1-planshus med källare om ca 80+80 kvm

Main image

Satserup 5244

Hörby

1-planshus med källare om ca 80+80 kvm (enligt uppgift från Lantmäteriet) i natursköna Satserup i Hörby kommun.

Fastigheten kommer att säljas via offentlig auktion av advokat Tatiana Tolstoy, Advokatfirman Ståhl, den 24 april 2024, kl. 13.00 hos Advokatfirman Ståhl, Stortorget 21 i Malmö. Läs mer nedan.

Det kommer inte vara möjligt att se bostaden från insidan då en av delägarna inte vill medverka till detta.

Bostadsinfo
Pris
1 050 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Boarea
80 m²
Biarea
80 m²
Tomtareal/mark
1050 m²
Byggnadsår
1954
Boendeform
Småhus
Tillträde
Diskuteras
Visning
24 april 2024, kl -
Visning ej möjlig. Fastigheten kommer att säljas via offentlig auktion av advokat Tatiana Tolstoy, Advokatfirman Ståhl, den 24 april 2024, kl. 13.00 hos Advokatfirman Ståhl, Stortorget 21 i Malmö
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

Rumsbeskrivning saknas då man inte har fått tillgång till huset då en av delägarna inte vill medverka till detta.

Från den ena ägaren har vi fått följande information;
Den information som vi fått om fastigheten är cirka två år gammal. Fastigheten har två luftvärmepumpar, en på bottenvåningen och en i källaren samt en större kamin för vedeldning på bottenvåningen. Köket har en äldre kyl, frys och diskmaskin som alla är funktionsdugliga. I vardagsrummet är det parkettgolv och målningen skedde för cirka 5 år sedan. De övriga tre rummen på bottenvåningen är i gott skick. I källaren finns det utrustad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare utbytt 2015 samt ett större utrymme med verkstad och pannrum. Ovanvåningen har snedtak med förrådsutrymme med två rum och en mindre hall. Badrummet är litet men funktionsdugligt, kan dock behöva en uppfräschning.

Försäljning genom god man enligt samäganderättslagen
När det finns flera ägare till en fastighet är huvudregeln att den ska förvaltas gemensamt. Kan delägarna inte komma överens kan någon, eller flera gemensamt, ansöka försäljning enligt samäganderättslagen hos tingsrätten. Då förordnas en advokat till god man för försäljningen, som sedan sker genom en offentlig auktion. Förfarandet är således inte det samma som en exekutiv auktion och har inte något samband med ekonomiskt obestånd.
Förordnad god man för den aktuella fastigheten är advokat Tatiana Tolstoy, Advokatfirman Ståhl. Det kommer inte vara möjligt att se bostaden från insidan då en av delägarna inte vill medverka till detta.

Plats och tid för den offentliga auktionen
Den offentliga auktionen kommer att äga rum den 24 april 2024, kl. 13.00 hos Advokatfirman Ståhl, Stortorget 21 i Malmö.

LÄS MER UNDER "ÖVRIGT".

Läs mer om rummen

Byggnad

Information om byggnadssätt saknas då det inte har gått att få tillgång till huset då en av delägarna inte vill medverka till detta.

Läs mer om byggnaden

Övrigt

Budgivning
Auktionsförfarandet är muntligt och sker genom bud och överbud.
Inroparen av fastigheten ska medta legitimation.
För det fall inrop av fastigheten sker för annans räkning ska bevittnad fullmakt medtages, av vilken det ska framgå att den avser inköp av fastigheten HÖRBY SATSERUP 3:68. Det krävs i sådant fall legitimation från även fullmaktsgivaren. I det fall inroparen är en juridisk person fodras behörighetshandlingar.

Betalning av handpenning
På auktionsdagen ska köparen betala handpenning om 10 procent vid inropets godtagande. Handpenningen ska betalas genom överföring till Advokatfirman Ståhls klientmedelskonto. Det är därför viktigt att köparen på förhand har förberett sin bank på förfarandet.
För det fall handpenning inte betalas ska fastigheten omedelbart ropas ut på nytt.

Fri prövningsrätt m.m.
Köpet av fastigheten är bindande först då köpehandling är undertecknad.
Av 12 § samäganderättslagen följer att om samtliga delägare är närvarande vid auktionen och de är överens om att anta eller förkasta ett anbud som lämnas på auktionen, gäller deras beslut.
För det fall delägarna inte är ense kommer det högsta budet att antas av den gode mannen.
Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt samt rätten att när som helst under processens gång avsluta försäljningen utan särskilt meddelande till intressenterna.

Köpekontrakt
Köpekontrakt upprättas på auktionsdagen.

Tillträdesdag och slutlikvid
Tillträde till fastigheten sker enligt överenskommelse på auktionsdagen. Tillträdesdag bestäms till 1-3 månader efter auktionsdagen.
Köpeskillingen, med avdrag för erlagd handpenning, ska betalas på tillträdesdagen. i samband med att anbudet antagits och handpenningen erlägges.
Likvidavräkning ska upprättas per tillträdesdagen. Den gode mannen kommer att överlämna kvitterat köpebrev och likvidavräkning när köpeskillingen har betalats i sin helhet.

Friskrivningsklausul
I köpekontraktet kommer en friskrivningsklausul att finnas med. Det innebär att säljarna friskriver sig från samtliga eventuella fel eller brister i den aktuella fastigheten, även så kallade dolda fel.

Hävning och skadestånd
Den gode mannen har rätt att omedelbart häva köpet för det fall full betalning inte sker senast på tillträdesdagen. I en sådan situation är köparen skyldig att betala skadestånd med belopp som motsvarar de merkostnader som uppkommer för en ny försäljning eller genom ett nytt auktionsförfarande samt för den skada som eventuellt kan uppstå om en lägre köpeskilling erhålles vid omförsäljningen. I första hand ska skadeståndet avräknas mot erlagd handpenning.

Befintligt skick
Fastigheten säljs i befintligt skick.

Städning
Fastigheten överlåtes i grovstädat skick. Den lösa egendom, som på dagen då köparen får tillträde till fastigheten, eventuellt finns kvar på fastigheten övergår till köparen.

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
1-plamsvilla med källare
Fastighetsbeteckning
HÖRBY SATSERUP 3:68
Område
Satserup
Gatuadress
Satserup 5244
Postnummer, ort
24295 Hörby
Tomtstorlek
1050 m²
Boarea(BOA)
80 m²
Biarea(BIA)
80 m²
Boareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Rättigheter förmån
Officialservitut: VÄG
Avtalsrättigheter
Avtalsnyttjanderätt Tele
VA
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde(Byggnad)
480 000 kr
Taxeringsvärde(Mark)
186 000 kr
Summa taxeringsvärde
666 000 kr

Pantbrev/Inteckningar

Inteckningar
15
Totalbelopp
657 000 kr

Kostnader

Kommentar
Driftskostnader saknas då man inte har fått tillgång till huset då en av delägarna inte vill medverka till detta.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Byggnad

Byggår
1954

Energideklaration

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.