Gavelfyra med egen trädgård om hela 160 kvm!

Main image

Vipeholms allé 51

Lund

På naturskönt läge finns denna attraktiva och rymliga fyra på hörnläge i markplan med en privat trädgård om 160 kvm varav 27 kvm stenlagd uteplats! Två helkaklade badrum varav det största med tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten erbjuder tre bra sovrum, och har bra förvaringsmöjligheter med klädkammare och flera skjutdörrsgarderober. Vardagsrum och kök i öppet samband som ger generösa sällskapsytor och med stora fönster vilket ger ett mycket fint ljus. Modernt kök med köksinredning i vitt med stilren bänkskiva i grått. Bostaden är inredd med ekparkett i alla rum. Allt är helt nytt och oanvänt. Flexibelt tillträde.
Välkommen på visning!

Bostadsinfo
Pris
4 250 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
6 971 kr/mån
Antal rum
4
Boarea
98 m²
Byggnadsår
2023
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL - Rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder samt bra förvaring i skjutdörrsgarderob. Snyggt ekparkett på golvet som följer i hela bostaden samt vita väggar.

WC/DUSCH - Helkaklad wc/dusch med vit matt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Wc, spegelskåp med tvättställsljus, tvättställsblandare i krom, duschvägg böjd i klarglas, duschblandare med duschset i krom.

WC/DUSCH/TVÄTT - Ett stort och helkaklat wc/dusch med klinker i grå ton på golvet och vit matt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, kommod, tvättställsblandare i krom, rak duschhörna i klarglas, duschblandare med duschset i krom, spegelskåp med tvättställsljus och torkställningen John. Här finns både tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) med praktisk bänkskiva i vit laminat och väggskåp med klick-öppning ovan till förvaring.

KÖK - Ett modernt kök med smakfull köksinredning från Ballingslöv i vitt med släta luckor och grå bänkskiva i laminat samt samma gråa skiva ovan arbetsytorna. Väggskåpen har smart klick-öppning och här finns det gott om förvaring i både skåp och lådor. Köket är i öppet samband med vardagsrummet och ett generöst ljusinsläpp fås från de stora fönsterpartierna i två väderstreck. Här finns plats för matbord för det stora sällskapet. Köket är utrustat med dubbla kyl/frys i rostfritt, köksblandare i krom, induktionshäll, inbyggnadsugn (rostfri), inbyggnads mikrovågsugn (rostfri), spiskåpa, helintegrerad diskmaskin samt bänkbelysning (LED-list) under väggskåp. Ekparkett på golvet och vita väggar.

VARDAGSRUM - Det ljusa vardagsrummet som är i öppet samband med köket ger trevliga och generösa sällskapsytor. Här finns utrymme för både soffdel och matbord. Ett generöst ljusinsläpp fås från de stora fönsterpartierna i två väderstreck. Här har man utgång till bostadens härliga och generösa uteplats. Ekparkett på golvet och vita väggar.

UTEPLATS - Bostadens generösa uteplats ger möjlighet att både ha matbordsplats och loungemöbler om man önskar.

SOVRUM 1 - Det största sovrummet "masterbedroom" om ca 17 kvm har plats för dubbelsäng och bra förvaring i skjutdörrsgarderob samt garderob. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

SOVRUM 2 - Sovrum om ca 9 kvm med plats för både enkelsäng och skrivbord. Här finns skjutdörrsgarderob till förvaring, ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

SOVRUM 3 - Sovrum med plats för enkelsäng och passar bra som barnrum, hemmakontor eller gästrum. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

Läs mer om rummen

Allmän information

Allmänt om föreningen:
Brf Lyra i Lund är en äkta bostadsrättsförening. Lyra består av fyra bostadshus om 4–6 våningar med totalt 88 lägenheter.
Föreningen äger marken.
Föreningen accepterar delat ägande med minsta andel att äga som 10 %.
Kvarteret ligger vid den östra entrén till Vipeholmsparken och gränsar i norr till grönområdet längs Hardebergaspåret och i söder till Vipeholms allé, den trädkantade lokalgata som kommer att genomkorsa området. Garageplatser finns i källaren under husen. I Lyra får du en ny bostad till fast pris nära Lund centrum. Balkongerna och uteplatserna är generösa och bjuder verkligen in till att njuta av läget och omgivningarna. Här kan du hitta hem till en ny bostad med plats att fånga dagen på lyra, nära Lunds centrum, i lugna omgivningar med bra skolor, barnomsorg och service i närområdet.
I föreningen finns ett gästrum om 29 kvadratmeter som kan hyras till en kostnad om 300 kr/dygn.
Föreningen har IMD för el som avläses kvartalsvis och debiteras med tre månaders eftersläp. Vid överlåtelse debiteras säljaren en sluträkning.

Parkering/garage:
Garage finns också i källarplan men ej platser till alla lägenheter, separat kösystem. Det finns också möjlighet att utnyttja bilpoolsbilar, där medlemskapet ingår de första 10 åren efter färdigställande.
Garageplats kan hyras till en kostnad om 850 kr/månad. Laddplats kan hyras till en kostnad om 1100 kr/månad plus förbrukning av el.

Bredband/TV:
Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni), obligatoriskt tillägg, 220 kr/mån.

Ekonomi:
Den 16/5 beslutade föreningen att höja månadsavgifterna. Den nya avgiften efter höjningen är 6.971 kr/mån.
Överlåtelseavgift om 1.313:- betalas av köparen och pantsättningsavgift om 525:-/pant betalas av pantsättaren.

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna försäljning.
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund Ideon, Johanna Wictorin, 046-15 95 99
Handelsbanken – Lund City, Johan Lundquist, 046-15 54 30

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Vipeholm, Lund
Gatuadress
Vipeholms allé 51
Postnummer, ort
224 66 Lund
Lägenhetsnummer
8-1001
Lägenhetsnummer LM
1001
Boarea(BOA)
98 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Till bostaden hör ett lägenhetsförråd i källaren
Antal rum
4
Antal sovrum
3
Andelstal
1,3641%
Överlåtelseavgift
1313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är inte pantsatt
Pantsättningsavgift
525 kr

Kostnader

Månadsavgift
6 971 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
inkluderas värme, kallvatten samt allmän renhållning/skötsel i föreningen. Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni), obligatoriskt tillägg, 220 kr/mån. Tillkommer avgift för varmvatten samt hushållsel vilken debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Parkering/garage: Garage finns också i källarplan men ej platser till alla lägenheter, separat kösystem. Det finns också möjlighet att utnyttja bilpoolsbilar, där medlemskapet ingår de första 10 åren efter färdigställande. Garageplats kan hyras till en kostnad om 850 kr/månad. Laddplats kan hyras till en kostnad om 1100 kr/månad plus förbrukning av el.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Lyra i Lund
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2023
Hiss finns
Ja
Upplåten mark
Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)
Värme- & ventilationsanläggning
Fjärrvärme
Övriga utrymmen i föreningen
I föreningen finns ett gästrum om 29 kvadratmeter som kan hyras till en kostnad om 300 kr/dygn.
Kommande renoveringar
Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar.
TV/internet
Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni), obligatoriskt tillägg, 220 kr/mån.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2023-03-20
Energiklass
C
Energiprestanda
72 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.