Såld

Välplanerad 3:a i mycket välskött bostadsrättsförening

Main image

Slättharvsgången 4K

Lomma

Med egen entré och bostad i två plan får man radhuskänsla! Entré med hall och förråd till förvaring under trappan, för att sen via trappan nå övervåningen. Stort och ljust vardagsrum med plats för både soffdel och matplats. Kök i vinkel med med fönster i två väderstreck ger ett fint ljusinsläpp. Bostaden har två bra sovrum med möjlighet att göra en arbetshörna i anslutning till ett av rummen. Stor klädkammare till förvaring. Den inglasade balkongen som har utsikt över stort härligt grönområde njuter man gärna utav. Här har man bra kommunikationer med buss och den nya tågstationen ligger inom gångavstånd. Lomma Centrum som erbjuder butiker, restauranger vårdcentral och Lomma Hamn är en promenad bort. Mycket lågt belånad bostadsrättsförening.
Välkomna på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
4 988 kr/mån
Antal rum
3
Boarea
87 m²
Byggnadsår
1982-1983
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL - Entré på bottenplan med gott om plats för avhängning och hallmöbel. Förråd under trappan till förvaring. Praktisk klinker i grå/svart och ljusa väggar. Trappan i ek leder upp till ovanvåningen.

KÖK - Modernt kök i vinkel med inredning i ek. Köket har gott om förvaring i både skåp och lådor. Mörk bänkskiva (2018) som bryter av snyggt mot vitt kakel (2018) ovan arbetsytor. Köket är utrustat med ugn (ca 2018), spishäll(ca 2018), fläkt, diskmaskin (ca 2021/22) och kyl och frys (side by side). Parkettgolv och ljusa väggar samt en mörkare fondvägg.

VARDAGSRUM - Stort och ljust vardagsrum med plats för både soffdel och större matplats. Pakettgolv och ljusa väggar. Härifrån har man utgång till den inglasade balkongen.

INGLASDAD BALKONG - Ett extra rum med plats för möblemang som förlänger säsongen och som man gärna njuter utav. En härlig utsikt mot stort grönområde.

SOVRUM 1 - Sovrum med plats för dubbelsäng. Rummet är avdelat med vägg, perfekt till klädkammare eller arbetshörna. Snyggt skeppsgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 2 - Ljust och rymligt sovrum. Parkettgolv och ljusa väggar.

BADRUM - Rymligt helkaklat badrum med vitt kakel på väggar och klinkers i olika toner på golv samt som en linje på väggarna. Badkar, dusch, vask, spegel och toalett.

Läs mer om rummen

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Nybo bildades 1982 i samband med byggnationen. Det finns 69 lägenheter i föreningen, varav 23 st 2 rok, 33 st 3 rok och 13 st 4 rok samt 5 st lokaler. Samtliga lägenheter innehas med bostadsrätt. Den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av Nabo Förvaltning AB. Hagtorn Fastighetsservice sköter trädgård och innergårdar till 1/4-2023 då HSB kommer att ta över. Tilläggsförsäkring (via Länsförsäkringar) för bostadsrätt finns för samtliga boende. Föreningen har god ekonomi och inga avgiftsförändringar är planerade (kontrollerat 2023-03-10). Föreningen tillåter inte delat ägande för förälder/barn eller juridiska personer. Vid andrahandsuthyrning tas en avgift på 10% av gällande prisbasbelopp enligt stadgarna. Vid överlåtelse ska tillsyn bokas med en styrelsemedlem. Överlåtelseavgift tas ut f.n. på 2,5 % av prisbasbeloppet och betalas av köparen. Pantsättningsavgift tas ut med f.n.1 % av prisbasbeloppet och betalas av ägaren.
För mer information gå gärna in på föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/brf/nybo

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea samt biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Veronika Schenström veha02@handelsbanken.se 040-368587
Handelsbanken Lomma – Susanne Olsen supe12@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Lomma
Gatuadress
Slättharvsgången 4K
Postnummer, ort
234 37 Lomma
Lägenhetsnummer
51
Boarea(BOA)
87 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Antal rum
3
Antal sovrum
2
Andelstal
1.459%
Andelstal kommentar
Andelstal enligt bostadsrättsföreningen: 1.459% Andel av BRF nettoskuldsättning; 99.894 kr. Beskrivning av uträkning gällande bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. För att räkna fram bostadsrättföreningens totala nettoskuld så tar man föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. När bostadsrättföreningens totala nettoskuld är framräknad, så ska man multiplicera det med bostadsrättens/lägenhetens andelstal för årsavgifter. Då föreningen saknar uppgift om "andelstal för årsavgift" har istället "andelstal" använts. Vid framräkning av denna bostadsrättens/lägenhetens indirekta nettoskuldsättning, har siffror för bostadsrättsföreningens årsredovisning för 2021 använts och andelstal ha hämtats ifrån föreningens lägenhetsregister. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare

Kostnader

Månadsavgift
4 988 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
värme, VA, sopor och kabel-tv. Tilläggsförsäkring (via Länsförsäkringar) för bostadsrätt för samtliga boende.
Kommentar
Kostnad för hushållsel och hemförsäkring tillkommer.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Det råder fri parkering i området. Föreningen förfogar därutöver om 58 st garageplatser till uthyrning 200 kr/mån, (hyrs endast ut till boende i föreningen). Kösystem tillämpas. I dagsläget finns det lediga platser (2023-03-10) Vid intresse för parkering kontakta styrelsen: lomma.nybo@gmail.com

Bostadsrätt

Namn på Brf
HSB Brf Nybo i Lomma

Byggnad

Byggår
1982-1983
Värme- & ventilationsanläggning
Mekanisk
Övriga utrymmen i föreningen
Tre gemensamma tvättstugor finns på Slättharvsgången, Mullskuffegången och Trumlegången. Den maskinella utrustningen består av: två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, centrifug och mangel. Cykelförråd och sopsorteringsrum (3 st) finns i området. Övernattningslägenhet (200 kr/natt) finns på Mullskuffegången. Gemensamt gym, ligger bakom tvättstugan på Trumlegången.
Utförda renoveringar
2019/2022: Målning av alla svarta dörrar till cykelförråd. Inrett ett gym på Trumlegången. Målat och renoverat en del balkongfronter. Takrengöring och takmålning av samtliga tak. Gjort nyplanteringar. OVK. Tilläggsisolerat på vindarna för en energibesparing. Ytterdörrarna målades. Trädbeskärning. Målning av miljörum. Ytterbelysning uppsatt mellan fastigheter. Förberedande arbete inför fläktbyte.
Kommande renoveringar
2023: Planeras byte av köksfläktar och tillhörande ventilationsrör. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2049 (uppgift hämtad från årsredovisningen).
TV/internet
Tele2 basutbud för kabel-tv ingår i avgiften. Internet bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2019-01-21
Energiklass
D
Specifik energianvändning
95 kWh/m²
Energiprestanda
114 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.