Genomgående tvåa med balkong i sydvästläge!

Main image

Måsvägen 14 A

Lund

Välkommen till Brf Måsen i Lund!

Här presenteras nu denna välplanerade och ljusa 2:a med fint gavelläge. Boarean om 53 kvm disponeras väl över hall, kök, vardagsrum, badrum och sovrum. Den trevliga balkongen tittar ut över föreningens trädgård och har soligt sydväst-läge. Lägenheten erbjuder ett modernt kök, helkaklat badrum och bra förvaring. Brf Måsen är en stabil och välorganiserad bostadsrättsförening med god ekonomi som erbjuder sina medlemmar en trevlig utemiljö, gym och tvättstuga i alla byggnader. I avgiften ingår el, bredband, TV(basutbudet), värme, vatten, bostadsrättstillägg samt renhållning. Enligt årsredovisningen 2022 är föreningens tillgångar större än deras skulder. Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Pris
2 300 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
3 636 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
53 m²
Byggnadsår
1947
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Anna Eriksson
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HALL - Här finns utrymme för avhängning och skohylla. Praktiskt klinkergolv i mörkgrå ton och vitmålade väggar. Hallen är rymlig och här finns även garderober för extra förvaring.

KÖK - Stilrent kök med utrymme för matplats. Köket är utrustat med spishäll, ugn, köksfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Skåpinredningen går i vitt med mörkgrå bänkskiva i granit och mörkgrå mosaik på väggen ovan. Detta matchas upp med vitvaror i rostfritt. En stilren kombination som håller över tid. Golvet är mörkgrå klinker och väggarna är vitmålade. I köket har man idag ett platsbyggt barbord.

VARDAGSRUM - Ljust och luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Härifrån nås balkongen som med sitt sydväst-läge har många soltimmar och utsikt mot föreningens innergård. Vardagsrummet har parkettgolv och ljusa väggar. Här finns utrymme för både matgrupp och soffa.

SOVRUM - Här finns utrymme för dubbelsäng och förvaring. Parkettgolv och vitmålade väggar med undantag för en blå fondvägg. I sovrummet har man en garderob med bra förvaringsmöjligheter.

BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat, spegelskåp och handdukstork. Vitt kakel och ljusgrå klinker. I badrummet har man ett fönster vilket ger ett trevligt ljusinsläpp.

Läs mer om rummen

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Måsen är en privat förening och har funnits sedan 1947 och har idag 100 lägenheter på Måsvägen 8-14 i Lund samt en affärslokal i anslutning till Måsvägen 14. Föreningen omfattar fyra hus med tillhörande trädgårdar. Den tekniska förvaltningen och trädgårdsskötseln sköts av Agile Fastighetsservice. Den 1 juli 2023 höjdes månadsavgifterna med 5%. Föreningen tillåter delat ägande, till exempel förälder och barn med 10% som minimum ägarandel. Föreningen tillåter inte att juridiska personer köper en bostadsrätt i föreningen. Brf Måsen har avtal om bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Mer info om föreningen finns på Brf Måsens hemsida: www.masenilund.bostadsratterna.se

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johan Lundquist, 046-15 54 30
Handelsbanken – Lund Ideon, Johanna Wictorin, 046-15 95 90

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Lund Centralt Väster
Gatuadress
Måsvägen 14 A
Postnummer, ort
227 33 Lund
Lägenhetsnummer
122
Boarea(BOA)
53 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Lägenheten har både vindsförråd samt källarförråd.
Antal rum
2
Antal sovrum
1
Andelstal
1,0686%
Andelstal insats
Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift
Uppgiften saknas i föreningens register
Andelstal kommentar
Nettoskuld: 0 kr. Föreningens tillgångar är större än deras skulder.
Pantförskrivning
är pantsatt
Pantsättningsavgift
400 kr

Kostnader

Månadsavgift
3 636 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
inkl. el, värme, vatten, bredband, kabel-TV (bas), bostadsrättstillägg och renhållning.
Beskrivning Månadsavgift
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Föreningen har femton parkeringsplatser varav åtta stycken hyrs av AKUsyd och sju stycken kan hyras av övriga medlemmar. En plats kostar f.n. ca 185 kr/månaden.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Måsen i Lund
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1947
Övriga utrymmen i föreningen
Gemensamma utrymmen som träningslokal, hobbyrum och cykelförråd. Det finns även en samlingslokal samt övernattningsrum med fyra bäddar som man kan hyra. I varje hus finns en välutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I anslutning till varje tvättstuga finns även ett separat torkrum. En akut-tvättmaskin med tumlare finns i källaren till hus 10, ej bokningsbar. Det finns även möjlighet att hyra extra källarförråd.
Utförda renoveringar
De större underhållsåtgärder som genomförts är: 1984: Byte av fasadbeklädnad till tegel (hus 10, 12 & 14) samt byte av fönster och entrépartier. 1995: Byte av tegelpannor. 1999: Byte av tappvattenledningar 2001: Renovering av tvättstugor. 2003: Upprustning av trädgård. 2004: Renovering av elnätet. Byte till gemensam elmätare. 2006: Renovering (infordring av avloppsstammarna). 2007: Infordring av samlingsledningar för avlopp. 2009: Renovering av värmesystemet. 2012: Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna. 2012: Nya brandvarnare installerade i trapphus och gemensamma utrymmen. 2014: Fasaderna renoverats samt fönsterblecken målats på hus 8. 2015: Nya balkongdörrar i lägemheterna på tredje våningen. 2016: Målning av fönsterbleck och plåtar runt fönster på hus 10,12 och 14 2016: Indragning av fiber i samtliga lägenheter. 2019: Byte av vindskivor på taken. 2019: Träningslokal i källaren i hus 12. 2019-2020: Inbrottsförebyggande åtgärder på första våningens balkonger.
Kommande renoveringar
Se årsredovisning 2022.
TV/internet
Brf Måsen är anslutna till ComHems kabelnät där ett basutbud för tv ingår i månadsavgiften. Det finns även bredband via fiber från Telenor indraget i alla lägenheter där en hastighet på 250/100mbt/s ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet för varje enskild lägenhetsinnehavare att teckna individuella avtal om en högre hastighet eller tv och telefon via fibernätet.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2022-12-05
Energiklass
D
Specifik energianvändning
97 kWh/m²
Energiprestanda
79 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.