Såld

Låt oss presentera denna genomgående 3:a i fint skick med stor inglasad balkong...

Main image

Vildgåsvägen 7 A

Lund

Låt oss presentera denna genomgående 3:a i fint skick med stor inglasad balkong. Bostaden är om 84,5 kvm och erbjuder ett modernt kök med köksinredning i tidlöst vitt med bra arbetsytor och gott om förvaring. Goda förvaringsmöjligheter i flera skjutdörrsgarderober. Två bra och rymliga sovrum varav det ena har utgång till den stora inglasade balkongen som är möblerbar och kan användas som ett extra rum året runt. Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Två helkaklade badrum varav ett är förberett för tvättmaskin och torktumlare för ökad bekvämlighet i vardagen. Välkomna på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
4 697 kr/mån
Antal rum
3
Boarea
84.5 m²
Byggnadsår
1965
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Anna Eriksson
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HALL - Här finns skjutdörrsgarderober till avhägning av ytterkläder samt vidare in i den inrehallen finns ytterligare skjutdörrsgarderober med mycket goda förvaringsmöjligheter. Ljusa väggar.

VARDAGSRUM - Ljust och lättmöblerat vardagsrum med utrymme för både soffa och matplats. Parkettgolv och väggar målade i fin grå kulör.

KÖK - Stilrent kök i vinkel med vit inredning och svart kakel ovan bänkskivan. Köket är funktionellt med bra arbetsytor och gott om skåp och lådor till förvaring. Fint ljusinsläpp fås från två fönster. Här finns utrymme för matplats. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggnads ugn, inbyggnadsmikrovågsugn, häll, fläkt, integrerad diskmaskin.

SOVRUM - Rymligt och ljust sovrum med plats för både dubbelsäng och garderober. Ljusa väggar och ljust golv. Härifrån har man utgång till bostadens fina inglasade balkong.

INGLASAD BALKONG - Den inglasade balkongen fungerar som ett extra rum året runt som man har stor nytta utav. Balkongen vetter mot föreningens gröna innegård. Här finns plats för ett större möblemang.

SOVRUM - Ett mindre sovrum med ljusa väggar och ljust golv.

WC/DUSCH - Helkaklad wc/dusch med grå klinker och vitt kakel på väggarna. Vikbar duschdörr, wc, kommod i vitt, spegelskåp med belysning, handdukstork.

GÄSTWC - Helkaklad toalett där det är förberett för tvättmaskin och torktumlare. Grå klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Spegel, vask med kommod i vitt och wc.

Läs mer om rummen

Allmän information

Brf Klosters Fälad byggdes i mitten av 1960-talet och de första boende flyttade in 1965. Klosters Fälad är Lunds största och grönaste förening och ligger i västra delen av staden i parkliknande omgivningar. Föreningen består av 412 lägenheter, sex hyreslägenheter och ett tiotal lokaler fördelade på 24 huskroppar. Till föreningen hör även ett antal näringsfastigheter innehållande bl a en restaurang och en livsmedelsbutik som tillsammans utgör föreningens egna centrum. Föreningen har en övernattningslägenhet som boende kan hyra för sina gäster 300 kr/dygn. Föreningen erbjuder olika medlemsaktiviteter och föreläsningar som samlar både äldre såväl som unga.

Föreningen ligger strategiskt placerad på väster med korta cykelavstånd till både Lunds centrum och regionens stora köpcentrum. Service såsom affärer, restauranger, vårdcentral, dagis och skolor finns på gångavstånd. Förutom närheten till stadens alla bekvämligheter, så är naturen tätt inpå knuten. Ekonomin är mycket stabil och solid med låg belåningsgrad vilket borgar för stabila avgifter. Husen och utemiljön är välskötta och underhålls kontinuerligt. Alla lägenheter är utrustade med Daloc säkerhetsdörr. Föreningen har gemensamt elavtal, medlemmen debiteras kvartalsvis utefter faktisk förbrukning. Föreningen tillåter delat ägande och den boende ska äga minst 10%.

Läs gärna med på föreningens fina hemsida, klostersfalad.se

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna försäljning.
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund Ideon, Johanna Wictorin, 046-15 95 99
Handelsbanken – Lund City, Johan Lundquist, 046-15 54 30

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Klosters Fälad, Lund
Gatuadress
Vildgåsvägen 7 A
Postnummer, ort
22735 Lund
Lägenhetsnummer
351
Boarea(BOA)
84.5 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Källarförråd
Antal rum
3
Antal sovrum
2
Andelstal insats
0,2482%
Andel av månadsavgift
0,2482%
Andelstal kommentar
Nettoskuldsättning: 320.426 kr
Överlåtelseavgift
1433 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är pantsatt
Pantsättningsavgift
573 kr

Kostnader

Månadsavgift
4 697 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg för värme (bränsleavgift) 1.176 kr/mån, bredband 99 kr/mån och en fast elavgift om 100 kr/månad. Föreningen har gemensamt elavtal, medlemmen debiteras kvartalsvis utefter faktisk förbrukning.
Avgiftshöjningar
Årsavgiften och bränsleavgiften höjdes 1 januari 2024 med 5%.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Parkeringsplatser finns längs Vildgåsvägen, Gässlingavägen och Doppingvägen, 250 kr/mån. Kösystem tillämpas, sköts/beställs av Securitas: 010 – 470 10 00. Parkeringsplatser med 11 kw laddningsstolpar för elbilar till en kostnad på 350 kr/månad. Laddstolpskort bokas av E-ways, kösystem tillämpas. Avgiftsbelagd gästparkering finns, sköts av Securitas.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Klostersfälad
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1965
Hiss finns
Nej
Övriga utrymmen i föreningen
Möblerad övernattningslägenhet på ca 20 kvm som boende kan hyra för sina gäster, 300 kr/dygn. Föreningslokal, främst till barnkalas och lugna aktiviteter som man kan man låna avgiftsfritt som medlem. Tvättstugor samt grovtvättstuga för mattor. Nästan alla lägenheter har källarförråd som ingår i avgiften. I vissa av tvåorna är förrådet placerat inuti lägenheten och då har en del valt att bygga om förrådet till ett extra rum, vilket medför att just dessa lägenheter inte har ett separat källarförråd som ingår i avgiften. I mån av tillgänglighet finns extra förråd att hyra i det hus man bor. Priserna är baserade på förrådets storlek, bokas via den ekonomiska förvaltaren HSB. Miljöstationer för sophantering.
Utförda renoveringar
2023-2024 Brandvarnare monterade i alla källargångar och tvättstugor. 2023 - Nya och uppdaterade områdeskartor monterade, övernattningslägenheten uppfräschad, Montering av extra kraftiga låsskydd samt genomslagsskydd på samtliga cykelhus, byte av större delen av belysning inomhus och utomhus till energisnålare alternativ, nya parkeringsskyltar, vägmarkeringar för parkeringar i området samt avtal med Securitas och E-ways för parkeringar, genomgång av värmecentraler, ventilationsarbete utfört hos Coop, informationsramar har monterats vid tvättstugor, cykelhus och källare, alla lekplatser besiktigade och lagade vid behov, miljöstationer har fått uppdaterade informationsmärken. 2022 - OVK (Obligatorisk ventilationskontroll). 2021 - Byte torktumlare T5190, byte tvättmaskin 2 st W365H, putslagning samt målning av sockel (10%) Lekplatser är renoverade/förnyade, styrelse-/förvaltarrum renoverad, entréportar slipade och lackade, underhållsspolning, lokal (frisör) renoverad. Byte torktumlare T5190. 2020 – Byte 2 st tvättmaskin W365H, lagning av äldre genomförningar vid kulvert, OVK (Obligatorisk ventilationskontroll), underhåll av samtliga ytterdörrar påbörjats, installation av brandvarnare och nödbelysning i samtliga källare påbörjats,tvåårs trädvårdsplan är framtagen, nyplantering och komplettering av växtlighet på utsatta områden, besiktning av samtliga lekplatser, enligt underhållsplan. Upprustning planerad till 2021. 2019 – Digital in- och utpassage i varje port med telefonuppringning till varje lägenhet, digitala fastighetsboxar, digital tvättbokning. 2018 – Nytt bredbandsnät med fiber in till varje lägenhet. 1000Mbit/1000Mbit, utbyggda och inglasade balkonger. Alla marklägenheter får uterum. 2017 – Hösten 2017 påbörjas ett mark och balkongprojekt, radonmätning i 20 % av fastighetsbeståndet mäts på uppdrag av myndighet. Laddstolpar till elbilar, 11kw samt 22kw där man kan ladda till självkostnadspris. 2016 – Övernattningslägenhet färdigställs och tar i bruk, parkeringsytorna har breddats och förbättrats. Arbetet fortsätter under 2017. Förbättring av uteplatser, utemiljö samt lekplatser har förbättrats under 2016. Arbetet fortsätter 2017. Entrébelysning och utebelysningen i området och parken har förbättrats. Diverse förbättring av källargångarna i husen. 2015 – Uppförande av nya cykelhus för att förbättra tillgängligheten till cyklarna, ingen påverkan på avgiften. Renovering av gemensamhetslokalen Holken, ingen påverkan på avgiften. Ombyggnad samt återställning av entréerna till Doppingvägen 2 efter dräneringsförbättring, ingen påverkan på avgiften. Nya uteplatser samt nya utemöbler, ingen påverkan på avgiften. 2014 – Slutfört takpappsbyte på samtliga hus vilket påbörjades under 2012, ingen påverkan på avgiften. Förstärkning av utebelysning, ingen påverkan på avgiften. Asbestsanering, golvbrunnsbyte samt säkert vatten i badrum som ska genomgå renovering, ingen påverkan på avgiften. Uppgifter hämtad från föreningens hemsida.
Kommande renoveringar
Föreningen underhåller fastigheter och grönytor enligt underhållsplan samt mindre underhållsarbete av fastigheter och inventarier. Stammarna filmas och dokumenteras löpande och är inte i behov av byte. Vid de få tillfällen ett rör gått sönder, så tillämpas relining.
TV/internet
Föreningen installerade fibernät i alla lägenheter 2018 och internetleverantör är Riksnet. Hastigheten är 1000Mbit/1000Mbit och kostnaden är 99 kr/mån. Det beslutades på stämman 2020 att bredband skall vara obligatoriskt och betalas via månadsavgiften, denna förändring infördes under oktober 2020. ComHems digitala grundutbud ingår i avgiften, för extra TV-utbud kontakta Comhem.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2023-08-24
Energiklass
D
Specifik energianvändning
116 kWh/m²
Energiprestanda
95 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.