterades det livligt på lokal nivå om hur bebyggelsen i Sunnaparken skulle utformas. Hur många hus som fick byggas och hur höga de fick vara. En tidig plan omfattade två 9-våningshus. När det väl var beslutat att bebyggelsen skulle spridas ut och omfatta 5 hus med 4, 5 och 6 våningar kom arbetet snabbt igång med JM Byggnads AB som huvudansvarig. De första lägenheterna blev tillgängliga för inflyttning under våren 2000.
Vår tilltalande boendemiljö och lägenheternas attraktiva planlösning kan vi tacka arkitekt Claes Persson för. Satsningen på hög kvalitet i valet av material, utförande och detaljarbete formulerades tidigt av JM.
Huvuddelen av de 65 lägenheterna består av 3-4 rum. Det finns också 2- och 5- rums lägenheter och lägenhetsytorna varierar mellan 70 och 180 kvm. Varje lägenhet har egen tvättstuga. Fastigheten värms med fjärrvärme som ingår i månadsavgiften. Elmätare för varje lägenhet finns uppsatta centralt och avläses automatiskt. Förbrukningen faktureras per lägenhet.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig till 2045.
Under 2021 har föreningen gjort följande större renoveringar:
– Renovering och uppgradering a hissarna
– Renovering av Gula Villan
– Rensning och justering av ventilation
Under 2022 har föreningen planerat att:
– Slutföra renovering av Gula Villan
– Utöka antalet laddplatser för el bilar
– Renovera regleringen av golvvärmesystemen

TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem.
Internetleverantör är Com Hem, hastighet 20 MB.
TV och Bredband ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Friliggande sophus för avfallshantering i låst utrymme och plats för cykeluppställning ligger i direkt anslutning till bostadshusen.
I källaren finns torkrum och mangelrum.
Medlemmarna har möjlighet att hyra festlokalen i Villa Sunna. Kostnaden för att hyra Gula Villan för medlemmars eget bruk är 1000 kr måndag till torsdag och 1300 kr över helgen. Städning ingår i hyran. Övernattningslägenhet finns i föreningen och går att hyra.

I SAMBAND MED ÖVERLÅTELSE
Överlåtelseavgift på 1.208 kr vilket betalas av köparen.
Pantsättningsavgift på 483 kr/pant vilket betalas av låntagare.

EKONOMI
Föreningens ekonomi är god. Månadsavgifterna sänktes med 10% den 01-januari-2020.
Avgifterna planeras att vara oförändrade de kommande åren. För mer information se årsredovisning.

GARAGE OCH PARKERING
Garageplats finns och kostar 600 kr/månad. Dessutom finns 2 laddplatser för elbilar lediga för närvarande. Dessa kostar 350 kr extra /månad och föreningen debiterar 2.75 kr/kWh. På parkeringen vid Dalbyvägen ligger nedfarten till garaget som också nås direkt genom nedgång från hus 1, 2, 5 och från gårdsplanen mellan husen. Parkeringen utmed Dalbyvägen rymmer 13 platser för gäster och korttidsparkering för de boende. Alla som parkerar här ska ha en parkeringsdekal väl synlig i framrutan.

HISTORIA
Sommaren 1880 lät bokförläggaren C.W.K. Gleerup uppföra Villan som sommarbostad till sin familj. Villan, som då låg en bit öster om Lunds dåvarande centrum, ritades av domkyrkoarkitekten Helgo Zettervall. Den genomgick både ägarbyten, om- och tillbyggnader och beboddes under flera decennier av familjerna Ulfsparre och Ingvar. I samband med uppförandet av de nya bostadshusen renoverades Villan, påbyggnader revs och planlösningen återfördes i stort till Zettervalls urprungliga ritning. Villan tillhör nu föreningen och används för gemensamma aktiviteter såsom styrelsesammanträden och föreningsstämma. Några medlemmar spelar bridge, andra deltar i bokcirkel och ibland anordnas eftermiddagskaffe. I Villan finns kök, festlokal som rymmer 60 sittande personer, möblerad salong och ett mindre mötesrum.
Villan kan hyras för privata fester, i första hand av föreningens medlemmar men också av utomstående.

PARKEN
Parken som omger bostadshusen och villan har kvar växter och träd från den ursprungliga Villa Sunna trädgården. Den del av parken som ligger i direkt anslutning till bostadshusen ägs av föreningen och sköts av en entreprenör. Mellan hus 1, 2 och 5 finns planteringar och utemöbler. Mellan hus 3, 4 och 5, där flaggstången står, ligger en liten lekplats. Där brukar också julgranen ställas upp.

LÄGET I LUND
Villa Sunnas fastighet är belägen i södra delen av Professorsstaden mellan Hardebergaspåret och Dalbyvägen. Fastigheten och Villan omges av en naturskön park med en liten lekplats. St Jörgens park med en större lekplats finns i nära anslutning. Hardebergaspåret är en upplyst ca 10 km lång gång- och cykelväg till Södra Sandby som används flitigt av motionärer. Hållplats för buss till Lunds centrum och centralstation ligger på Dalbyvägen precis intill fastigheten. Hållplats för buss till Malmö och till orter i östra Skåne ligger också på Dalbyvägen ca 100 meter från fastigheten. Två nybyggda hotell ligger på gångavstånd på Dalbyvägen. Efter ca 5 minuters promenad mot centrum når man Lunds Botaniska trädgård och efter ytterligare några minuters promenad genom Lunds medeltida kvarter, Kulturkvadranten, kommer man till Kulturens museum, Lunds Akademiska förening (AF), Lundagård med Universitetshuset och Domkyrkan. Lunds Internationella skola ligger på gångavstånd.

Läs mer på föreningens hemsida; https://villasunna.bostadsratterna.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Läs mer

Övrigt

Kontakta mäklaren för en skriftlig boendekalkyl.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Centrum, Lund
Gatuadress
Dalbyvägen 25
Postnummer, ort
22460 Lund
Lägenhetsnummer
322
Lägenhetsnummer LM
1102
Boarea(BOA)
92 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Antal rum
3
Antal sovrum
2
Andelstal
1,257
Andel av månadsavgift
1,257
Överlåtelseavgift
1208 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är inte pantsatt
Pantsättningsavgift
483 kr

Kostnader

Månadsavgift
5 936 kr/mån
Beskrivning Månadsavgift
Inkl. värme, vatten och Com Hem basutbud TV + bredband.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Villa Sunna
Brf bildades
1992

Byggnad

Byggår
1998
Hiss finns
Ja

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2018-06-04
Energiklass
E
Energiprestanda
120 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.