Såld

Helt ny kvadratsmart tvåa med balkong!

Main image

Brunnshögsgatan 40

Lund

En helt ny och kvadratsmart tvåa med generös balkong på attraktivt läge i populära Brunnshög! Bostaden erbjuder vardagsrum och kök i öppen planlösning, ett stort helkaklat badrum och ett sovrum med plats för dubbelsäng samt skrivbordshörna och praktisk skjutdörrsgarderob till förvaring.
Gemensamma uppehållsutrymmen i entréplan med pentry och sociala ytor för trevlig gemenskap i hubben. I anslutning till den sociala hubben finns gemensamt tvättutrymme med bokningsbara maskiner samt verkstad för att exempelvis serva din cykel eller låna verktyg. Gård med grönska innehållande bl.a växthus och odlingsmöjligheter, pergola med cykelparkering samt sittytor. Då Brf Life vill verka för ett grönt och bilfritt boende, ingår ett medlemskap i digital bilpoolstjänst i månadsavgiften, läs mer i föreningens stadgar.
Här bor du en kort cykeltur från centrum och till flera av stadens stora arbetsplatser. I området finns det goda förbindelser med såväl spårvagn som buss, som smidigt tar dig till centrum och vidare till Malmö.
Nobelparken, Gryningsparken och Kunskapsparken är närliggande grönområden för både promenader eller varför inte en löprunda. I närområdet finns redan nu matbutik, café, restaurang, gym och mer därtill planeras! Här finns också Lunds enda Skybar med häpnadsväckande utsikt över det Skånska landskapet.
Möjlighet till snabbt tillträde.

Varmt välkomna på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
2 630 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
34 m²
Byggnadsår
2023
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL - Ljusa väggar och snyggt parkettgolv i vitpigmenterad ek som är genomgående i bostaden. Här finns plats för avhängning av ytterkläder, garderob till förvaring samt städskåp.

BADRUM - Badrummet är helkaklat och stilfullt inrett med vitt kakel på väggar och klinker i grå snygg nyans på golvet. Tvättställ med kommod, spegel med hylla, wc, duschdörrar i klarglas och spotlights i tak.

KÖK - Köksinredning är ljus och modern med bra förvaring i både överskåp och lådor. Köket är utrustat med helintegrerad diskmaskin, inbyggnadsmikrovågsugn, induktionshäll, ugn, fläktkåpa och delad kyl/frys. Spotlights i taket.

VARDAGSRUM - Vardagsrum och kök ligger i öppen planlösning på ett trevligt och socialt sätt. Stort fönsterparti med fönsterbänkar i natursten, ljusa väggar. Här har man utgång till bostadens generösa balkong.

SOVRUM - Sovrum med skjutdörrsgarderob till förvaring. Här finns även plats för skrivbordshörna om man önskar.

BALKONG - Generös balkong med plats för möblemang och utsikt mot den "gröna" spårvägen som löper utanför.

Läs mer om rummen

Byggnad

Solceller på fastighetens tak

Läs mer om byggnaden

Allmän information

Mitt i centrala Brunnshög ligger Brf Life, en nyproducerad förening uppförd av Granitor, (tidigare Midroc) bestående av 42 bostadsrätter fördelat på 1-3 rum och kök, i ett flerbostadshus med sex våningar. Inflyttning under kvartal 1/våren 2023. Här har miljövänliga byggnadsmaterial, genomtänkta planlösningar och metoder prioriterats – allt för att gynna en hållbar livsstil. Här samsas man om husets tvättlounge, verktyg och cyklar. Genom en social hubb – ett vardagsrum för hela huset som kompletterar ditt eget, får du en förlängning av ditt eget hem. Här kan man slå sig ner för att jobba, prata med grannar, spela spel eller bara titta ut genom fönstret på det som händer på gatan utanför. Då Brf Life vill verka för ett grönt och bilfritt boende, ingår ett medlemskap i digital bilpoolstjänst i månadsavgiften, läs mer i föreningens stadgar. En elbil på gården finns att hyra samt elcyklar att boka via boendeapp. Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Hållplatsen för spårvagnen ligger utanför huset och på endast åtta minuter är du framme i Lunds centrum. Nobelparken, Gryningsparken och Kunskapsparken är närliggande grönområden för både promenader eller varför inte en löprunda. Många fina cykelvägar finns till Stortorget, LTH, Ideon, universitetet, Medicon Village, ESS och Max IV. I närområdet finns redan nu matbutik, café, restaurang, gym och stenugnsbageri och mer därtill planeras! Här finns också Lunds enda Skybar med häpnadsväckande utsikt över det Skånska landskapet.
Föreningen har tecknat gemensamt abonnemang med individuell mätning och debitering av el samt varm-och kallvatten för respektive lägenhet. Den individuella förbrukningen avser föreningen att debitera tre månader efter första förbrukningsperioden. På huvudbyggnadens tak finns det solceller som i första hand genererar el till fastighetens allmänna utrymmen. Den ekonomiska förvaltningen sköts inledningsvis genom Granitor och upphandling av extern förvaltare beräknas ca 6 månader efter tillträdet. Föreningen har en räntegaranti på en garanterad medelränta om 1,9% under de första tre åren från och med slutplacering. Enligt ekonomisk plan är årsavgifterna beräknade att höjas med ca 5% för år 2 och 3. År 4 kommer beräknad höjning att bli ca 20% och efterföljande årsavgiftshöjning beräknas bli ca 2% per år.
Föreningen kan bevilja delat ägande, beslut tas från fall till fall. Folksam, som är föreningens fastighetsförsäkring ingår kollektivt bostadsrättstillägg, vilket innebär att varje enskild medlem inte behöver teckna detta tillägg till sin hemförsäkring.

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Brunnshög
Gatuadress
Brunnshögsgatan 40
Postnummer, ort
224 82 Lund
Lägenhetsnummer
1-1401
Lägenhetsnummer LM
1401
Boarea(BOA)
34 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Boareabeskrivning
Enligt ekonomisk plan är lägenheten 1 rok. Ägaren har satt upp en vägg och disponerar nu lägenheten som en tvåa.
Antal rum
2
Antal sovrum
1
Andelstal
1,7976%
Andelstal kommentar
Andelstal enligt ekonomisk plan: 1,7976%. Andel av BRF nettoskuldsättning; 566.873 kr. Beskrivning av uträkning gällande bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. För att räkna fram bostadsrättföreningens totala nettoskuld så tar man föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. När bostadsrättföreningens totala nettoskuld är framräknad, så ska man multiplicera det med bostadsrättens/lägenhetens andelstal för årsavgifter. Då föreningen saknar uppgift om "andelstal för årsavgift" har istället "andelstal" använts. Vid framräkning av denna bostadsrättens/lägenhetens indirekta nettoskuldsättning, har siffror för bostadsrättsföreningens ekonomiska plan använts och andelstal ha hämtats ifrån föreningens lägenhetsregister. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Överlåtelseavgift
1313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är inte pantsatt

Kostnader

Månadsavgift
2 630 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, bostadsrättstillägg och medlemskap till bilpool, samt cykelpool med el-lådcyklar och vanliga el-cyklar.
Beskrivning Månadsavgift
I årsavgiften ingår inte kostnad för vatten, hushållsel, hemförsäkring, bredband/tv. Gemensamt abonnemang med individuell mätning och debitering av el samt varm-och kallvatten för respektive lägenhet.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Bilfritt boende - Inga p-platser tillhandahålls till enskilda boende. P-plats med laddningsmöjlighet för elbilspool samt angöring finns på gården. Medlemskap i digital bilpoolstjänst ingår i månadsavgiften.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Life
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2023
Hiss finns
Ja
Värme- & ventilationsanläggning
Fjärrvärme och FTX.
Övriga utrymmen i föreningen
På entréplan finns gemensamt uppehållsutrymme med pentry. I anslutning till den sociala hubben finns gemensamt tvättutrymme med bokningsbara maskiner. I källarplan finns enskilda lägenhetsförråd att hyra, teknik - samt cykelrum. Cykelparkering finns på gården. Cykelpool med lådcyklar och elcyklar finns i cykelrum på entréplan. Gemensam gård med sittytor och grönska innehållande bl.a växthus och odlingsmöjligheter. Ett utegym med olika träningsredskap finns utanför entrén. Inom Brunnshögsområdet finns gemensamma avfallshanteringar med sopsugsanläggning för rest-och matavfall samt pappers-och plastförpackningar. Underjordiska avfallscontainrar för returpapper, metall och glas. I trapphusentrén finns postboxar. Ett förråd tillhör lägenheten.
TV/internet
Fiber är indraget och varje bostadsrättsinnehavare tecknar individuella abonnemang hos operatörer tillhandahållna genom "ViaEuropa", ingår ej i avgiften.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2023-02-17
Energiklass
B
Specifik energianvändning
56 kWh/m²
Energiprestanda
47 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.