Unik tvåa med fantastisk utsikt!

Main image

Ringtonsgränden 2

Lund

Välkommen till Ringtornsgränden 2 och denna häftiga tvåa med fantastisk utsikt. Detta unika projekt, signerat Cord Siegel, påbörjade inflyttning under hösten 2022. Cord Siegels signum är bland annat råa betongväggar och stora fönsterpartier. Bostaden erbjuder ett snyggt designkök från Puustelli, stor balkong i västerläge och fina sociala ytor. Andra kvalitéer är innerdörrar i ask, parkett och golvlister i ask, fönsterbänkar i betong och spotlights i badrum. I föreningen har man tillgång till naturpool, bastu, balkong med utespa på våning 9 (från innergården), gästlägenhet och cykelverkstad.

Vatten i olika former är "Det Goda Vattnets" utgångspunkt, både i strävan efter hållbarhet och det goda livet. Projektet "Det Goda Vattnet" är en del av området Södra Brunnshög i norra Lund som växer upp kring forskningsanläggningarna ESS och Max IV. Det ligger granne med Gryningsparken och är ett stenkast från den nybyggda spårvägen. Huset har närhet till snabbuss, E22 och cykelvägar till både Malmö och Lund. Lund C är bara 15 minuter bort på cykel!

Missa inte chansen att förvärva denna arkitektritade dröm-tvåa!

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Bostadsinfo
Pris
2 600 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
3 686 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
46 m²
Byggnadsår
2022
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500
Extra kontaktperson
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL - Hall med plats för avhängning och skohylla. Väggarna är rå betong med vitmålade partier. Parkettgolv av ask.

VARDAGSRUM/KÖK - Vardagsrum och kök i öppen planlösning med fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Modernt och stilrent kök från Puustelli med gråa köksluckor, Puustelli 6 mm keramisk bänkskiva i svart, Puustelli biokompositstomme, betongvägg ovan köksbänk, glipa mellan skåpslucka och stomme agerar handtag - minimalism och funktion! Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, ugn, kyl/frys, integrerad diskmaskin och stilren underlimmad vask med raka kanter. Väggarna är rå betong med vitmålade partier. Parkettgolv av ask. Härifrån nås den rymliga balkongen i perfekt västerläge.

BALKONG - Stor och rymlig balkong i västerläge med plats för möblemang. Storslagen utsikt över området!

SOVRUM - Bostadens sovrum har fönster i två väderstreck varav ett takfönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Garderob samt praktisk klädkammare. Parkettgolv i ask och ljusa väggar.

WC/DUSCH/TVÄTT - Helkaklad wc/dusch med vitt kakel 20x20 cm, ljusblå klinkers, dusch, toalett, spegelskåp, handfat med kommod, infällde spotlights, golvvärme (el) och kombimaskin (tvätt/tork). Fint ljusinsläpp via takfönster.

Läs mer om rummen

Allmän information

Vatten i olika former är Det Goda Vattnets utgångspunkt, både i strävan efter hållbarhet och det goda livet. Huset är ritat av den flerfallet prisade arkitekten Cord Siegel. Äntligen är det dags för Lunds första byggnad signerad Cord Siegel! Projektet Det Goda Vattnet är en del av området Södra Brunnshög i norra Lund som växer upp kring forskningsanläggningarna ESS och Max IV. Det ligger granne med Gryningsparken och ett stenkast från den nybyggda spårvägen med närhet till snabbuss, E22 och cykelvägar till både Malmö och Lund. Lund C är bara 15 minuter bort på cykel!
Tomtens areal: 1 649 kvm
Bostadsarea: ca 4 988 kvm + gästlägenhet ca 35 kvm
Biarea: ca 248 kvm
Mätning av lägenheternas area har gjorts på ritning
Byggnadens utformning: Vinklat flerbostadshus i 5-9 våningar.
Byggår: 2022
Antal bostadslägenheter: 61
Vatten/avlopp: Fastigheten är ansluten till det kommunala nätet. Individuella mätare i lägenheterna.
El: Fastighetsmätare i elcentralen. Individuella mätare i lägenheterna. Solcellsanläggning på tak för produktion av el till naturpool, spabad och övrig fastighetsel.
Uppvärmningssystem: Lågtempererad fjärrvärme till vattenburna radiatorer. Individuella mätare i lägenheterna avseende varmvatten.
Ventilation: Ventilationssystemet för lägenheterna sker via FTX, placerade i respektive lägenhet. Cykelgarage och övriga allmänna ytor ventileras separat
Avfall: Sopsug på samfälligheten
Parkering: Norr om huset finns ett LKPs parkeringshus Aurora där man kan hyra parkeringstillstånd. Bilpool (obligatorisk fast avgift samt rörlig avgift vid användning av bil) samt cykelgarage på fastigheten.
Gemensam naturpool och bastu – På innergården finns en naturpool som renas på naturlig väg av växter och sandfilter, helt utan klor. Precis vid naturpoolen ligger en bastu med glasdörrar ut till naturpoolen.
Badbalkong på nionde våningen – På nionde våningen sett från innergården finns en helt unik balkong med ett gemensamt spabad med spektakulär utsikt som alla boende har tillgång till. I trapphuset finns en wc/dusch som man har tillgång till när man badar. Spabadet värms upp genom elpatron med el från solcellerna på taket.
Solceller – energi på taket – Solcellerna kommer vara infällt i trätaket. Energin från solcellerna kommer primärt att användas till uppvärmningen av spabadet på badbalkongen, värme och underhåll av naturpoolen samt bastun. Solcellsanläggningen beräknas producera ca 40.000 kWh/år.
Rum för era gäster – Med ingång från trädgården finns Det Goda Vattnets gästlägenhet. Lägenheten går att hyra till när era vänner kommer på besök. Gästlägenheten kommer ha samma exklusiva kök som övriga lägenheter, rymligt wc/dusch och synliga betongväggar så att även gästlägenheten andas arkitekten Cord Siegel. Lägenheten kommer att vara möblerad med sängar, bäddsoffa och övrig inredning.
Regnvatten och bevattning – Bevattningen kommer att ske dels med tillvarataget regnvatten från taket som lagras i rör i marken och dels med kommunalt vatten till droppbevattning i de olika typer av planteringar som finns på fasaden. Detta ger ett optimerat system där allt regn-vatten tas tillvara och färskvatten används på ett ansvarsfullt sätt. För växtligheten i marknivå fångas regnvattnet som faller på taken upp och leds till rör under planteringsytorna från vilka vatten sugs upp kapillärt i jorden och kommer växterna tillgodo där de har sina finrötter som kan suga upp vattnet. Detta gör att vattnet nyttjas maximalt och inget går förlorat via avdunstning från markytan. Vid kraftiga regn kommer systemet fyllas och svämma över i nedsänkta planteringsytor där vattnet hålls kvar och får infiltrera ner i marken.
De vattenhållande planterinsytorna utgörs på innergården av nedsänkta skålade ytor där man rör sig på spänger över planteringsytan och på förgårdsmarkerna av Urban Layers-ytor där växtytan är täkt med en gallerdurk vilket gör att den blir multifunktionell och kan nyttjas till annat, t.ex cykelparkering, samtidigt som den tillför grönska och fördröjer dagvatten. Som säkerhet finns bräddutloppsbrunnar som leder vatten till det kommunala ledningsnätet om regnet är så kraftigt att infiltrering och magasinering inte räcker till. Till planteringarna på fasaden används droppbevattning som kan styras med hög noggrannhet vilket är en stor fördel då jordvolymerna är så små och det är en stor andel kantzoner där det kan torka ut snabbt. Med styrningen kan bevattningsmängden även regleras så att färskvatten inte används i onödan.
Mobilitet – För de boende i huset finns det leveransboxar, cykelpool, invändig cykelparkering med el för laddning av elcyklar, cykelverkstad samt bilpoolsmedlemskap i p-huset mittemot.
Byggnaden – Byggnaden består av fyra huskroppar med sadeltak från fyra till tio våningar. Huskropparna ramar in innergården i en L-form. Eftersom de ligger förskjutna intill varandra, får huset ett lekfullt taklandskap och en levande och varierande fasad med takfönster, takkupor, burspråk och indragna terrasser. Den är klädd i en slät träfasad med omväxlande stående och liggande panel, som fortsätter upp på sadeltaket. Längst upp finns integrerade solceller som genererar fastighetens el. Sockelvåningen under burspråket mot gatan har keramiska plattor i en blå ton. Grönska är framträdande i byggnadens uttryck genom balkongerna och loggiornas grönskande planteringslådor och slingerväxter på vajrar och klätterstöd.

Läs mer

Övrigt

Kontakta mäklaren för en skriftlig boendekalkyl.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johan Lundquist, 046-15 54 30
Handelsbanken – Lund Ideon, Johanna Wictorin, 046-15 95 99

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Lund - Brunnshög
Gatuadress
Ringtonsgränden 2
Postnummer, ort
224 81 Lund
Lägenhetsnummer
61
Boarea(BOA)
46 m²
Antal rum
2
Andelstal insats
1,09692%
Andel av månadsavgift
0,0100344
Andelstal kommentar
enligt ekonomisk plan
Överlåtelseavgift
1433 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är pantsatt
Pantsättningsavgift
573 kr

Kostnader

Månadsavgift
3 686 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
värme, sopor
Beskrivning Månadsavgift
Avgiften är exklusive hushållsel, varm- och kallvatten och TV/bredband/IP-telefoni. Bostadsrättshavare bekostar sin del av hushållsel, varm- och kallvatten genom undermätare. Bostadsrättshavaren tecknar eget avtal om bredband/IP telefoni alternativt så tecknar föreningen ett gemensamt avtal som tilläggsfaktureras per lägenhet. Tillägg om 106 kr/månad och lägenhet för fast avgift bilpool (tillkommer rörlig avgift vid nyttjande av bil) och 35 kr/lägenhet och månad för bostadsrättstilläggsförsäkringen.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Norr om huset finns ett LKPs parkeringshus Aurora där man kan hyra parkeringstillstånd.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Det Goda Vattnet
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2022
Hiss finns
Ja

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2023-12-11
Energiklass
C
Specifik energianvändning
67 kWh/m²
Energiprestanda
66 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.