Högst upp i huset med generös balkong!

Main image

Vipeholms allé 54

Lund

Låt oss presentera denna välplanerade 2,5:a med öppen planlösning och stor balkong på ljust och luftigt läge i bostadsområdet. Lägenheten var inflyttningsklar 2021 och har vårdats väl av nuvarande ägare så allt är i mycket fint skick. 63 kvm är smart fördelade över hall, sovrum, badrum och kök/vardagsrum i öppen planlösning. Utöver det har lägenheten en generös balkong med härlig eftermiddagssol. Materialvalen som gjorts är tidlösa och kvalitativa vilket skapar en harmonisk miljö. Som en extra bonus har lägenheten en klädkammare i anslutning till sovrummet. Ytan kan nyttjas till förvaring men fungerar även som ett hemmakontor då det finns ett fönster som släpper in dagsljus. Om du önskar ett enkelt och modernt boende på lugnt läge så är detta något för dig. Med buss eller cykel nås Lund centrum på ca 15 minuter och i närområdet finns mataffär, gym och närservice. Brf Picknick erbjuder sina medlemmar ett bekvämt boende i trivsam miljö med förmånliga avtal för el, bredband mm.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Pris
2 950 000 kr
Pristyp
Utgångspris
Månadsavgift
4 027 kr/mån
Antal rum
2.5
Boarea
63 m²
Byggnadsår
2021
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Enligt överenskommelse
Visning
23 maj 2024, kl 16:30 - 17:00
Endast bokade sällskap. Boka tid via sms till 0706-583500
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500
Extra kontaktperson
Profile Image
Anna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HALL - I entrén välkomnas man av en praktisk klädkammare med Elfa-system som sväljer alla ytterplagg och annat som man behöver få undan. Här finns även ett städskåp. Golvet är parkett som löper vidare genom sovrum, vardagsrum och kök. Väggarna är vitmålade.
SOVRUM - Sovrummet är generöst till ytan med gott om plats för både dubbelsäng och byrå. Längs med den högra väggen löper garderobsförvaring med skjutdörrar och den sista sektionen bjuder på en överraskning. Bakom skjutdörren gömmer sig en klädkammare alt. ett hemmakontor. Utrymmet har dagsljus från ett fönster vilket ger det fler användningsområden än bara förvaring. Både i klädkammaren och den övriga garderobsförvaringen sitter Elfa-system som enkelt kan byggas om för att anpassas efter behov. I sovrummet ligger parkettgolv och väggarna är målade i ljus grå/beige ton. Väggarna i klädkammaren är vitmålade.
BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med wc, dusch med glasdörrar i klarglas, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin, torktumlare och förvaringsskåp. Snyggt klinkergolv med känsla av natursten och vitt kakel på väggarna. Kommod, förvaringsskåp och bänkskskiva är vita.
KÖK - Köket från Ballingslöv är utrustat med spishäll, ugn, köksfläkt, dubbel diskho, kyl/frys och integrerad mikro och diskmaskin. Vitvaror från Electrolux. Inredningen går i grå ton som bryter av fint mot de vitmålade väggarna och parkettgolvet. Bänkskiva och kakel är vitt. Köket är stilrent och modernt med alla funktioner man behöver. Den halvöppna planlösningen mot vardagsrummet skapar ett socialt rum, perfekt för trevliga middagar och mingel.
VARDAGSRUM - Vardagsrummet är rymligt och ljust tack vare hörnläget med ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns utrymme för större soffa och matgrupp i angränsning till köket. Parkettgolv och vitmålade väggar.
BALKONG - Från vardagsrummet nås balkongen som med sin generösa yta rymmer både möblemang och växter. Balkongen har tak som gör att den är mer skyddad och användbar under större del av året. Utsikten i den gröna bostadsområdet är trevlig och här skiner solen under eftermiddag/kväll. På balkongen ligger trallgolv.

Läs mer om rummen

Byggnad

Bostadsrättsföreningen Picknick har fyra flerbostadshus i fem till sex våningar med totalt 96 bostadsrättslägenheter. Byggår 2021. Bostäderna är Svanenmärkta. Byggherre JM.

Läs mer om byggnaden

Allmän information

Delat ägande kan godkännas av styrelsen om ingen andel är mindre än 10%. Minst en av de boende i lägenheten ska vara medlem i föreningen. Endast innehavare av bostadsrätten kan bli medlem i föreningen. Vid överlåtelse av bostadsrätt tas en överlåtelseavgift ut om 2,5% av prisbasbeloppet. Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren. Vid pantsättning av bostadsrätt tas en pantsättningsavgift ut om 1,0% av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://picknick.smartbrf.se/

Läs mer

Övrigt

Lägenheten är skriven som 2 rok hos bostadsrättsföreningen men nyttjas som 2,5 eftersom klädkammaren kan användas som hemmakontor. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens bo- och biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City,
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Vipeholm, Lund
Gatuadress
Vipeholms allé 54
Postnummer, ort
22466 Lund
Lägenhetsnummer
3-1404
Boarea(BOA)
63 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Boareabeskrivning
Lägenheten är skriven som 2 rok hos bostadsrättsföreningen men nyttjas som 2,5 eftersom klädkammaren kan användas som hemmakontor.
Beskrivning av förråd
Förrådsutrymme i källaren tillhör lägenheten.
Antal rum
2.5
Andelstal
0,866%
Överlåtelseavgift
1433 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
573 kr

Kostnader

Månadsavgift
4 027 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Uppvärmning och kallvatten ingår i månadsavgiften. El och varmvatten debiteras separat utifrån förbrukning. Varje lägenhet har som standard ett Triple Play abonnemang med Telia inkl. bredband 1000/1000 för 220 kronor/månad.
Avgiftshöjningar
Det finns inte några beslut om kommande avgiftsförändringar i dagsläget. Kontrollerat med styrelsen 2024-05-11.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Det finns totalt 72 parkeringsplatser. 65 i garage, varav 12 är el-platser, och 7 uteplatser varav 1 plats för bilpool samt 2 p-platser för MC i garage. Det tillämpas ett kösystem till p-platserna och i dagsläget finns det inga lediga platser. Kostnad för p-plats debiteras separat. 885 kr/mån.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Bostadsrättföreningen Picknick
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2021
Hiss finns
Ja
Övriga utrymmen i föreningen
Gemensam gästlägenhet, innergård, miljörum, cykelförråd, barnvagnsförråd, rullstolsförråd och cykelverkstad. Extra förrådsutrymmen för uthyrning.
Utförda renoveringar
Innertak i entréerna i hus två och fyra.
Kommande renoveringar
Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmaste fem till tio åren. Föreningen har tagit fram en underhållsplan som sträcker sig 50 år fram i tiden.
TV/internet
Varje lägenhet har som standard ett Triple Play abonnemang med Telia inkl. bredband 1000/1000 för 220 kronor/månad.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2021-12-01
Energiklass
C
Specifik energianvändning
75 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.