Såld

Rymlig tvåa med stort uterum i grönskande miljö!

Main image

Karpvägen 2

Lund

Välkommen till Karpvägen 2! Här presenteras nu denna generösa tvåa med stort uterum i västerläge. Bostaden erbjuder alla praktiska fördelar som följer med nyproduktion i form av bra förvaring, tvättmöjligheter i lägenheten, smart planlösning och modernt kök. Ytan disponeras väl över hall, badrum, sovrum och kök/vardagsrum. Det inglasade uterummet är kronan på verkat som lyfter lägenheten ytterligare. Med grönskande och lugn miljö runt omkring så får man verkligen användning av denna yta som blir en förlängning av bostaden. Bostaden stod klar för inflyttning 2016 så allt är i mycket gott skick. Det helkaklade badrummet och kvalitativa köket från Vedum är goda egenskaper som bidrar till en enklare vardag.

Bostadsrättsföreningen är välskött och erbjuder sina medlemmar tillgång att hyra parkering, övernattningslägenhet och gemensamhetslokal. Man har tecknat kollektiva avtal för el och bredband/tv som ger ekonomiska fördelar för medlemmarna. Föreningen ligger mitt i den rofyllda och historiskt intressanta S:t Lars park i södra Lund. Parken är en grön oas från senare hälften av 1800-talet. Även föreningens utemiljö består till stor del av grönytor som smälter ihop med resten av parken. Gården erbjuder en liten lekplats med gungor och sandlåda och bänkar och bord att slå sig ner vid för att njuta av omgivningen. Kommunikationen är god både för den som pendlar inom och utanför Lund.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Utgångspris
Månadsavgift
4 451 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
65 m²
Byggnadsår
2016
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Februari 2024
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500
Extra kontaktperson
Profile Image
Anna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HALL - Plats för avhängning och skohylla. Bra förvaring i dubbelgarderob. Väggarna är målade i vitt och grått. Ett praktiskt klinkergolv ligger i entrén och övergår sedan i mattlackad 3-stavs ekparkett.
BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med wc, dusch med frostade dörrar, handfat med kommod, tvättmaskin, torktumlare och förvaringsskåp. Brun/beige klinkergolv och vitt kakel. Spotlight-belysning.
SOVRUM - Utrymme för dubbelsäng och här finns en rymlig klädkammare. Vita väggar med undantag för fondväggen med mönstrad tapet i blå nyans. Parkettgolv.
KÖK - Klassiskt kök från Vedum med inredning i vitt, bänkskiva i trä och vitt kakel ovan. Vitvaror från Siemens bestående av kyl, frys, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin induktionshäll. Köksfläkt från Franke. Vitmålade väggar och ekparkett.
VARDAGSRUM - Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning vilket skapar en luftig och social yta. Här finns utrymme för både matplats och soffgrupp. Det stora fönsterpartiet ger fint ljusinsläpp och uterummet blir som en förlängning av vardagsrummet. Uterummet har eftermiddagssol och är generöst till ytan. Här kan inredas med matplats eller lounge.

Läs mer om rummen

Byggnad

Uppvärmning: Fjärrvärme. Vattenburet system med termostatreglerade radiatorer.
Stomme: Bärande väggar i betong och stålpelare i yttervägg.
Fasad: Tegel och putsad fasad.
Takhöjd: ca 2,5 m.
Väggar: En del väggar i betong, i övrigt gips.
Yttertak: Papp.
Fönster: Trä/aluminium med isolerglas.
Ventilation: FTX-aggregat i varje lägenhet, ett ventilationssystem där värmen i frånluften återvinns och uppvärmningsbehovet reduceras.
Individuell vattenavstängning till varje lägenhet.

Föreningsinformation är hämtad från föreningens hemsida: https://www.stlarspark.se/hem

Läs mer om byggnaden

Allmän information

Riksbyggen Brf S:t Lars Park ligger i mitt i S:t Lars park i södra Lund. Föreningen färdigställdes och hade inflyttning under 2016 och består av 55 bostadsrättslägenheter fördelade på tre fyravåningshus med adresserna Karpvägen 2,4,6,8 & 10. Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Brf S:t Lars Park är en äkta förening. Föreningen äger tomten. Totalentreprenör för byggprojektet var Peab. Teknisk och ekonomisk förvaltning via Riksbyggen. Föreningen tillåter inte permanent andrahandsuthyrning. Bostadsrättstillägg ingår i bostadsrättsföreningens fastighetsförsäkring (Folksam).

Bostäderna är fördelade på:
19 st – 4 rok
33 st – 3 rok
3 st – 2 rok

Tillhörande varje lägenhet finns ett förråd, samtliga förråd är belägna på källarplan i hus nr 2 (Karpvägen 6-8). Samtliga lägenheter har balkong. Inglasning är tillåten. Tomt eller uteplats ingår inte i någon lägenhet.

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johan Lundquist, 046-15 54 30
Handelsbanken – Lund Ideon, Johanna Wictorin, 046-15 95 99

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
S:t Lars
Gatuadress
Karpvägen 2
Postnummer, ort
22270 Lund
Lägenhetsnummer
315
Boarea(BOA)
65 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Bostadsrättsinnehavare nyttjar ett förrådsutrymme i källarplan under hus Karpvägen 6-8.
Antal rum
2
Antal sovrum
1
Andelstal
1,29331
Andelstal insats
1,19188
Överlåtelseavgift
1313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är pantsatt
Pantsättningsavgift
525 kr

Kostnader

Månadsavgift
4 451 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Uppvärmning, vatten och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.
Beskrivning Månadsavgift
Tillkommande kostnader är EL-förbrukning (läses av och debiteras via föreningen), hemförsäkring och avgift för bredband/tv (222kr/mån).
Avgiftshöjningar
Det finns inte några beslut om kommande avgiftsförändringar i dagsläget. Kontrollerat med styrelsen 2023-08-12
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Parkeringsplats finns att hyra (36 utvändiga markparkeringar). Föreningen har även garage samt carportar att hyra, till dessa platser råder ett kösystem (10 garageplatser, 14 carportar). Utvändig markparkering: 200 kr/mån, Carport: 400 kr/mån, Garage: 600 kr/mån. Rätten till minst en markparkeringsplats följer med varje lägenhet.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Riksbyggen BRF S:t Lars Park
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2016
Hiss finns
Ja
Övriga utrymmen i föreningen
Gemensamhetslokal och övernattningslägenhet Lokalen i källaren på Karpvägen 8 är godkänd för 30 personer och köket är fullt utrustat. Här finns möjlighet till både större fest och för gäster att övernatta (upp till 4 personer). Kuddar, täcke och sänglinne tar man med sig eget. Avser man hyra lokalen rekommenderas besök i förväg för att informera sig om utrustning etc. Kostnad 200kr/dygn.
Utförda renoveringar
2020: Energideklaration 2018: 2års-besiktning av lägenheter och fastighet. 2018: Upprättande av underhållsplan. 2017: Etableringsbesiktning av grönytor. 2016: Justering av antalet utvändiga markparkeringar från 34 till 36. Breda parkeringar ändrades om till dubbla. Detta kan justeras kommande år efter behov. 2016: Inredning av gemensamhetslokal, påbörjad uthyrning. 2016: Besiktningar av fastighet, grönområden och lägenheter. 2016: Entreprenaden överlämnad från Peab Sverige AB till föreningen.
TV/internet
Föreningen erbjuder Fiberoptik från Telia Triple Play, detta läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/ mån. Telia Triple Play innehåller tjänster för TV, Bredband och Telefoni. Även TV via mobilen. Bredband som standard är 100/100 Mbit, kan uppgraderas upp till 250 eller 1000 Mbit individuellt per lägenhet via "Mitt Telia". TV kanaler som standard är Telias paket Lagom. Ytterligare kanaler/tjänster kan beställas individuellt per lägenhet via "Mitt Telia". Telefoni är vi IP-telefoni från Telia. Hanteras via "Mitt Telia".

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2020-03-17
Energiklass
D
Specifik energianvändning
95 kWh/m²
Energiprestanda
109 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.