Fantastiskt läge med natur och hav!

Main image

Albatrossvägen 6

Löddeköpinge

Med havet och Järavallens naturreservat som närmsta grannar är detta en plats där man finner lugnet. Runt hörnet finnes även den anrika mästerskapsbanan Barsebäck Resort som erbjuder golf i världsklass.

Albatrossvägen är en lugn liten gata med smakfulla 1,5-plans villor i klassisk stil med putsade fasader som harmonierar med den Skånska slätten. Huset erbjuder alla bekvämligheter som man önskar i form av ett modernt, välutrustat kök, två badrum och grovkök, biluppställningsplats för 2 bilar plus garage. Här finns även laddare för elbil och huset drivs delvis av solenergi från egna solpaneler.

På entréplan möts man av en ljus och luftig hall med plats för avhängning och klädkammare under trappen. Här ligger ett praktiskt klinkergolv som övergår till ett påkostat ekgolv. Vidare finnes kök i halvöppen planlösning mot vardagsrummet, generös matplats och bra med utrymme för hela familjen. Entréplanet har även ett stort sovrum med klädkammare i anslutning. Från vardagsrummet och sovrummet nås den stenlagda terrassen och trädgården som med sitt söderläge bjuder på härligt solljus i stort sett hela dagen.

Vidare på plan 2 nås ett ljust allrum med fönster i två väderstreck. Tack vare kupor på bägge sidor får man full takhöjd här med fönstersättningar som blickar ut mot både trädgården och gatan. På de båda gavlarna ligger tre sovrum här finns även ett stort badrum och klädkammare.

Känslan i bostaden är klassisk och gedigen. Här har man investerat i högklassiga material, tänkt till gällande planlösningen och verkligen skapat en bostad som är lätt att älska.

Området tillhör Kävlinge kommun som har flertalet alternativ för skola och förskola. Vi är endast 10 minuter från shoppingcentret Center Syd med butiker, restauranger och livsmedelsaffärer. Kävlinge kommun har många fördelar med sitt centrala läge där man når flera orter på bekvämt pendlingsavstånd. Den låga kommunalskatten (29,69%) är ytterligare en fördel.

Vänligen kontakta mäklare för att boka visning.

Bostadsinfo
Pris
6 800 000 kr
Pristyp
Utgångspris
Antal rum
6
Boarea
205 m²
Biarea
34 m²
Tomtareal/mark
820 m²
Byggnadsår
2007
Boendeform
Villa
Tillträde
Enligt överenskommelse
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500
Extra kontaktperson
Profile Image
Anna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

ENTRÉPLAN:
HALL - Ljus hall med plats för avhängning och ytterligare förvaring i klädkammare under trappan. Här ligger klinkergolv och ljusa väggar.
KÖK - Köket kommer från Ballingslöv och är utrustat med spishäll, ugn, mikro, diskmaskin, kyl, frys generöst med förvaring. Köket skärmas av med en halvö mot matplatsen som rymmer en större matgrupp. Klinkergolvet som möter en i hallen löper vidare även in i köket.
VARDAGSRUM - Vardagsrummet är generöst till ytan och har fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier mot husets trädgård. Centralt placerat finne en kamin i snygg design som höjer mysfaktorn. Ljus enstavsparkett och ljusa väggar. Spotlight-belysning i tak.
UTEPLATS - Stor och härlig stenlagd uteplats i soligt söderläge. Här finns utrymme för både sittgrupp, lounge och solstolar.
TVÄTTSTUGA - Huset har en praktisk groventré med tvättmaskin, torktumlare, värmepump, vask, arbetsbänk och förvaring. Klinkergolv samt ljusa väggar.
BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, dusch och handdukstork. Mörk klinker och vitt kakel.
SOVRUM - På avskilt läge ligger ett stort sovrum med egen utgång till trädgården. Sovrummet har en generös klädkammare. Parkettgolv och ljusa väggar.

PLAN 2:
ALLRUM - Ett härligt och ljust allrum med fönster i två väderstreck. Tack vare kuporna så får man nytta av all golvyta i detta utrymme. Parkettgolv och ljusa väggar
SOVRUM 1 - Master bedroom har gott om plats för dubbelsäng och här finns platsbyggd förvaring som nyttjar utrymmet under snedtak på ett optimalt sätt. Parkettgolv och väggar i en behagligt grå ton.
BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med wc, dubbelt handfat, badkar, dusch och handdukstork. Mörk klinker och vitt kakel. Golvvärme.
SOVRUM 2 och 3- På husets gavel finnes två sovrum som båda har fina ljusinsläpp från takfönster i snedtaket. Bra utrymmen som har plats för säng, skrivbord, förvaring mm. Parkettgolv och ljusa väggar i en grå ton.
KLÄDKAMMARE - Från allrummet nås en ordentlig klädkammare med praktisk inredning.

Läs mer om rummen

Byggnad

Solpaneler installerades 2022
Frånluftsvärmepump 2024
Markis/solskydd 2020/2023
Laddstolpe för bil 2021
Byte av nockband 2022
Ny tvättmaskin 2018
Huset har centraldammsugare
Energideklaration är beställd

Läs mer om byggnaden

Närområde

Vi befinner oss i Kävlinge kommun, precis vid kusten norr om Barsebäck. I närheten finns ett flertal trevliga badplatser, fina promenadstråk i njutbar skogsmiljö samt närhet till Järavallens naturreservat som erbjuder friluftsliv året runt med stort strövområde genom tallskog och över öppen mark med vida vyer och fågelrika strandängar.

Barsebäck Resort, tidigare namn Barsebäck Golf & Country Club, är en anrik golfanläggning utanför orten Barsebäck i Kävlinge kommun som har varit återkommande arrangör av Scandinavian Masters. Den ligger intill naturreservatet Järavallen och erbjuder både mästerskapsbana och en parkbana samt boende, konferens, mat, aktiviteter och upplevelser i härlig miljö med utsikt mot Öresund. Besök gärna golfklubbens hemsida för mer information: www.barseback.com

Närhet till shoppingcentret Center Syd med butiker, restauranger och livsmedelsaffärer.

Bra pendlingsmöjligheter med buss och närhet till motorvägspåfarter som tar dig enkelt med bil till Lund, Malmö och Helsingborg. Det finns även pågatåg till Dösjebro.

Flertal förskolor och skolor erbjuds i Kävlinge kommun. Barsebäcks montessori är en mycket populär friskola med ca 330 elever i förskola, grundskola och fritids. F-9
Skönadals förskola och skola i naturskön miljö i närliggande Hofterup, årskurs F-6. Nyvångsskolan som ligger mitt i Löddeköpinge omgiven av fina grönområden har gångavstånd till bibliotek och skog. Skolan är en F-6 skola. I anslutning ligger Kompassens förskola. I de mer centrala delarna av Löddeköpinge ligger Bullerbyns förskola i ett lugnt villaområde med olika grönområden i närheten. Tolvåkerskolan, årskurs 7-9. Noblaskolan är en fristående grundskola, F-9.

Läs mer om närområdet

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Denise Andersson denise.andersson@handelsbanken.se 040-368582
Handelsbanken Lomma – Lotta Rudberg lotta.rudberg@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer

Dokument och länkar

Fakta
Byggnadstyp
1,5-plans villa
Fastighetsbeteckning
KÄVLINGE HOFTERUP 17:106
Område
Järavallen
Gatuadress
Albatrossvägen 6
Postnummer, ort
24655 Löddeköpinge
Tomtstorlek
820 m²
Boarea(BOA)
205 m²
Biarea(BIA)
34 m²
Boareauppgifter enligt
Mätning av bo- och biarea enligt SS 21054:2020. Anticimex
Antal rum
6
Antal sovrum
4
Möjlighet antal sovrum
6
Planer och bestämmelser
Hofterup 17:8 mfl,järavallen, Detaljplan (Beslutsdatum: 2000-06-08, Senast ändrad: 2023-01-17)
Planer och bestämmelser
Hofterup 17:8 och 17:2 del av,järavallen, Detaljplan (Beslutsdatum: 2005-03-10, Registreringsdatum: 2005-11-08)
Gemensamhetsanläggning
KÄVLINGE HOFTERUP GA:19
Gemensamhetsanläggning
KÄVLINGE HOFTERUP GA:5
Samfällighet
KÄVLINGE HOFTERUP S:24
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump och solpaneler
Byggnadssätt
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Tak: Takpannor
VA
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde(Byggnad)
3 755 000 kr
Taxeringsvärde(Mark)
1 558 000 kr
Summa taxeringsvärde
5 313 000 kr

Pantbrev/Inteckningar

Inteckningar
4
Totalbelopp
4 000 000 kr

Kostnader

Årlig elförbrukning
11 145 kWh/år
Elkostnad
21 513 kr/år
Sotning
1 400 kr/år
Vatten och avlopp
6 234 kr/år
Renhållning
3 525 kr/år
Väg
1 146 kr/år
Samfällighet
4 400 kr/år
Antal personer i hushållet
2
Total Driftkostnad
38 218 kr/år
Kommentar
Elkostnaden är fördelad på nätavgift 15 975 kr + förbrukning 5 539 kr. Nuvarande ägare har 2023: köpt 9613 kWh, sålt 8323 kWh. Solpanelerna genererade 12470 kWh under 2023. Laddning av elbil står för 2565 kWh av den totala förbrukningen. Ägarna var bortresta januari-februari och oktober-december. Då reglerades inomhustemperaturen ner 2 grader. Belysning och kyl/frys snurrade som vanligt. Nuvarande ägare har hemförsäkring med årskostnad om 5 503 kr. Kostnad för samfällighet gäller internetuppkoppling.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Biluppställningsplats för två bilar och garage. Laddare för elbil.

Byggnad

Byggår
2007
Utförda renoveringar
UNDERHÅLL: Anläggning av trädgård med belysning och marksten Tak och fasadtvätt Målning garage 2017 Garderobsystem 2013
TV/internet
I samfällighetsavgiften fn 4400kr/år ingår bredband 250Mbit/s samt Telia tv, paket Lagom.
Uteplatsbeskrivning
Uteplats på husets baksida mot trädgården. Söderläge.
Övriga byggnader
Förråd i anslutning till garage.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2024-06-06
Energiklass
B
Specifik energianvändning
26 kWh/m²
Energiprestanda
50 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.