Såld

Unikt hus där gammalt möter nytt i stilsäker kombination på lantligt läge med anor från 1910.

Main image

Karabyvägen 270, Västra Karaby

Dösjebro

Unikt hus där gammalt möter nytt i stilsäker kombination på lantligt läge med anor från 1910. Hus i vinkel som totalrenoverats 2007 samt att 2020/21 byggdes huset om med nya supermoderna betonggolv i dom sociala ytorna, nytt kök, ny wc/dusch på ovanvåningen och ommålat in och utvändigt. Det vackra vitputsade huset erbjuder ett modernt boende med hög standard och gedigna materialval. Modernt kök med trevlig köksö och stor matplats för umgänge. Huset har stora sällskapsytor i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med öppet upp i nock och synliga takbjälkar. Eldstaden är en extra värmekälla samt en stor mysfaktor. Huset har fyra sovrum med möjlighet till hela sex sovrum, två helkaklade badrum med wc/dusch samt tvättstuga. Underbar tomt med uppfart för flera bilar. Närhet till Kävlinge och Dösjebro som båda erbjuder goda pendlingsmöjligheter med tåg till bland annat Lund och Malmö. Huset ligger på naturskönt och lantligt läge i lugna och gemytliga Västra Karaby med vacker natur som närmsta granne! Ett boende som måste upplevas! Varmt välkomna på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Antal rum
6
Boarea
170 m²
Tomtareal/mark
1444 kvm
Byggnadsår
1910
Boendeform
Småhus
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL - Välkomnade och ljus hall med supermodernt betonggolv med golvvärme och vita väggar.

SOVRUM - Till höger från hallen nås husets största sovrum. Rummet har fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Delbart till två sovrum eller till sovrum och allrum, se den alternativa planlösningen. Väggarna är vita med liggande träpanel och grå klinkers på golvet med golvvärme.

SOVRUM - Här finns plats för både säng och skrivbord. Två fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Parkettgolv med golvvärme och vita väggar.

TVÄTTSTUGA - Här finns värmepanna, vask, tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och förvaring i bänkskåp. Grått klinkergolv med golvvärme och vitt kakel på väggarna. Härifrån finns utgång till trädgården.

MATPLATS - Matplatsen är fantastiskt ljus, dom stora glaspartierna suddar nästan ut känslan mellan ute och inne. Betonggolv med golvvärme och vita väggar.

KÖK - Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en stor och härlig yta med plats för det stora sällskapet. Smakfullt och modernt kök (2021) med köksö, vita luckor och bänkskiva i samma betong som golvet. Köket är utrustat med kyl/frys (side-by-side), ugn (2021), spishäll (2021), fläkt (2021), inbyggnadsmikro (2021) samt helintegrerad diskmaskin (2021). Ett kök att umgås och trivas i! Ljusa väggar och betonggolv med golvvärme.

VARDAGSRUM - Vardagsrummet är generöst med plats för stor soffgrupp och övrigt möblemang efter önskemål. Från vardagsrummet nås ett stort trädäck med härlig utsikt över den vackra omgivningen. Den öppna spisen med kassett är en extra värmekälla samt stor mysfaktor. Med öppet upp i nock, synliga takbjälkar samt stora fönster blir detta rum husets hjärta. Ljusa väggar, fondvägg klädd i massiv skånsk ek och betonggolv med golvvärme. Om man behöver fler sovrum så går det att dela av den bortre delen till ytterligare ett sovrum, se den alternativa planlösningen.

BADRUM - Helkaklat badrum med vitt kakel på väggar och grå klinker med golvvärme samt natursten i duschdel. Fint ljusinsläpp från två fönster. Handfatskommod med dubbla handfat, dusch med glasdörrar, wc samt handdukstork.

OVANVÅNING
ARBETSRUM/HALL - Här finns det plats för ett hemmakontor. Härligt ljusinsläpp fås från takfönstret. Vit liggande panel, ljusa väggar och laminatgolv.

SOVRUM - Ett generöst sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Vit liggande panel, ljusa väggar och laminatgolv.

SOVRUM - Även detta sovrum är generöst och har plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang. Från fönstret har man en fantastisk utsikt över åkrar. Vit liggande panel, ljusa väggar och laminatgolv.

WC/DUSCH - Helkaklad wc/dusch från 2021 med vitt kakel på väggarna och grå klinkers på golvet. Takfönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Kommod med handfat, spegelskåp, wc och dusch.

Läs mer om rummen

Övrigt

Renovering 2020/21;
Flutit betonggolv med ytbehandling i vardagsrum, kök, matplats och hall.
Helt nytt kök med gjutna bänkskivor i samma betong som golvet.
Helt nytt badrum på ovanvåningen med takfönster. Nytt takfönster i arbetsrum/hall på ovanvåningen.
Ommålat i samtliga rum, fasad och sockel.
Nytt trädäck.

Renovering ca 2007;
1½-plansdelen byggdes upp på gammal grund som först grävdes ut, sedan byggdes ny platta upp med; fiberduk, makadam, isolering, golvvärmeslingor, betong.
Stomme murades i LECA med uppreglad installationsvägg med isolering på insidan. Nya takstolar och tak. Nya fönster. Nytt värmesystem. Ny tvättstuga.
1-plansdelen har tegelstomme som man putsade på utsidan och på insidan reglade man upp en installationsvägg med isolering. Grunden grävdes ur och byggde upp ny med; fiberduk, ”elefantmatta” (isolering), golvvärmeslingor, betong. Nytt badrum med samma grund som i 1-plansdelen. Nytt plåttak. Nya fönster. Nya fönster i delen som binder ihop dom två delarna.

Fiber är installerat.
Murad grill och rök till fisk eller kött.
Uppfart med plats för flera bilar.
Mindre förråd.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Fastighetsbeteckning
KÄVLINGE KARABY 37:8
Område
Västra Karaby
Gatuadress
Karabyvägen 270, Västra Karaby
Postnummer, ort
24471 Dösjebro
Tomtstorlek
1444 kvm
Boarea(BOA)
170 m²
Boareauppgifter enligt
Säljaren
Boareabeskrivning
Boarean är uppmätt av säljaren. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Antal rum
6
Antal sovrum
4
Möjlighet antal sovrum
6
Rättigheter förmån
Officialservitut: Rätt att för utfart till allmän väg använda väg inom område x enligt karta,aktbilaga ka. - Väg
Samfällighet
KÄVLINGE KARABY S:4
Samfällighet
KÄVLINGE KARABY S:6
Samfällighet
KÄVLINGE KARABY S:18
Samfällighet
KÄVLINGE KARABY S:19
Samfällighet
KÄVLINGE KARABY S:33
Uppvärmning
Luft/vatten-pump med golvvärme på bottenvåningen. samt oljefyllda element på ovanvåningen.
Byggnadssätt
Grundläggning: Platta på mark med golvvärme
Stomme: Tegel+Leca
Fasad: Puts
Fönster: 2-glasfönster isoler
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt
Bjälklag: Trä
VA
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde(Byggnad)
1 168 000 kr
Taxeringsvärde(Mark)
513 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 681 000 kr

Pantbrev/Inteckningar

Inteckningar
1
Totalbelopp
850 000 kr

Kostnader

Elkostnad
25 000 kr/år
Vatten och avlopp
2 773 kr/år
Renhållning
2 212 kr/år
Total Driftkostnad
29 985 kr/år
Kommentar
Säljaren har under 2020 haft följande driftskostnader, el 20.100 kr, VA 2.773 och sopor 2.212 kr. Då huset renoverades i slutet på året (då bodde ingen i huset men fullt uppvärmt) så har säljaren justerat elkostnaden till ca 25.000 kr. Kostnad för hemförsäkring och ev. sotning tillkommer.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggår
1910

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2015-04-29
Energiprestanda
69 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.