Såld

Modernt hem i unik fastighet där gammalt möter nytt...

Main image

Styrbordsgatan 1D

Lomma

Unikt boende, där man bor på en totalyta på nästan 160 kvm, på Karstorps gård som ligger på lugnt läge bland villakvarter i södra Lomma. Här har man förvandlat en klassisk gård med stall och ekonomibyggnader till en modern bostadsrättsförening med välplanerade bostäder i rustik stil. Omsorgsfulla val har gjorts i fråga om material och utformning för att bevara den gedigna stilen. Golv av industriparkett och smidestrappor harmonierar fint med gårdsmiljön. Den grönskande miljön runt fastigheten bidrar också till den lantliga känslan.

Bostaden, som är föreningens största, är praktiskt utformad med stora sociala ytor på entréplan i form av ett generöst kök (med uppskattat skafferi) och vardagsrum i öppen planlösning med anslutning till uteplatsen som ligger i vinkel på husets gavel med härligt söderläge. På entréplan är takhöjden om ca 2,9 meter imponerande precis som det stora fönsterpartiet som är ca 3,6x2,65 meter. Självklart finns det även ett helkaklat badrum här.

Man får verkligen villakänsla när man kliver ut i den alldeles lagom stora trädgården som är fint inbäddad av grönskan runt omkring. Vidare på plan två når vi den privata delen av bostaden. Här finnes två rymliga sovrum och ett generöst badrum med tvättmöjligheter. Alla funktioner som man söker av en modern bostad finns här. Vidare upp på plan tre presenteras slutligen ett trivsamt allrum som kan delas av för att få ytterligare ett rum. Härligt ljusinsläpp från takfönster skapar en häftig känsla av en vindsvåning.

Bostadsrättsföreningen är välskött och erbjuder sina medlemmar ett trivsamt boende med tillgång till parkering mot en kostnad av 300kr/månad.

Varmt välkommen till denna unika bostad där gammalt möter nytt i vacker harmoni.

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
7 844 kr/mån
Antal rum
4
Boarea
139 m²
Biarea
20 m²
Byggnadsår
1870/2010
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

ENTRÉPLAN
HALL - Välkomnande och ljus hall med bra förvaring. Industriparkett, vitmålade väggar samt del av väggen med mosaik.
BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med vägghängd wc, dusch, handfat med kommod, handdukstork och förvaringsskåp. Kakel och klinker i tidlöst vitt och grå/beige.
KÖK - Modernt och generöst kök med bra förvaringslösningar. Separat skafferi. Köksö som bryter av mot vardagsrummet. Tidlös inredning med fronter i vitt, bänkskiva (spricka och "nagg" finns) i kompositsten och halvkaklat med mosaik. Köket är utrustat med spishäll, köksläkt, integrerad ugn och mikro i bekväm arbetshöjd, diskmaskin och kyl och frys i fullsize. Industriparkett och vitmålade väggar.
VARDAGSRUM - Luftigt och ljust vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier som vetter mot trädgården. Den generösa takhöjden bidrar ytterligare till den luftiga känslan. Här är gott om plats för större matplats och soffgrupp. Industriparkett och vitmålade väggar.
TRÄDGÅRD - Från vardagsrum/kök nås den härliga trädgården som smiter runt husknuten i härligt söderläge. En alldeles lagom yta för den som önskar kunna kliva ut och njuta av grill, umgänge och sol men samtidigt föredrar en lättskött utemiljö. Två stenlagda uteplatser, rabatter och häck som avgränsar ytan och skyddar mot insyn.

PLAN 2
SOVRUM 1 - Bra till ytan med fint ljusinsläpp från takfönster. Utrymme för säng, skrivbord och förvaring. Industriparkett och vitmålade väggar med undantag för en fondvägg i mönstrad tapet.
SOVRUM 2 - Master bedroom är mycket generöst med gott om plats för dubbelsäng, förvaring och exempelvis skrivbord. Även detta sovrum har fint ljusinsläpp via takfönster. Här finns en klädkammare inunder trappan. Industriparkett och vitmålade väggar med undantag för en fondvägg i dämpad grön ton.
BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med vägghängd wc, dusch, dubbla handfat, förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Kakel och klinker i tidlöst vitt och grå/beige.

PLAN 3
ALLRUM - Ett trivsamt utrymme som kan delas av om man önskar ytterligare ett rum. Härligt ljusinsläpp från takfönster. Väggar och tak är klädda i träpanel som ger en härligt rustik känsla. Detta utrymme är klassat som "biarea".

Läs mer om rummen

Allmän information

Enligt lägenhetsförteckningen är lägenheten 3 rum och kök. Säljaren använder den som 4 rum och kök.

Brf Karstorps Gård är en äkta bostadsrättsförening med 12 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen bildades 2008 då man köpte fastigheten som därefter totalrenoverades. Fastigheten består av tre flerbostadshus med adress Styrbordsgatan 1. Den totala byggnadsytan uppgår till 1.265 kvm där hela ytan är lägenhetsyta. Föreningen har tecknat fullvärdeförsäkring hos Trygg Hansa. I avtalet ingår styrelseförsäkring samt bostadsrättstillägg.

Lägenhetsfördelning
1 st 2 rum och kök
5 st 3 rum och kök
6 st 4 rum och kök

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea samt biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Veronika Schenström veha02@handelsbanken.se 040-368587
Handelsbanken Lomma – Susanne Olsen supe12@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Lomma
Gatuadress
Styrbordsgatan 1D
Postnummer, ort
234 42 Lomma
Lägenhetsnummer
5
Lägenhetsnummer LM
1002
Boarea(BOA)
139 m²
Biarea(BIA)
20 m²
Boareauppgifter enligt
Säljaren
Boareabeskrivning
Enligt bostadsrättsföreningen är boarean 138,9 kvm (våning 1 och 2). Våning 3 är "biarea" som säljaren har använts som "loft", denna ytan är enligt säljaren ca 20 kvm.
Antal rum
4
Antal sovrum
3
Andelstal kommentar
Enligt föreningens förvaltare: Andelstal: 0,1037531. 10,3753 % i föreningen. Uppgift om andelstal för årsavgifter har ej gått att inhämta varför bostadsrättens indirekta nettoskuld ej gått att beräkna. I årsredovisningen för 2022 finns uppgift om "lån per kvm bostadsyta", 8.375 kr/kvm. Multiplicerar man detta med lägenhetens storlek (8.375x138,9=1.163.288 kr) får man "föreningens lån för aktuell lägenhet". Detta är inte exakt samma som "andel av brf:s nettoskuldsättning" men ett bra jämförelsetal.
Överlåtelseavgift
1313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
525 kr

Kostnader

Månadsavgift
7 844 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
ingår värme, vatten/avlopp, sopor. Tillkommer 246 kr/mån för bredband/tv.
Avgiftshöjningar
1/1 2023 höjdes avgiften med 10%. Senaste avgiftsförändringen före det var en sänkning med 10% för ca 5-6 år sedan.
Kommentar
Kostnad för hushållsel debiteras via föreningen vilket innebär att man inte har något egen abonnemangskostnad.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Föreningen har 12 parkeringsplatser. Dessa hyrs endast ut till boende mot en kostnad om 300 kr/månad. Varje lägenhet är garanterad en plats. Sex av platserna är utrustade med "laddstolpe", kostnad 200 kr/mån tillkommer för att nyttja laddstolpen samt kostnad för den el man förbrukar.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Karstorps Gård
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1870/2010
Värme- & ventilationsanläggning
Vattenburen golvvärme på våning 1 och 2 som värms via föreningens fjärrvärme. Inget element/radiator på våning 3, det har aldrig behövts enligt säljaren. Mekanisk från/tilluft på våning 1 och 2, underhåll och drift bekostas av föreningen.
Övriga utrymmen i föreningen
Vindsförråd (ca 5 kvm) i separat byggnad där det även finns cykelförråd (2 platser per lägenhet), barnvagnsförråd och extra tvättstuga (det finns även tvättmaskin och torktumlare på 2:vån i lägenheten). Trädgårdsförråd. Löpande schema för att hjälpas åt med trädgårdsskötsel. Gemensam städ/trädgårdsdag på vår och höst.
Utförda renoveringar
2017 - diverse målning enligt underhållsplan, OVK för två av föreningens lägenheter. 2018 - målning av ladan samt övriga byggnader, nya takfläktar i hus D, omkoppling av felaktiga elmätare, fyllt upp med singel på innergården, markarbete parkeringsplats. 2019 - ersatt yta med grus till gräs, hyvlat och fyllt grus på väg, service värmepump, radonmätning, underhåll ventilation. 2020 - installation av cykelställ i gemensamt förråd 2020 - underhåll av takfönster 2020 - underhåll och reparation av ventilationsaggregat 2020 - ny sopstation 2021 - gräsarmering och dränering vid parkeringsplatser 2021 - trädfällning och nyplantering 2021 - ny styrning av golvvärmesystemet
Kommande renoveringar
Föreningen har upprättat en underhållsplan som sträcker sig till 2030.
TV/internet
Fiber (100/100) och bas-tv utbud via Telia, 246 kr/mån.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2015-10-02
Energiklass
F
Energiprestanda
156 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.