Såld

Effektiv tvåa med balkong i "Lunna töser"...

Main image

Södra Vägen 15

Lund

Välkommen till Brf Lunna Töser och denna trevliga tvåa på hörnläge i huset. Här presenteras 43 kvm som rymmer allt en komplett bostad behöver. Ytan fördelas över hall, kök, vardagsrum, sovrum och badrum. Hörnläget i huset medför ljusinsläpp från två väderstreck och en trevlig planlösning där balkongen medför en extra yta som kan nyttjas i stort sett året om. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger ett trevligt och socialt rum medan sovrummet ligger på lugnt och avskilt läge längst in i bostaden. I Brf Lunna Töser erbjuds ett bekvämt boende där mycket är inkluderat i månadsavgiften.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
2 675 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
43 m²
Byggnadsår
2006-2007
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00
Extra kontaktperson
Profile Image
Rebecca Bernspång
Fastighetsmäklare
+46706-583500

Rumbeskrivning

HALL - Hallen har plats för avhängning och skohylla. Här ligger ett slitstarkt och praktiskt klinkergolv. Bostaden har säkerhetsdörr.
KÖK - Köket kommer från Myresjö (ägs idag av Marbodal) och är utrustat med spis/ugn, köksfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Skåpsinredningen går hela vägen upp till tak så den sväljer mycket glas och porslin. Vita luckor, mörkgrå bänkskiva och vitt kakel ovanför diskbänken är stilrena och tidlösa val. Parkettgolv och vitmålade väggar.
VARDAGSRUM - Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket bidrar till en ljus och luftig känsla. Parkettgolv och vitmålade väggar. Från kök/vardagsrum nås lägenhetens balkong som med sitt inbyggda läge har fördelen att den kan användas under större del av året.
BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med vägghängd wc, dusch, tvättmaskin, torktumlare och handfat med kommod. Vitt kakel och mörkgrå/svart klinker.
SOVRUM - Sovrummet är generöst till ytan med utrymme för dubbelsäng. Här finns även förvaring i skjutdörrsgarderob.

Läs mer om rummen

Allmän information

Brf Lunna Töser är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Lund Harlösabanan 3 i Lunds kommun. På fastigheten finns 2 byggnader med totalt 74 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 2006-2007. Fastigheternas adress är Södra Vägen 13-15 i Lund. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.
Föreningen godkänner delat ägande. Den som bor i bostadsrätten ska dock äga minst 10%. Juridisk person accepteras ej som köpare.
Föreningen har solceller installerade på taket av båda husen som bidrar till att hålla nere kostnaden för elförbrukning för föreningens gemensamma utrymmen.
Föreningen har ett gemensamt tecknat avtal med Kraftringen, med individuell mätning. Därmed behöver boende inte teckna något eget avtal. Elförbrukning debiteras på avgiftsavin.
Besök gärna föreningens trevliga och mycket informativa hemsida: www.lunnatoser.se. Det finns även en gemensam mailadress för föreningsärenden: lunnatoser@gmail.com.

Läs mer

Övrigt

Kontakta mäklaren för en skriftlig boendekalkyl.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Centrum, Lund
Gatuadress
Södra Vägen 15
Postnummer, ort
22358 Lund
Lägenhetsnummer
C023
Boarea(BOA)
43 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Antal rum
2
Antal sovrum
1
Andelstal
0,69165%
Andel av månadsavgift
0,0079943
Andelstal kommentar
Andelstal enligt ekonomisk plan: 0,7988%. Övriga andelstal är enligt föreningens förvaltare. 0,69165% avser "andel förening". 0,79943% avser andel årsavgift. Andel av BRF nettoskuldsättning; 293.493 kr. Beskrivning av uträkning gällande bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. För att räkna fram bostadsrättföreningens totala nettoskuld så tar man föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. När bostadsrättföreningens totala nettoskuld är framräknad, så ska man multiplicera det med bostadsrättens/lägenhetens andelstal för årsavgifter. Vid framräkning av denna bostadsrättens/lägenhetens indirekta nettoskuldsättning, har siffror för bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning per 2021 använts och andelstal ha hämtats ifrån föreningens lägenhetsregister. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Överlåtelseavgift
1313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är inte pantsatt
Pantsättningsavgift
525 kr

Kostnader

Månadsavgift
2 675 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten, TV/bredband ingår i månadsavgiften. Föreningen har ett gemensamt tecknat elavtal med Kraftringen, med individuell mätning. Därmed behöver boende inte teckna något eget avtal. Elförbrukningen debiteras på månadsavin.
Avgiftshöjningar
Avgifterna kommer att höjas med 4% den 1/4 2023.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Föreningen har 64 parkeringsplatser varav 6 är försedda med laddbox för elbil. 750 kr/mån för vanlig plats och 950 kr/mån för "el-plats" (+ kostnad för el). Enligt kontakt med ordförande 2023-02-07 så finns det för tillfället lediga platser. Föreningen har också 2 platser för motorcykel. Parkeringsplatserna är fördelade på två olika plan. Tillfart till garagen sker västerifrån (källarplanet) eller österifrån (markplanet). Garagen är kameraövervakade för att öka tryggheten för de boende. Garagen delas av BRF Lunna Töser och BRF Margretedal. Kösystem tillämpas för parkeringsplatserna. Kontakta styrelsen om du önskar hyra en parkeringsplats. Besöksparkering finns vid kortsidan av hus 13 och 19. Platser reserverade för rörelsehindrade finns mellan varje hus.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Lunna Töser i Lund
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2006-2007
Hiss finns
Ja
Övriga utrymmen i föreningen
I mark- och källarplan finns gemensam tvättstuga (hus 15), kretsloppsrum (hus 13), cykelrum inomhus, garageplatser och lägenhetsförråd. Det finns ett cykelförråd i vardera hus och även möjlighet att förvara cyklar i både övre och nedre garage. I dagsläget finns det ingen barnvagnsparkering utan dessa får förvaras i den egna lägenheten. Varje lägenhet har ett förråd som är märkt med lägenhetens nummer. Förråden ligger i markplan eller i källaren i anslutning till garaget.
Utförda renoveringar
2021 - Avloppsspolning och undertrycksavgasare. Underhåll av tak, markytor, garage och p-platser. 2020 - Installation av solceller. Renovering av tak och tvätt av fasad. Installation av koldioxid mätare i garage. 2019 - OVK 2018 - Installation av individuell mätning av el. Installation av laddboxar för elbil. Injustering av värmesystemet. Byte av säkerhetsdörrar. 2017 - Byte till LED-lampor i garage och hissar. 2016 - Klotterskydd, komplettering.
TV/internet
Föreningen har gruppavtal med Telia för internet med hastighet på 100 MBit/s upplänk samt nerlänk som ingår i månadsavgiften. Telia erbjuder också IP-telefoni mot en mindre avgift för utgående samtal. OBS: Från och med 2023-04-01 kommer bredband och TV istället att levereras av Sappa AB. TV - Alla lägenheter har digital-TV via antennuttagen som finns i lägenheten.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2019-08-23
Energiklass
E
Specifik energianvändning
118 kWh/m²
Energiprestanda
85 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.