Välplanerad gavellägenhet med inglasad balkong!

Main image

Idrottsvägen 1F

Bjärred

Välkommen till Brf Navet i Bjärred! Här presenteras nu denna ljusa och härliga trea på andra våningen med välplanerad planlösning och rymlig, inglasad balkong. Bostaden rymmer kök, vardagsrum, två bra sovrum, ett generöst badrum och klädkammare. Den inglasade balkongen ligger i härligt söderläge och sätter verkligen guldkant på lägenheten. Dom extra höga fönstren vid matplatsen och i båda sovrummen ger ett härligt ljus! Byggåret 2007 medför praktiska fördelar som förenklar vardagen i form av tvättmöjligheter i badrummet och bra förvaring.
En parkeringsplats tillhör lägenheten och ingår i avgiften.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Pris
2 800 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
5 809 kr/mån
Antal rum
3
Boarea
82 m²
Byggnadsår
2007
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00
Extra kontaktperson
Profile Image
Rebecca Bernspång
Reg. Fastighetsmäklare
+46706-583500

Rumbeskrivning

HALL - Hallen är ljus och välkomnande tack vare fönstret som löper längs med ytterdörren. Här finns utrymme för avhängning och skohylla. Utöver det finns en rymlig skjutdörrsgarderob. Golvet är klinker som övergår till parkett. Vitmålade väggar.

VARDAGSRUM - Från hallen kliver man in i det ljusa vardagsrummet som har utgång till den inglasade balkongen. Ytan är alldeles lagom för soffgrupp och exempelvis bokhylla eller vitrinskåp. Att den inglasade balkongen ligger i anslutning gör att vardagsrummet får en förlängning. Balkongen är generös och tack vare inglasningen får man en lång säsong att nyttja den. Att den vetter mot söder bidrar ytterligare. I vardagsrummet ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade. På balkongen ligger trätrall.

KÖK - Köket är utrustat med spis/ugn, köksfläkt, kyl, frys och diskmaskin. Skåpsinredningen går i vitt, grå bänkskiva i sten, vita vitvaror och svart kakel ovanför diskbänken. Här finns utrymme för matplats. Parkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 1 - Generöst sovrum med utrymme för dubbelsäng. Bra förvaring i garderober som löper längs ena väggen. Parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med wc, dusch med dörrar i klarglas, handfat, förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Vitt kakel och grå klinker.

SOVRUM 2 - Det mindre sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet med skjutdörr. Plats för säng och skrivbord. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Läs mer om rummen

Närområde

Bo i Bjärred

Drygt en mil väster om Lund ligger Bjärred som är en tätort som tillhör Lomma kommun. Bjärred delas in i tre områden – Löddesnäs den norra delen, Centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred.
Gyllins Ängar är ett naturreservat längs stranden i Löddesnäs. Ett härligt ängsområde där det bland annat finns ett fågeltorn samt den natursköna Trollsjöparken som är ett mycket omtyckt och populärt lekområde för barn från både förskolor och skolor i närheten. Planteringar från den ursprungliga parken finns kvar och vissa av träden är över hundra år gamla.
Från början var Bjärred en badort som tillhörde Lund och under slutet av 1800-talet byggdes här både restaurang och hotell. I Bjärred ligger också Långa Bryggan som är en av Sveriges längsta badbryggor med ett fint kallbadhus och restaurang, Bjerreds Saltsjöbad Kallbadhus och Restaurang.
Det gamla stationshuset som uppfördes 1901 var i bruk som station till och med 1938 då järnvägsförbindelsen med Lund lades ner. Byggnaden har under årets lopp använts till lite olika, bla. som fritidsgård.
Stationshuset har nu renoverats upp till sin forna glans och från 2021 drivs här nu en unik restaurang och bar ”Bjerreds Station” i fantastisk härlig miljö med en mysig uteservering med tillhörande växthus. Sommartid har konserter med stora svenska artistnamn anordnats.
Bjerreds torg är ett nytt kapitel i Bjärreds historia. Här utvecklas en ny plats med ett levande centrum med bostäder, butiker, restauranger, torg och nya bushållsplatser.
Bjärred är ett populärt och familjevänligt område. Enligt en stor medborgar undersökning som kom i januari 2021 så uppfattas Lomma som bästa kommunen i landet att leva o bo i! Närhet till både förskola, skola, affärer, service och kommunikationer.

Läs mer om närområdet

Allmän information

Brf Navet byggdes 2007 och består av fyra flerbostadshus med totalt 16 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för sina medlemmar. Där finns en underhållsplan som föreningen följer som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2026. Varje lägenhet innehar egen tvättmaskin och torktumlare. En parkeringsplats tillhör lägenheten och ingår i avgiften. På Idrottsvägen har man närhet till skola, förskola, affärer, kommunikationer och service.
En avgiftshöjning med 12% gjordes 1/1 2023.

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Kontakta mäklaren för en skriftlig boendekalkyl.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Veronika Schenström veha02@handelsbanken.se 040-368587
Handelsbanken Lomma – Susanne Olsen supe12@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Bjärred, Centralt
Gatuadress
Idrottsvägen 1F
Postnummer, ort
23737 Bjärred
Lägenhetsnummer
1010
Boarea(BOA)
82 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Boareabeskrivning
82 kvm enligt uppgift från SBC. Enligt den nya andelsberäkningen är lägenheten 78 kvm. Lägenheten är skriven som 2,5 rum & kök i bostadsrättsföreningens register men disponeras som 3 rum & kök. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Antal rum
3
Antal sovrum
2
Andelstal
5,6531
Andelstal insats
Uppgiften har ej gått att få fram
Andel av månadsavgift
Uppgiften har ej gått att få fram
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare

Kostnader

Månadsavgift
5 809 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och parkeringsplats.
Kommentar
Kostnad för hushållsel tillkommer.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
1 parkeringsplats tillhör lägenheten och ingår i månadsavgiften. Det finns även tillgång till gästparkering. Föreningen har laddplatser.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Navet
Brf bildades
2007
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2007
Hiss finns
Nej
Värme- & ventilationsanläggning
Uppvärmning via gas.
Övriga utrymmen i föreningen
På utegården finns en gemensam grillplats. Två miljörum.
Utförda renoveringar
2013/2014 - Underhåll av balkonger. 2018 - Besiktning av taket samt underhåll av yttre trä under. 2021/22 - Installation av laddning för elbilar på parkeringen. 2022 - De två butikslokalerna på Västkustvägen har föreningen omvandlat till lägenheter. OVK är gjorda på de nya lägenheterna.
Kommande renoveringar
2023 - Byte av översta tegelskiktet i externa murar, blomlådor, insynskyddande murar. 2025 - OVK av övriga lägenheter.
TV/internet
Kabel-TV med basutbud ingår via Sydantenn. Internet via Sydantenn, priset varierar beroende val av abonnemang.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2017-06-02
Energiklass
E
Energiprestanda
128 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.