Såld

Välkomna till denna ljusa och välplanerade 3:a om 78 kvm med inglasad balkong...

Main image

Sunnanväg 14O

Lund

Välkomna till denna ljusa och välplanerade 3:a om 78 kvm. Njut av trevliga sällskapsytor och en stor inglasad balkong i soligt västerläge med härlig utsikt. Lägenheten är genomgående och har modernt kök från Vedum med stor matplats (möjlighet till köksö). Generöst och lättmöblerat vardagsrum med bra ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Två rymliga sovrum och bra förvaringsmöjligheter i både garderober och i klädkammare. Helkaklat badrum med tvättmaskin. Ett mycket bekvämt boende med hiss. Fin gemensam innergård. Välkomna på visning.

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
4 349 kr/mån
Antal rum
3
Boarea
78 m²
Byggnadsår
1968
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Anna Eriksson
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HALL - Hall med laminatgolv, ljusa väggar, avhängningsmöjligheter samt två garderober med bra förvaringsmöjligheter.

VARDAGSRUM - Till vänster från hallen når man lägenhetens vardagsrum. Ett härligt rum med ett mycket generöst ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här finns plats för både soffgrupp och matbord om man önskar. Laminatgolv och ljusa väggar. Från vardagsrummet har man utgång till lägenhetens inglasade balkong.

BALKONG - Bostadens balkong är något utöver det vanliga. En stor inglasad balkong i soligt västerläge med en trevlig utsikt. Här finns plats för både matbord och loungegrupp.

SOVRUM - I anslutning till vardagsrummet finner man det första sovrummet. Laminatgolv och ljusa väggar.

KLÄDKAMMARE - Rymlig klädkammare med mycket bra förvaringsmöjligheter.

KÖK - Modernt kök från Vedum med bra arbetsytor. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, kyl/frys, mikrovågsugn, ugn samt köksfläkt. Om man önskar mer förvaring och arbetsytor finns en tillhörande köksö som nuvarande ägare valt att inte nyttja (finns i källaren). Ett trevligt kök med fint ljusinsläpp och plats för matbord om man önskar. Laminatgolv och ljusa väggar.

BADRUM - Helkaklat och rymligt badrum med mörk klinkers på golvet samt ljust och mörkt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med dusch med glasväggar, toalettstol, handfat med kommod, badrumsspegel med belysning, badrumsskåp samt tvättmaskin .

SOVRUM - Lägenhetens andra sovrum är beläget i öster. Ljusa väggar samt laminatgolv.

Läs mer om rummen

Allmän information

BRF Ljungelden ligger på Klostergården i södra Lund med närhet till Lunds centrum och bekvämt pendlingsavstånd till Malmö. Bostadsrättsföreningen Ljungelden uppfördes under åren 1966-1967 och består av tre kvarter med både låghus och höghus. Sammanlagt finns det 480 lägenheter i storlekarna från 1 rok (37 kvm) till 6 rok (137 kvm) och 56 hyresrättslokaler. Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av Tordönet 1 med adresserna Sunnanväg 14 A-S, Åskan 1 med adresserna Virvelvindsvägen 4 A-P och Mullret 1 med adresserna Tordönsvägen 4 A-P. Samtliga innehas av föreningen med äganderätt. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Styrelsen har lämnat förslag till införande av gemensam elupphandling avseende nätavgift och elförbrukning med individuell debitering. Styrelsen kommer att arbeta vidare med upphandling av de investeringar som krävs för införandet.

För att ta del av information kring planerade framtida underhåll, vänligen se årsredovisningen och föreningens hemsida.

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens bo- och biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Klostergården, Lund
Gatuadress
Sunnanväg 14O
Postnummer, ort
222 26 Lund
Lägenhetsnummer
233
Lägenhetsnummer LM
1302
Boarea(BOA)
78 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Förråd tillhör lägenheten.
Antal rum
3
Antal sovrum
2
Andelstal
0,19484%
Andelstal kommentar
30.479 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Överlåtelseavgift
1313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är inte pantsatt
Pantsättningsavgift
525 kr

Kostnader

Månadsavgift
4 349 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-TV samt bostadsrättstillägg
Beskrivning Månadsavgift
Kostnader utöver avgiften som tillkommer är hushållsel och hemförsäkring.
Avgiftshöjningar
Det finns inga beslutade/planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Dessa beslutas i samband med budget (uppgift lämnad av föreningen 2023-03-17).
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
- Till föreningen hör ett antal parkeringsplatser utomhus och ytterligare ett antal under tak i parkeringshuset på Virvelvindsvägen. - Laddstolpar och parkering för el/hybrid bil. På parkeringshusets tak finns 10 laddplatser för el/hybrid bilar och i garaget finns ytterligare 20 platser. - Gästparkering finns söder om Sunnanväg. Hyreskostnad: Utomhusparkering, 250 kr/månad. Garageplats i kallgarage, 382 kr/månad. Garageplats i kallgarage med laddstolpe för el/hybridbil, 500 kr/månad + elförbrukning. Garageplats på taket med laddstolpe för elbil, 350 kr/månad + elförbrukning. Parkering söder om Sunnanväg, 250 kr/månad. Fjärrkontroll till garaget kostar 450 kr

Bostadsrätt

Namn på Brf
HSB Brf Ljungelden
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1968
Hiss finns
Ja
Övriga utrymmen i föreningen
Tvättstugor - I varje kvarter finns fyra tvättstugor med placering i ett av höghusen (A-huset). Tre av tvättstugorna är avsedda för vanlig hushållstvätt och här finns tvättmaskiner, torkskåp och mangel. I en av tvättstugorna finns dessutom en varmmangel. Torktumlare för var och en av dessa tvättstugor finns i ett angränsande rum. Det finns dessutom en tvättstuga utrustad med en större maskin och torktumlare och som är avsedd för tyngre tvättgods som exempelvis mattor och dylikt. Bastu - På Virvelvindsvägen 4E med ingång från gården, finns ett gym och en bastu som endast kan användas av föreningens medlemmar. Gymmet är c:a 140 kvm stort fördelat på 4 rum. Kostnad 100 kr/ månad/ lägenhet Gästlägenhet - Föreningen har två gästlägenheter för medlemmarna att boka. ”Sunnan” har sovplats för fyra personer och ligger på Sunnanväg 14 A. ”Virveln” har sovplats för sex personer och ligger på Virvelvindsvägen 4 A. Lägenheterna kostar 200kr/dygn i hyra och betalning sker via din månadsavgift. Festlokal - På Sunnanväg 14 S finns en festlokal som medlemmar kan hyra för mindre privata fester. Lokalen är utrustad med kyl, frys, varmluftsugn, kaffebryggare, diskmaskin, glas och porslin samt stolar och bord för max 50 personer. Festlokalen kostar 400 kr/dygn i hyra och betalning sker via din månadsavgift.
TV/internet
Bredband och telefoni - Telenor, omfattar bredbandsuppkoppling via fibernät med 250/250 mbit/sek, samt telefoni. Kostnaden för bredband och IP-telefoni ingår i avgiften för lägenheten. För den som väljer IP-telefoni, tillkommer endast samtalsavgifter. TV - Föreningen har avtal för kabel-TV med Tele 2 som omfattar basutbudet och ingår i månadsavgiften

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2018-07-31
Energiklass
E
Energiprestanda
121 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.