Charmig vindsvåning med låg avgift i grönskande Professorstaden!

Main image

Studentgatan 12 - LGH 1202

Lund

Välkommen till Studentgatan 12. Här presenteras nu denna charmiga vindsvåning med fina detaljer och bra planlösning. På tredje våningen får man ett lugnt läge och vackert ljusinsläpp från tre väderstreck. Bostaden är lätt att möblera för att skapa ett funktionellt hem och tillgången till den härliga trädgården kombinerar det bästa av två värdar. Ljusa furugolv, snedtak och fina originaldetaljer ger karaktär och en hemtrevlig känsla. Ytan är bra fördelad över allrum, kök, hall och badrum. Mycket låg avgift då det är en "skuldfri*" förening.

Bostadsrättsföreningen erbjuder sina medlemmar en trivsam miljö på ett av Lunds mest attraktiva lägen. Den gemensamma trädgården är fantastisk och ger möjlighet till umgänge. Utöver det har föreningen även en övernattningslägenhet med gemensamhetslokal för medlemmarna att hyra, tvättstuga, relaxrum/bastu, hobbyrum och parkering. Det lugna läget i Proffessorstaden har närhet till både Botaniska trädgården, universitetet och sjukhuset. Lund centrum är endast 10 minuters promenad bort.

Varmt välkommen på visning!

* Föreningens upplägg är att den är skuldfri. Då en hyresgäst valde att bo kvar vid ombildning till bostadsrätt så har bolaget som ägde fastigheten förut ett reverslån till föreningen som motsvarar lägenhetens insats. Den hyra som betalas av hyresgästen motsvarar den kommande månadsavgiften samt den ränta som föreningen betalar. På detta sätt påverkas inte dom övriga lägenheterna.

Bostadsinfo
Pris
2 595 000 kr
Pristyp
Utgångspris
Månadsavgift
2 208 kr/mån
Antal rum
1
Boarea
38 m²
Byggnadsår
1934
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras/omgående om så önskas
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

SOVRUM/VARDAGSRUM - I det kombinerade sovrummet/vardagsrummet finns både takfönster och takkupa. Furugolv och ljusa väggar. Ytan är generös med plats för både matgrupp, soffa och säng. Tack vare rummets utformning så är det enkelt att skapa "rum i rummet". Läget på husets gavel ger ljusinsläpp från tre väderstreck.
KÖK - Något äldre köksinredning med mönstrad plastmatta på golvet och vitt kakel ovan arbetsytor. Takfönstret ger ett fint ljusinsläpp. Kyl, frys, elspis och bänkdiskmaskin. Här finns även ett skafferi.
BADRUM/WC - Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp och duschdel. Ljus plastmatta på golvet och mönstrad plastmatta på väggarna.

Läs mer om rummen

Allmän information

Brf Studenten 12 är en bostadsrättsförening som äger fastigheten Olshög 3. Här finns 1 bostadshus med 6 enheter upplåtna med bostadsrätt, varav 5 är lägenheter och 1 är garage. Det finns även en hyreslägenhet. När hyresgästen flyttar så kommer föreningen sälja/upplåta lägenheten, då kommer det finnas 7 enheter som är upplåtna, varav 6 är lägenheter och 1 är garage.

BYGGNAD
Bostadshuset är i två våningsplan med inredd vindsvåning och hel källare. Huset är uppfört ca 1934 och har en murad stomme med bjälklag i betong och putsade fasader. Fönster är i original kopplade ett + ett och i bra skick. Taket är täckt med shingel plattor. Byggnaden är genomgripande renoverad. En fd lokal har byggts om till en lägenhet, lägenhet 12B. Godkänt slutbesiktning har skett och slutbesked har lämnats. Tomten omfattar ett markområde med en area om 980 m2 som innehas av föreningen med äganderätt.
En garagebyggnad, som ansluter till bostadsbyggnaden och är nersänkt, uppfördes 2001. Byggnaden har ett sedumtak och har samma fasadmaterial som i bostadshuset. Garaget har betonggolv.

EKONOMI
När de två lägenheter som idag är till salu har sålts till privatpersoner kommer föreningen att vara en äkta bostadsrättsförening.
För hyreslägenheten har föreningen idag ett lån motsvarande lägenhetens insats. Föreningens ambition är att detta lån ska lösas när lägenheten i framtiden säljs. Hyresintäkten för hyreslägenheten motsvarar den framtida avgiften + föreningens räntekostnad.
Föreningen har enligt stadgarna rätt att ta ut en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns en gemensam gästlägenhet med pentry, sovrum, relaxrum samt bastu med dusch. I källaren finns därutöver gemensam tvättstuga och gemensamt hobbyrum, lägenhetsförråd och pannrum, som inrymmer en luft/vatten värmepump samt gaspanna (reserv) och varmvattenberedare. Gästlägenheten har klinkergolv, väggar i dusch och bastu är kakelklädda.
Tvättstugan har maskiner, tvättmaskiner och tumlare i bra skick och golvet är klinkerklätt och väggarna är kakelklädda. Hobbyrummet har klinkergolv och putsade väggar.
Fantastisk trädgård på husets baksida. Här finns gräsmatta, 5 äppel-träd, trädgårdsbuskar, rabatter mm och ett trevligt växthus.

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens bo- och biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City,
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Professorstaden, Lund
Gatuadress
Studentgatan 12 - LGH 1202
Postnummer, ort
223 62 Lund
Lägenhetsnummer
1202
Lägenhetsnummer LM
1202
Boarea(BOA)
38 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Ett förråd i källaren tillhör lägenheten
Antal rum
1
Andelstal kommentar
Se bifogad ekonomisk plan ang lägenhetens andelstal.
Pantförskrivning
är inte pantsatt

Kostnader

Månadsavgift
2 208 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten, bostadsrättstillägg,
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
I anslutning till Studentgatan finns 5 p-platser. 300 kr/månad. En av p-platserna har tillgång till laddstolpe. Kostnaden för el debiteras särskilt.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Studenten 12
Brf bildades
2023
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1934
Hiss finns
Nej
Värme- & ventilationsanläggning
Uppvärmning sker med luft/vatten- värmeväxlare, som är belägen utanför bostadshuset. Spetsvärme från gaspanna i källaren. Värmedistributionen är vattenburen till radiatorer med termostatventiler. Ventilation - självdrag och med mekanisk frånluft från badrum, wc och kök i vissa lägenheter.
Övriga utrymmen i föreningen
I källaren finns gästlägenhet med pentry, bastu, dusch, hobbyrum, lägenhetsförråd, pannrum och gemensam tvättstuga samt växthus på tomten.
TV/internet
Fastigheten är ansluten till bredband via fiber. Bostadsrättsinnehavare svarar för att på egen bekostnad teckna abonnemang.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2023-02-16
Energiklass
F
Specifik energianvändning
73 kWh/m²
Energiprestanda
143 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.