Pittoreskt parhus anno 1863 med separat gästhus på Lommas bästa adress...

Main image

Strandvägen 230

Lomma

Det är längst nere på Strandvägens havssida där läget är lugnt och stilla som vi finner detta pittoreska ”gatuhus”(kedjehus) anno 1863 med separat gästhus. En charmig bostadsdröm med havet bokstavligen in på knuten i mysiga kvarter på återvändsgata. Den svarta smidesgrinden i klassisk stil välkomnar oss från gatan in i den lummiga trädgården med fina stensättningar och trevliga planteringar. Huset har gulputsad fasad och vi kan inte motstå att stiga in i hallen för att få uppleva detta boende. Här bor man på 87 kvm samt gästhus om ca 15 kvm. Njut av ett generöst kök i lantlig stil vilket passar husets karaktär perfekt. Bottenvåningen har öppna samspel mellan kök, vardagsrum och matrum vilket ger trevliga och inbjudande sällskapsytor. På ovanvåningen möts vi av ljusinsläppet som ger allrummet en härlig känsla av rymd. Allrummet har plats för både soffa och arbetshörna samt terrassdörren som leder oss ut till husets "soldäck". På soldäcket njuter du av utsikten över takåsarna med det böljande havet och de vackra stränderna i bakgrunden. Husets Master Bedroom är beläget på ovanvåningen och ger ett rofyllt intryck med synliga takbjälkar och kvällshimlen som kan beskådas via takfönster. Gästhuset erbjuder ett stort rum med plats för ytterligare sovplats och arbetshörna samt helkaklad wc/dusch. Jordkällare finns på tomten. Välkomna till drömmarnas hus på Lommas bästa adress. Ett boende där man möts av genuin charm och känsla.

Bostadsinfo
Pris
6 500 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Antal rum
4
Boarea
87 m²
Biarea
15 m²
Tomtareal/mark
361 m²
Byggnadsår
1863
Boendeform
Villa
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Anna Eriksson
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HALL MED TVÄTTAVDELNING - Välkomnande hall med modernt golv i vitt och svart. I hallen har man skjutdörrar med spegeldörr. Bakom skjutdörrarna har man en praktisk tvättavdelning.

WC/DUSCH - I anslutning till hallen finner man husets stilfulla wc/dusch. Badrummet är helkaklat med klinker i mörk ton på golvet och vitt kakel på väggarna. Dusch med duschväggar i glas, toalett, handfat med kommod samt stor badrumsspegel.

KÖK - Husets lantliga kök erbjuder stora tilltalade arbetsytor med gott om förvaringsmöjligheter i bänkskåp. Den vita köksinredningen i lantlig stil passar husets känsla perfekt. Här kan man stå och njuta av trevlig utsikt mot den lummiga trädgården och strandfuret samtidigt som man lagar mat. Köket är utrustat med häll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, köksfläkt samt kyl/frys från Smeg. Det vackra furugolvet och de synliga takbjäklarna ger huset en tidstypisk karaktär. Köket är rymligt och har öppet mot vardagsrummet vilket ger härliga sällskapsytor. På andra sidan köket finner man altandörren som leder ut till trädgården samt trappan till ovanvåningen.

VARDAGSRUM - Husets vardagsrum är mysigt och även här finner man charmiga detaljer såsom furugolv och synliga takbjälkar. Rummet har plats för stor soffa samt läshörna och har trevligt ljusinsläpp från två väderstreck. Från vardagsrummet når man det rum som nuvarande ägare har valt att använda som matrum.

MATRUM/SOVRUM - Matrummet som ligger i direkt öppet samspel med vardagsrummet skapar trevliga ytor för umgänge. Matrummet är rymligt och har plats för ett större sällskap. Från matrummet har man utsikt mot en av husets lummiga uteplatser. Matrummet skulle även kunna nyttjas som sovrum om man skulle önska.

OVANVÅNING
ALLRUM - Allrummet på ovanvåningen är öppet och generöst vilket ger plats för både soffa och arbetshörna. Takkupan ger rummet extra yta och ett härligt ljusinsläpp. Vackra takbjälkar och furugolv höjer allrummets mysiga känsla. Från allrummet når man husets soldäck med utsikt över havet och takåsarna.

SOVRUM - Intill allrummet finner man husets Master Bedroom. Ett sovrum med ljusinsläpp från takfönster och utsikt över kvällshimlen. Sovrummet har öppet upp i nock och synliga takbjälkar. Furugolv och ljusa väggar.

GÄSTHUS - På tomten finner man ett charmigt gästhus med många möjligheter. Nuvarande ägare har använt huset som ateljé. Huset har egen helkaklad wc/dusch samt praktisk och rymlig förvaring i klädkammare med draperi. På golvet har man svart skiffer och väggarna är vita. Huset har golvvärme (el) samt kallvatten (varmvattenberedare finns, dock ej inkopplad). Gästhuset skapar perfekta extra ytor och ger trädgården en trevlig innergårdskänsla.

Fastigheterna Karstorp 23:39 och 23:40 är samtaxerade.
Huset är taxerat som kedjehus.
Byggår 1863, säljarens uppgift.
I gästhuset finns i dagsläget endast kallvatten. Separat varmvattenberedare finns, dock ej inkopplad.

Läs mer om rummen

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea samt biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Veronika Schenström veha02@handelsbanken.se 040-368587
Handelsbanken Lomma – Susanne Olsen supe12@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer

Dokument och länkar

Fakta
Byggnadstyp
1,5-plansvilla
Fastighetsbeteckning
LOMMA KARSTORP 23:39
Område
Lomma
Gatuadress
Strandvägen 230
Postnummer, ort
23432 Lomma
Tomtstorlek
361 m²
Boarea(BOA)
87 m²
Biarea(BIA)
15 m²
Boareauppgifter enligt
Säljaren
Boareabeskrivning
Enligt taxeringsuppgifter har huset en boarea om 78 kvm samt biarea om 0 kvm. Säljaren anger en boarea om 87 kvm samt biarea om 15 kvm (gästhus). Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea samt biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Antal rum
4
Planer och bestämmelser
Stadsplan (Beslutsdatum: 19840209)
Uppvärmning
Fjärrvärme (installerades 2013), golvvärme (el) i gästhuset
Byggnadssätt
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Tegel + lertegel
Fasad: Puts
Tak: Papp
Bjälklag: Trä
VA
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde(Byggnad)
1 554 000 kr
Taxeringsvärde(Mark)
2 372 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 926 000 kr

Pantbrev/Inteckningar

Inteckningar
11
Totalbelopp
2 970 000 kr

Kostnader

Årlig elförbrukning
3 958 kWh/år
Elkostnad
13 977 kr/år
Värme
11 165 kr/år
Vatten och avlopp
4 800 kr/år
Renhållning
4 000 kr/år
Antal personer i hushållet
1
Total Driftkostnad
33 942 kr/år
Kommentar
Driftskostnaderna som redovisar är de kostnader som säljaren haft under 2021. Nuvarande ägare har inte bott i huset permanent under 2022.
Kommentar
Nuvarande ägare är medlem i föreningen Södra Stranden, kostnad 40 kr/år/person i hushållet. Medlemskap är frivilligt.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggår
1863
Utförda renoveringar
1960 gjordes en större ombyggnad. Löpande renoveringar har utförts av ägare under åren. Merparten skedde 2008 och en ny omfattande renovering gjordes av nuvarande ägare 2013. Nuvarande ägare har bland annat gjort följande: Nytt tak 2014 samt ny taknockventialtion installerades, samtliga fönster och dörrar byttes 2015, ny träpanel på båda takkuporna, förbättrad konstruktion med stålbalk installerades, nytt staket/grind 2012.
Uteplatsbeskrivning
Huset har stenlagd uteplats i skyddat läge mellan bostadshuset och gästhuset.
Övriga byggnader
Förrådsskjul i anslutning till gästhuset.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Specifik energianvändning
115 kWh/m²
Energiprestanda
97 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.