Såld

Unik villa nära skog och hav. Minutiöst utförd nybyggnation med exklusiv arkitektur...

Main image

Björkstigen 17

Lomma

Unik villa nära skog och hav. Minutiöst utförd nybyggnation med exklusiv arkitektur, design och formgivning in i minsta detalj. Bostadsdrömmen som inte är likt något annat. Här bor du i natursköna Furet med både skog och Höjeå inpå knuten och kort promenad ner till havet. Matrum i den originella "kuben" och kök från Nordiska kök med bänkskivor och stänkskydd från Betongdesign. Vardagsrum med eldstad från Rais, extra höga fönster från Velfac och terrazzoslipat betonggolv för att nämna några av alla fantastiska detaljerna i detta hus. Den flexibla planlösningen och möjligheten till fem sovrum gör detta till ett exemplariskt boende. Nyanlagd och insynsskyddad trädgård med bland annat isolerat förråd, stor pergola med egen sandstrand samt flera uteplatser. Se på bilderna och njut! Drömmen kan bli er!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pris
8 500 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Antal rum
7
Boarea
147 m²
Biarea
12 m²
Tomtareal/mark
510 m²
Byggnadsår
2021
Boendeform
Villa
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL - Hall med terazzoslipat betonggolv och putsade väggar. Under trappan finns en praktisk klädkammare. Trappan upp till ovanvåningen är platsbyggd i massiv vitpigmenterad ek som är hårdvaxoljad. Riktbara spotlights med ställbar färgtemperatur.

WC/DUSCH - Till höger i hallen finns husets ena badrum. Högt sittande fönster ger ett naturligt ljus i badrummet, helt utan insyn. Både golvet och väggarna har 60x60 cm stora granitkeramikplattor från Bricmate, noga utvalda för att passa i ton med resten av huset. Specialritat handfat i betong från Betongdesign och snickarbyggd kommod i vitbetsad ek. Exklusive blandare från Vola, designad av Arne Jacobsen. Takdusch, två handdukstorkar (el) och belyst badrumsspegel från INR. Toalett från Ifö, Spira. Måttbeställd duschvägg i glas. Riktbara spotlights med ställbar färgtemperatur.

TVÄTTSTUGA - Tvättstuga med samma vackra klinkers som i badrummen, från Bricmate. Rummet är väldigt ljust tack vare den helglasade dörren ut till trädgården som är hela 2,3 meter hög. Väggar, tak och inredning i kulören ”kalk”. Skåpsinredning från Nordiska kök. Bänkskiva "Virrvarr silver" med en extra stor vask. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Frånluftsvärmepump, Nibe 730. Ljudisolerad dörr in till tvättstugan.

KÖK - Exklusiv köksinredning från Nordiska kök, målad i kulören ”kalk” med lådor i massiv fingerskarvad ek. Bänkskiva och köksön från Betongdesign. Exklusiv blandare från Vola, designad av Arne Jacobsen. Stänkskyddet och beklädnaden runt köksön är specialdesignad med "ribbor" i samma bredder som fasaden, även detta från Betongdesign. Integrerad kyl och frys, ugn, induktionshäll, diskmaskin och fläkt, alla från Siemens. Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet med två dubbeldörrar (extra höga 2,3 meter) ger en härlig kontakt med trädgården. Terazzoslipat betonggolv och putsade väggar.

"KUBEN" - Matplatsen i ett rum som saknar motstycke. Kvadratiskt fönster som är 2,4 x 2,4 meter med djup sittbänk. Takhöjden om ca 3,4 meter skapar en fantastisk rymd. Dubbeldörr ut till den stora uteplatsen och fönsterdörr till "frukostuteplatsen". Riktbara spotlights med ställbar färgtemperatur.

VARDAGSRUM - Vardagsrum i öppen planlösning med köket. Den värmande danska designkaminen från Rais kan du njuta av båda från vardagsrummet och köket. Två dubbeldörrar (extra höga 230 cm) ger en härlig kontakt med trädgården. Det stora kvadratiska fönstret är som en tavla ut mot träden där man följer årstidernas skiftningar. Terazzoslipat betonggolv och putsade väggar. Riktbara spotlights med ställbar färgtemperatur.

ALLRUM/SOVRUM - Detta mysiga allrum/sovrum har öppet mot husets vardagsrum. Det är förberett för en dubbeldörr om man önskar skilja av detta rum. Terazzoslipat betonggolv och putsade väggar. Riktbara spotlights med ställbar färgtemperatur.

OVANVÅNING
SOVRUM - Stort sovrum med två garderober, vitpigmenterad enstavig ekparkett från Rappgo och putsade väggar.

SOVRUM - Sovrum med vitpigmenterad enstavig ekparkett från Rappgo och putsade väggar.

ALLRUM (SOVRUM) - Allrummet och det planerade fjärde sovrummet på ovanvåningen är i dag ett rymligt allrum men går med enkelhet att dela av till sovrum och allrum, se den alternativa planlösningen. Takkupan med det 2,6 meter breda fönstret ger rummet ett otroligt ljus. Vitpigmenterad enstavig ekparkett från Rappgo och putsade väggar.

SOVRUM - Ännu ett stort sovrum med två dubbelgarderober, vitpigmenterad enstavig ekparkett från Rappgo och putsade väggar.

BADRUM - Det högt sittande fönstret ger fint ljus i badrummet, helt utan insyn. Både golvet och väggarna har 60x60 cm stora granitkeramikplattor från Bricmate, noga utvalda för att passa i ton med resten av huset. Riktbara spotlights med ställbar färgtemperatur. Handfat i betong från Betongdesign och kommod i vitbetsad ek från Svedbergs. Exklusive handfatsblandare från Vola, designad av Arne Jacobsen. Stilrent badkar från Altech med blandare från Tapwell. Två handdukstorkar (el) och belyst badrumsspegel från INR. Toalett från Ifö, Spira.

Läs mer om rummen

Övrigt

Teknisk info:
Terrazzoslipad betongplatta med vattenburen golvvärme.
Stomme i 300 mm lättbetong, H+H. Alla innerväggar på bottenvåningen är i lättbetong, fiberförstärkt puts, Weber EF262 med glasfibernätsarmering.
Fasadpanel i tre olika bredder från Superwood som är impregnerad och behandlad med Jotuns oljelasyr, silver. Fasaden är i princip underhållsfri och åldras till en grå/silver ton.
Alla innerdörrar, lister, karmar och tak är målade i samma färg som köket, ”kalk” (1603-Y31R). Överljus ovan alla innerdörrar.
Ytterdörr med överljus, i färgen Umbra grey. Elektriskt dörrlås, Yale Doorman L3.
Platsbyggd trappa i massiv vitpigmenterad ek som är hårdvaxoljad.
Velfacfönster med färgen Umbra grey på både in och utsidan. På bottenvåningen är fönsterdörrar och fönster extra höga, med ovankant på 2,3 meter (normalt 2,1 meter).
Isolerat förråd, på plint, isolerat 95 mm i väggar och 170 mm i tak och golv med indragen el och vatten (avlopp finns precis utanför). Velfacfönster och ytterdörr i färgen Umbra grey, samma som alla fönster, ytterdörr och plåtarbete.
Stor pergola med egen sandstrand med sand från Skanör. Mot förrådet är det förberett t.ex. för ett utekök med framdraget vatten/avlopp samt el.
Vid planket mot biluppställningsplatserna är det även förberett med framdragning till vatten, avlopp, el och nätverk till eventuella framtida behov i trädgården.
Biluppställningsplats med dansk gul sjösten 16-32.
Förberett för att ansluta till fiber i gatan, tomrör finns. Nätverksuttag finns i alla rum.
Strömbrytare och vägguttag i Exxact, antracit.
Golvvärme på båda planen med golvvärmeregulatorer i svart (trådbunden så man slipper byta batterier).
Bjälklaget är fullt isolerat med dubbla golvspånskivor och golvvärme.
Vitpigmenterad enstavig ekparkett från Rappgo på ovanvåningen.
Fönsterbänkar från Betongdesign.
Dansk designkamin, Rais 120 L.
Nyanlagd trädgård med bokhäck (med bevattning längs tomtgräns), uteplatser och gångar med 8 cm tjocka betongplattor, ny gräsmatta, två träd Häggmispel, Rodedenderon, flerstammig Häggmispel, Blue Carpet Himalaya – Marktäckande barr, Blåsvingel gräs, Julros – blommar från Mars månad.
Fasadbelysning från Konstsmide.

—————

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Veronika Schenström veha02@handelsbanken.se 040-368587
Handelsbanken Lomma – Susanne Olsen supe12@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
1 ½ plansvilla med förhöjt väggliv
Fastighetsbeteckning
LOMMA LILLA HABO 3:19
Område
Lomma
Gatuadress
Björkstigen 17
Postnummer, ort
23434 Lomma
Boarea(BOA)
147 m²
Biarea(BIA)
12 m²
Boareauppgifter enligt
Säljaren
Boareabeskrivning
Cirka uppmätt yta av säljaren. Boytan på ovanvåningen är mätt "vägg till vägg", några kvadratmeter längst in vid snedtaket är troligtvis biyta vid en uppmätning enligt gällande mätregler. Biytan om ca 12 kvm avser det isolerade förrådet. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Antal rum
7
Antal sovrum
4
Möjlighet antal sovrum
5
Gemensamhetsanläggning
Lomma Lilla Habo Ga:1 - VÄGAR
Gemensamhetsanläggning
Lomma Lilla Habo Ga:2 - VATTEN- OCH AVLOPPSLEDNINGAR
Planer och bestämmelser
För Lilla Habo 3:7 m.fl., Områdesbestämmelse (Beslutsdatum: 20150319, Registreringsdatum: 20150909)
Rättigheter förmån
Officialservitut: Väg
Samfällighet
LOMMA LILLA HABO S:2
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump NIBE 730
Byggnadssätt
Grundläggning: Platta på mark (golvvärme)
Stomme: Lättbetong, 300 mm, H+H
Fasad: Trä
Fönster: 3-glasfönster isoler, Velfac
Tak: Listtäckt papp, Trebolit
Utv. plåtarbete: Plåt
Bjälklag: Trä
VA
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Taxeringskod
220

Inteckningar

Inteckningar
1
Totalbelopp
355 000 kr

Kostnader

Kommentar
Driftskostnader saknas då huset är helt nytt. Avgiften till den samfällighet som äger och sköter underhåll på gatorna och gemensamma ytor är för närvarande ca 2.000 kr/år. Tillkommer kostnad för vatten/avlopp via samfälligheten. Ett nybyggt hus är befriat från fastighetsskatt i 15 år. Taxeringsvärde saknas då huset färdigställdes 2021.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggår
2021

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd
Energibeskrivning
Energiberäkning finns.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.