Såld

Unik chans att förvärva 3-längad Skånegård!

Main image

Holmbytorp 118

Flyinge

Man vet knappt var man ska börja i beskrivningen av Holmbytorp 119. Ett hem med så många sidor, så många minnen och så många unika egenskaper. Hur ofta hittar man till exempel en 1800-tals idyll som har både pool och dubbelgarage med solceller? Egenskaper som vid första anblick inte går ihop men som här samverkar med varandra utan konkurrens och istället lyfter bostaden till en ny nivå. Om vi spolar tillbaka klockan ca 1,5 sekel så var denna 3-längade Skånegård både hem och arbetsplats för den stora familjen som sannolikt även hade anställda boende på gården. Senare har huset varit plats för en unik verksamhet i form av The Butler Service som erbjöd exklusiva middagar i det egna köket. Ryktet säger att självaste drottningen av Danmark har dinerat här. Under årens lopp har mycket förändrats men byggnadernas tidstypiska korsvirkeskonstruktion har levt vidare och bevarats. Stockrosorna och äppleträden är sig lika men invändigt har bostaden anpassats efter dagens behov och livsstil.

I den L-formade huvudbyggnaden om 188 kvm samsas kök, grovkök, vardagsrum, allrum, badrum med tvättmöjligheter, gäst-wc och 3 sovrum om ytan på ett väldisponerat sätt. Till detta kommer den tredje längan som är fristående och innehar en komplett bostad om 70 kvm som erbjuder kök, badrum med tvätt, vardagsrum och sovrum. Nuvarande ägare har haft denna bostad uthyrd med en kallhyra på 8.000kr/månad där hyresgästen har tidsbegränsat hyreskontrakt.

Vidare på tomten finnes ett Attefallshus i anslutning till poolen och ett dubbelgarage vid infarten. Bakom garaget gömmer sig en inhägnad med hönshus och en rad av pallkragar för odling. Trädgården har en fin layout som följer naturen och har inramade uteplatser i olika väderstreck. Här lever fruktträd, bärbuskar och ett 50-tal sorters rosor i fin harmoni och över stenröset som ramar in tomten är det fri sikt ut över det Skånska landskapet. Ett lugn infinner sig när man blickar ut och ser dagens sista solstrålar glittra i det våta gräset. För köparen som längtar efter den lantliga idyllen är detta helt rätt plats. Samtidigt befinner vi oss bara 18 minuter från Lund vilket gör pendlingen enkel för den som vill ha en fot kvar i stan. Den pittoreska kyrkbyn Holmby är en snabb promenad bort och därefter nås Flyinge som är känt för Flyinge Kungsgård som arbetar med hästhållning och utbildning. Här hittar vi även populära Flyinge plantshop med Café Smedjan dit folk vallfärdar för det breda utbudet till hem och trädgård.

Missa inte chansen att förvärva denna unika fastighet med oändliga möjligheter och ta klivet in i en ny, mer rofylld, tillvaro.
Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Antal rum
6
Boarea
188 m²
Biarea
70 m²
Tomtareal/mark
4560 m²
Byggnadsår
1909
Boendeform
Villa
Tillträde
Enligt överenskommelse
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500
Extra kontaktperson
Profile Image
Anna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HUVUDBYGGNAD - Entréplan
HALL - Plats för avhängning och skohylla. Plankgolv och vitmålade väggar. Från hallen går trappa upp till plan 2.
ALLRUM - Generöst allrum som kan fungera som lekrum, tv-rum eller sovrum. Plankgolv och vitmålade väggar. Fönsterbänkar i trä och grönmålade fönsterkarmar. Synliga takbjälkar.
KÖK - Köket renoverades 2012 av nuvarande ägare. Klassisk stil som harmonierar med byggnaden men samtidigt är modernt utrustat. Här finns kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och gasspis med ugn i extra bred modell med köksfläkt som matchar. Skåpsinredning som ger bra förvaring går i krämvit ton vilket matchas snyggt med den mörkgrå granitbänkskivan från Kaptensgården i Hammarlunda. Köket har utrymme för matplats till hela familjen och ljuset faller in fint från två väderstreck. Plankgolv och vitmålade väggar. Fönsterbänkar i trä och grönmålade fönsterkarmar.
ARBETSKÖK - En klar bonus är det extra köket som ligger i anslutning till det stora köket. Denna yta är perfekt som arbetsrum eller sovrum om man inte är i behov av det extra köket. Grovköket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin och diskho med arbetsbänk. här finns två garderobsutrymmen. Plankgolv och vitmålade väggar. Fönsterbänkar i trä och grönmålade fönsterkarmar. Synliga takbjälkar.
VARDAGSRUM - Från köket följer en öppen passage in till vardagsrummet som är beläget på byggnadens gavel. Här har vi fönster i tre väderstreck och en fantastisk kamin. Vardagsrummet har utrymme för både matgrupp och soffa. Här finns även en altandörr som leder till uteplatsen. Plankgolv och vitmålade väggar. Fönsterbänkar i trä och grönmålade fönsterkarmar. Synliga takbjälkar.
GÄST WC - Från vardagsrummet nås den ursprungliga huvudentrén med en liten hall som har plats för avhängning och här är entréplanets gästtoalett med handfat och wc. Husets värmepanna är också placerad här. Vitmålade väggar och klinker.

HUVUDBYGGNAD - Plan 2
HALL/KONTOR - Uppför trappan nås en ljus och luftig hall med plats för skrivbord. Plankgolv och vitmålade väggar. Fönsterbänkar i trä och grönmålade fönsterkarmar.
SOVRUM1 - Det första sovrummet ligger på husets gavel och har fönster i två väderstreck. Plats för dubbelsäng och förvaring. Plankgolv och vitmålade väggar. Fönsterbänkar i trä och grönmålade fönsterkarmar.
BADRUM - Från hallen nås först det genomgående badrummet som är beläget i byggnadens hörn. Badrummet renoverades 2012 och är utrustat med dusch, vägghängd wc, handfat, jacuzzi, arbetsbänk med förvaring under och tvättpelare. Vitt kakel och grå klinkergolv.
SOVRUM 2 - Vidare genom badrummet nås bostadens nästa sovrum som har ett stort rundat fönster mot innegården och här är plats för dubbelsäng och förvaring. Vitmålade väggar och grå heltäckningsmatta.
HALL - Nästa rum i längan är en genomgående hall där murstocken passerar på väg upp till taket. Här har inretts med förvaring längs med väggen och ljus kommer in via ett fönster som vetter mot husets norrsida. Parkettgolv och vitmålade väggar.
SOVRUM 3 - De sista sovrummet på plan 2 är längst ute på gaveln med fönster både mot gården och på gaveln. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring. Parkettgolv och vitmålade väggar.

UTHYRNINGSLÄNGA
KÖK - Köket är utrustat med spis/ugn, diskmaskin och kyl/frys. Vit skåpsinredning i klassisk stil och mörkgrå granitbänkskivan från Kaptensgården i Hammarlunda. Utrymme för matgrupp. Parkettgolv och vitmålade väggar.
VARDAGSRUM - Parkettgolv och vitmålade väggar. Altandörr som når trädgården.
BADRUM - Badrummet är utrustat med wc, handfat, dusch och tvättmaskin.
SOVRUM - På plan två är bostadens sovavdelning som har härlig loftkänsla med snedtak fint ljusinsläpp från flera väderstreck. Laminatgolv och vitmålade väggar.

ATTEFALLSHUS
Byggt 2018. Kontor med utsikt mot poolen. Sovloft. Förråd.

GARAGE
Dubbelgarage med utrymme för förvaring. Plåttak med solpaneler.

Läs mer om rummen

Byggnad

De två fastigheterna ESLÖV HOLMBYTORP 1:18 och 1:19 är samtaxerade. Angiven markyta gäller för de båda fastigheterna sammanslaget. Då de är samtaxerade så betalas endast 1 kommunal fastighetsavgift.
Det finns två bostadshus, ett Attefallshus och ett dubbelgarage på tomen. Lekstugan och laddare till elbil kommer nuvarande ägare ta med sig till sitt nya boende. Det större bostadshuset är bostad åt nuvarande ägare och det mindre bostadshuset är inrett som en egen bostad där det kan bo en hyresgäst.

Jordvärmeslingor installerat 2012. Solceller installerat 2022, beräknas ge 10.000 kWh årligen.

Läs mer om byggnaden

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Korsvirkeshus
Fastighetsbeteckning
ESLÖV HOLMBYTORP 1:18
Område
Flyinge
Gatuadress
Holmbytorp 118
Postnummer, ort
24797 Flyinge
Tomtstorlek
4560 m²
Boarea(BOA)
188 m²
Biarea(BIA)
70 m²
Boareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Boareabeskrivning
ca 188 kvm med 6 rum och kök i huvudbyggnaden och ca 70 kvm med 2 rum och kök i uthyrningslängan.
Antal rum
6
Rättigheter last
Avtalsservitut: Ledning - Se beskrivning
Avtalsrättigheter
Avtalsservitut LEDNING
Uppvärmning
Jordvärmepump - vattenburen värme
Byggnadssätt
Mark: Sand
Grundläggning: Sand
Stomme: Tegel
Grundmur: Sten
Fasad: Puts
Fönster: 2-glasfönster
Tak: Vasstak bostadsbyggnaderna. Plåttak garage. Papptak attefallshus.
Bjälklag: Trä
VA
Enskilt vatten året om
Enskilt avlopp
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde(Byggnad)
1 287 000 kr
Taxeringsvärde(Mark)
420 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 707 000 kr

Pantbrev/Inteckningar

Inteckningar
12
Totalbelopp
2 900 000 kr

Kostnader

Årlig elförbrukning
20 812 kWh/år
Elkostnad
39 000 kr/år
Vatten och avlopp
3 002 kr/år
Renhållning
3 416 kr/år
Antal personer i hushållet
8
Total Driftkostnad
45 418 kr/år
Kommentar
Kostnader utöver driftskostnaden som tillkommer är fastighetsavgift 9.287kr/år och kostnad för hemförsäkring . Driftskostnaden är för samtliga byggnader. Ägarfamiljen 5 pers. och hyresgäst 3 pers. Av den totala elförbrukningen står poolen för ca 20%. Angiven kostnad för el är efter utbetalt elstöd. Kostnad för vatten + avlopp gäller den fasta avgiften. Utöver det tillkommer 25,55kr/m3. Egen brunn finns på tomten, används till bevattning och pool. Jordvärmeslingor installerade 2012. Solceller installerat 2022, beräknas ge 10.000 kWh årligen.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggår
1909
Utförda renoveringar
Badrum - ca 10 år Kök - 2012 Attefallshus - 2018 Pool - 2021 Solceller - 2022
TV/internet
Fiber. Nuvarande ägare har Bahnhof som leverantör.
Uteplatsbeskrivning
Trädäck som ligger skyddat invid den större huskroppen + trädäck runt poolen i sydvästläge.
Övriga byggnader
Attefallshus med förråd, kontor och sovloft. Här är förberett för avlopp. Dubbelgarage i anslutning till uppfarten.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2022-09-19
Energiklass
D
Specifik energianvändning
60 kWh/m²
Energiprestanda
118 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.