Såld

Unikt tillfälle att förvärva 107,8 kvm på 6:e våningen!

Main image

Norra Promenaden 3E, lgh 1502

Lund

Unikt tillfälle att förvärva 107,8 kvm på 6:e våningen med fantastisk utsikt i två väderstreck. Välkommen till Norra Promenaden 3E och denna välplanerade bostad. Ursprungligen 5 rum & kök som gjorts om till 4 rum & kök. För den som önskar det extra sovrummet kan bostaden med enkla medel återställas till originalplanlösningen, se planritning. Balkongen tittar söderut med utsikt mot Allhelgonakyrkan och centrum. I motsatt riktning finnes köket med burspråk som ger fantastisk utsikt över lummiga villaträdgårdar och Norra Kyrkogården. Bostaden rymmer ett generöst vardagsrum, kök med matplats, tre till fyra sovrum, gästtoalett, badrum och klädkammare. Lägenheten är i originalskick så bostaden är nu redo för ny ägare som kan sätta sin egen prägel.

På attraktivt läge med Kungagatorna som "granne" ligger Brf Bryggeriet. Med sina två bostadshus i 5-7 plan rymmer de 95 lägenheter. Under husen finns garage och man erbjuder även övernattningslägenhet, gemensamhetslokal och en trevlig innergård. Välskött ekonomi medför fördelaktiga månadsavgifter där både vatten, värme och tv/bredband är inkluderat.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Utgångspris
Månadsavgift
5 186 kr/mån
Antal rum
5
Boarea
107.8 m²
Byggnadsår
1983
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00
Extra kontaktperson
Profile Image
Rebecca Bernspång
Reg. Fastighetsmäklare
+46706-583500

Rumbeskrivning

HALL - Här finns plats för avhängning och skohylla. Trägolv/parkett och vitmålade väggar.

KÖK - Köket är bra till ytan med utrymme för matgrupp. Burspråket ger en fint ljusinsläpp med härlig utsikt. Köket är utrustat med spis/ugn, köksfläkt, diskmaskin, kyl och frys i fullsize. Trägolv/parkett och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM - Rymligt vardagsrum med utrymme för både matplats och soffgrupp. Från vardagsrummet nås balkongen. I dagsläget har man öppnat upp så att vardagsrummet sträcker sig genom huset med fönster i två väderstreck. Trägolv/parkett och vitmålade väggar.

SOVRUM 1 - Om man önskar återställa till originalplanlösning och få det extra sovrummet så är det i vardagsrummet man skiljer av ytan, se planritning. Trägolv/parkett och vitmålade väggar.

SOVRUM 2 och 3 - I lägenhetens mer privata del finnes tre sovrum varav nr 2 och nr 3 är något mindre till ytan. I nära anslutning ligger klädkammaren och ytterligare garderobsförvaring i hallen. Båda sovrummen har trägolv/parkett och vitmålade väggar.

SOVRUM 4 - Bostadens största sovrum med utrymme för dubbelsäng. Plastgolv och vitmålade väggar.

BADRUM - Badrummet är utrustat med wc, badkar, handfat, spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Våtrumsmatta på golvet och vitmålade väggar. Kaklade väggar vid badkar och handfat.

GÄSTTOALETT - Utrustat med wc, handfat och spegelskåp. Våtrumsmatta och blommig tapet.

Läs mer om rummen

Allmän information

Brf Bryggeriet är en äkta bostadsrättsförening med 95 lägenheter fördelade i två byggnader. Adress: Norra promenaden 3 A-G. Föreningen innehar även en lokal som upplåts med hyresrätt. Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna. Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick. Man har även avtal för teknisk förvaltning med Hagtorn Fastighetsservice.

Föreningen har i samband med överlåtelse rätt att ta ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av aktuellt prisbasbelopp. Denna avgift betalas av överlåtaren. Föreningen har även rätt at ta ut en pantsättningsavgift motsvarande 1% av aktuellt prisbasbelopp. Denna avgift betalas av pantsättaren.

Styrelsen nås på mail: info.bryggeriet@gmail.com

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information:
www.brfbryggerietlund.com

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johan Lundquist, 046-15 54 30
Handelsbanken – Lund Ideon, Johanna Wictorin, 046-15 95 99

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Centrum, Lund
Gatuadress
Norra Promenaden 3E, lgh 1502
Postnummer, ort
22219 Lund
Lägenhetsnummer
361
Lägenhetsnummer LM
1502
Boarea(BOA)
107.8 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Bostadsrättsinnehavare disponerar ett förrådsutrymme.
Antal rum
5
Antal sovrum
3
Möjlighet antal sovrum
4
Andelstal
1,2328%
Andelstal insats
1,2328
Andel av månadsavgift
0,012328
Andelstal kommentar
Nettoskuldsättning 373.385 kr. Belopp för uträkning är hämtade från föreningens årsredovisning 2022.
Överlåtelseavgift betalas av
Säljare

Kostnader

Månadsavgift
5 186 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten och basutbud för TV/bredband ingår i månadsavgiften. Föreningen har individuell mätning av el, bostadsrättsinnehavare debiteras för sin faktiska förbrukning.
Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inte några beslut om kommande avgiftsförändringar. Eventuella avgiftsändringar beslutas normalt i mars, då det slutliga resultatet för föregående verksamhetsår år föreligger. De nya avgifterna träder då i kraft från den 1 april och gäller normalt ett år framåt. Styrelsen meddelar att det kan komma att bli en mindre höjning 2024.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Föreningen har garage. Till vissa lägenheter ingår garageplats. Den som inte själv vill disponera sin garageplats kan hyra ut den till någon annan medlem i föreningen. Om man vill hyra en garageplats sätter man upp ett meddelande om det på anslagstavlorna i resp. trappa. Till lägenhet 361 hör inte någon garageplats.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Bryggeriet
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1983
Hiss finns
Ja
Övriga utrymmen i föreningen
Förråd för barnvagn, rollator och rullstolar finns i entréerna. Gemensamhetslokal finns att hyra för medlemmarna. Övernattningsrum finns att hyra för medlemmarna vid behov. Tvättstugor finns i trappuppgångarna A, D och E-F.
Utförda renoveringar
2020 - Byte av samtliga hissar 2020 - Renovering av toalett i övernattningsrum, gemensamhetslokal och tvättstuga 2020 - Fogning fasad trappa 3G 2020 - Byte av expansionskärl till värmesystemet 2021 - Gemensam el 2021 - Målning av trappentréerna 2021 - Borttagning av mossa på tak samt rensning av hängrännor 2021 - Underhållsspolning av stamledningar 2022 - Fogning mellan tegelstenar och stående betongelement vid balkonger 2022- Byte till LED-armatur i garage 2022 - Omfogning av bristfälligt murverk och utbyte av frostskadat tegel
Kommande renoveringar
Se föreningens årsredovisning för mer information om planerat underhåll.
TV/internet
Kabel-TV och bredband via Tele2 och Telia Fiber-Lan finns att tillgå för samtliga lägenheter. TV (basutbud) och bredband 50/10 från Tele2 ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2019-02-13
Energiklass
D
Specifik energianvändning
100 kWh/m²
Energiprestanda
111 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.