Såld

Välkomna till denna välplanerade 2:a med stor inglasad balkong i soligt västerläge...

Main image

Vinstorpsvägen 42

Lomma

Välkomna till denna välplanerade 2:a med stor inglasad balkong i soligt västerläge! Här får man möjlighet att sätta sin egen prägel då bostaden till mestadels är i original utförande. Bostaden har trevlig planlösning med bra sällskapsytor. Kök med möjlighet till matplats och rymligt sovrum med klädkammare. Badrum och platsbyggda garderober med bra förvaringsmöjligheter. Här bor man i en mycket stabil förening med vackra omgivningar. Föreningen håller på med investeringar i form av nytt portsystem, fönster byte m.m.. Idag är föreningen skuldfri. Här bor man på perfekt läge med närhet till både busshållplats och till tågstationen. Välkommen på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
3 057 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
59 m²
Byggnadsår
1962-1966
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Anna Eriksson
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HALL - Rymlig hall med plats för avhängning samt platsbyggda garderober till förvaring.

BADRUM - Badrummet är utrustat med wc, badkar, handfat med skåp under till förvaring och spegelskåp. Delvis kakel på vägg samt ljus klinker på golv.

KÖK - Köket är i original och har trämönstrade luckor, vit kakel ovan den rostfria diskbänken. Här finns utrymme för matplats och det stora fönstret ger mycket ljusinsläpp. Köket har spis, ugn och kyl/frys. Mönstrad tapet och plastmatta på golvet.

VARDAGSRUM - Ljust och rymligt vardagsrum med original parkett på golvet och tapet på väggarna. Stort fönsterparti mot balkongen. Här har man utgång till bostadens inglasade balkong.

INGLASAD BALKONG - Stor inglasad balkong i västerläge som vetter mot innergården. Här finns plats för ett större möblemang. Detta kan användas som ett extra rum stora delar om året.

SOVRUM - Väl tilltaget sovrum med plats för både säng och skrivbordshörna om man önskar. Tapet och parkett på golvet. I anslutning till sovrummet finns en stor klädkammare med gott om förvaring.

Läs mer om rummen

Allmän information

Hsb Brf Magnolia är en välskött förening och består av 183 lägenheter och fyra hyreslokaler, fördelade på tre bostadshus. Föreningen är känd för sin goda ekonomi och exemplariska underhåll i stort som smått och är en eftertraktad plats att bo på. Föreningens målsättning är att hålla en hög boendestandard med en vacker och välskött utemiljö samt med en långsiktig och stabil ekonomi. Bostadsrättföreningens hus byggdes år 1962-1966. Brf Magnolia erbjuder ett lugnt fridfullt boende med nära avstånd till Lomma centrum och havet. Varje bostadshus omges av en gård, med trevlig växtlighet, grillplats samt lekplats för barn. Lägenheterna har inglasade balkonger alternativt en uteplats på nedre plan. Busshållplats och tågstation finns längs Vinstorpsvägen för transporter till och från Malmö och Lund. Föreningen har tecknat bostadsrättsförsäkring för samtliga lägenheter, hemförsäkring tecknas av lägenhetsinnehavaren. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo. I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn. Denna bokas av säljaren med vaktmästaren. Köpare ska närvara på tillsynen.
Läs mer om föreningen på deras hemsida www.hsb.se/malmo/brf/magnolia

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea samt biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Veronika Schenström veha02@handelsbanken.se 040-368587
Handelsbanken Lomma – Susanne Olsen supe12@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Lomma
Gatuadress
Vinstorpsvägen 42
Postnummer, ort
234 41 Lomma
Lägenhetsnummer
162
Lägenhetsnummer LM
1202
Boarea(BOA)
59 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Källarförråd tillhör lägenheten.
Antal rum
2
Antal sovrum
1
Andel av månadsavgift
0,4624%
Andelstal kommentar
Nettoskuldsättning: 0 kr (föreningen har inga lån i dagsläget, uppgift ämnad av föreningen 2024-04-03)
Överlåtelseavgift
1433 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är inte pantsatt
Pantsättningsavgift
573 kr

Kostnader

Månadsavgift
3 057 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbudet), bostadsrättstillägg samt renhållning.
Beskrivning Månadsavgift
Kostnader utöver avgiften som tillkommer är bredband 79 kr/mån (obligatoriskt) , hushållsel och hemförsäkring. Föreningen har gemensam el och varje lägenhet debiteras efter faktisk förbrukning.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Föreningen har 142 st parkeringsplatser för uthyrning. Separat kölista tillämpas. Idag finns det 4 platser lediga för uthyrning (enligt samtal med föreningen 3/4-2024). För mer info kontakta 141magnolia@gmail.com.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Hsb Brf Magnolia i Lomma
Brf bildades
1961
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1962-1966
Hiss finns
Nej
Övriga utrymmen i föreningen
Gemensamma tvättstugor. Det finns en grillplats på varje gård inom Brf Magnolia som kan utnyttjas fritt bland de boende. Cykelrum. Sophus.
Utförda renoveringar
2023 Byte till energieffektiva LED lampor i armaturer både inne och ute i hela föreningen. Gemensamt bredband 1000/1000 Mbit/s. IMD el, med nya elcentraler, tecknat elavtal via HSB med Vattenfall, nytt elpris för 2024 blir 2,36 kr/kWh (inkl. moms). 2023 2,55 kr/kWh (inkl. moms). Uppdatering av värmecentraler med nya styr och reglerenheter och uppkoppling mot HSB. 2022 Genomgång av våra skyddsrum. Renovering, uppdatering och materialbyte. Installation av två st hjärtstartare på Vinstorpsvägen 28 och 52. 2021 Relining av avloppsstammar Vinstorpsv. 36 - 58. 2020 Nya maskiner i samtliga tvättstugor. 2018 OVK besiktning, byte av inkommande KV ledning från Kommunen. 2016 Byte av avloppsledningar ut till gatan. 2015 Relining av avloppsstammar Vinstorpsv. 24-34 och Pilgatan 1-7. 2012 Kontroll av balkonger. 2011 Förnyat utemiljön och lekplatserna. 2009 Tak och fasadrenovering av samtliga fastigheter. Uppgifter hämtade från föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/brf/magnolia
Kommande renoveringar
Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen.
TV/internet
Lägenheterna är även förberedda med fiberuttag. Föreningen har tecknat ett avtal om gemensamt bredband för samtliga lägenheter med Bahnhof i 5 år med start från januari 2023. Bahnhof levererar 1000/1000 Mb för 79 sek/mån, obligatorisk kostnad. Bahnhof erbjuder även telefoni och extra tv kanaler. Då behöver man deras router för 1095 sek. Alla lägenheterna har tillgång till Tele2 (f d Comhem) digitala TV-utbud. Tele2 erbjuder även bredband och telefoni via det speciella antenn uttaget i väggen. Läs mer på föreningens hemsida hsb.se/malmo/brf/magnolia

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2018-10-05
Energiklass
D
Energiprestanda
81 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.