Såld

Helt ny och välplanerad trea med uterum och trädgård

Main image

Idrottsvägen 2a

Bjärred

I populära och havsnära Bjärred presenteras nu denna nybyggda bostadsrättslägenhet i markplan med uterum och trädgård. Lägenheten är nybyggd i en av föreningens före detta lokaler, nyligen färdigställd och redo för sin första ägare!
Som köpare av denna lägenhet får man en välplanerad bostad med stort kök/vardagsrum i öppen planlösning, två sovrum, stor klädkammare/förråd i lägenheten och ett generöst badrum med genomtänkta designval. Via entrén har man en mindre uteplats med österläge vilket gör den perfekt för en morgonkaffe i solen. Vidare in i bostaden så möts man av en ljus och genomgående hall med praktiskt klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning och skohylla. Från hallen nås de två sovrummen som ligger på vardera sida med lugn utsikt mot föreningens innergård. Hallen löper genom bostaden med badrum och förråd/klädkammare och mynnar ut i ett stort och luftigt kök/vardagsrum. Den öppna planlösningen gör ytan social och trevlig. Köksön delar av mellan kök och vardagsrum på ett elegant sätt, utan att skärma av och blockera ljusflödet. Som en extra bonus finns ett trevligt uterum i anslutning till trädgården.
Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
5 958 kr/mån
Antal rum
3
Boarea
80 m²
Byggnadsår
2007 (2022)
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00
Extra kontaktperson
Profile Image
Rebecca Bernspång
Reg. Fastighetsmäklare
+46706-583500

Rumbeskrivning

HALL - Plats för avhängning och skohylla. Mörkgrå klinkergolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 1 - Utrymme för dubbelsäng och mindre förvaring. Parkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 2 - Sovrum som fungerar perfekt som gästrum, hemmakontor eller sovrum. Parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med vägghängd wc, dusch, handfat med kommod, förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare.

KÖK - Modernt kök från Ballingslöv i snygg, grågrön färgton. Köket är utrustat med spishäll, köksfläkt, ugn och mikro i bekväm arbetshöjd, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Vitt kakel ovanför diskbänken, bänkskiva i kompositsten och spotlightbelysning över arbetsytan och i taket. Parkettgolv och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM - Generös och ljus yta med stora fönsterpartier. Gott om plats för både matplats och soffa. Utgång till uterummet.

INGLASAT UTERUM - Här finns plats för möblemang och utrymmet bidrar med en extra plats för umgänge. Via uterummet nås bostadsrättens trädgård.

Läs mer om rummen

Närområde

Bo i Bjärred

Drygt en mil väster om Lund ligger Bjärred som är en tätort som tillhör Lomma kommun. Bjärred delas in i tre områden – Löddesnäs den norra delen, Centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred.
Gyllins Ängar är ett naturreservat längs stranden i Löddesnäs. Ett härligt ängsområde där det bland annat finns ett fågeltorn samt den natursköna Trollsjöparken som är ett mycket omtyckt och populärt lekområde för barn från både förskolor och skolor i närheten. Planteringar från den ursprungliga parken finns kvar och vissa av träden är över hundra år gamla.
Från början var Bjärred en badort som tillhörde Lund och under slutet av 1800-talet byggdes här både restaurang och hotell. I Bjärred ligger också Långa Bryggan som är en av Sveriges längsta badbryggor med ett fint kallbadhus och restaurang, Bjerreds Saltsjöbad Kallbadhus och Restaurang.
Det gamla stationshuset som uppfördes 1901 var i bruk som station till och med 1938 då järnvägsförbindelsen med Lund lades ner. Byggnaden har under årets lopp använts till lite olika, bla. som fritidsgård.
Stationshuset har nu renoverats upp till sin forna glans och från 2021 drivs här nu en unik restaurang och bar ”Bjerreds Station” i fantastisk härlig miljö med en mysig uteservering med tillhörande växthus. Sommartid har konserter med stora svenska artistnamn anordnats.
Bjerreds torg är ett nytt kapitel i Bjärreds historia. Här utvecklas en ny plats med ett levande centrum med bostäder, butiker, restauranger, torg och nya bushållsplatser.
Bjärred är ett populärt och familjevänligt område. Enligt en stor medborgar undersökning som kom i januari 2021 så uppfattas Lomma som bästa kommunen i landet att leva o bo i! Närhet till både förskola, skola, affärer, service och kommunikationer.

Läs mer om närområdet

Allmän information

Brf Navet byggdes 2007 och består av fyra flerbostadshus med totalt 16 lägenheter med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen och underhåll (trädgård etc) sköts av SBC. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för sina medlemmar. Där finns en underhållsplan som föreningen följer som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2026. Varje lägenhet innehar egen tvättmaskin och torktumlare. En parkeringsplats tillhör lägenheten och ingår i avgiften. En avgiftshöjning med 12% gjordes 1/1 2023.
Här har man närhet till skola, förskola, affärer, kommunikationer och service.

Läs mer

Övrigt

Kontakta mäklaren för en skriftlig boendekalkyl.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Veronika Schenström veha02@handelsbanken.se 040-368587
Handelsbanken Lomma – Susanne Olsen supe12@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Bjärred, Centralt
Gatuadress
Idrottsvägen 2a
Postnummer, ort
23737 Bjärred
Lägenhetsnummer
1015
Boarea(BOA)
80 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Antal rum
3
Antal sovrum
2
Andelstal
0,05723
Andelstal kommentar
Uppgift om "Andel av BRF:s nettoskuldsättning" saknas då lägenheten inte är upplåten än.
Överlåtelseavgift
1208 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare

Kostnader

Månadsavgift
5 958 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och parkeringsplats.
Avgiftshöjningar
Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och parkeringsplats.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
1 parkeringsplats tillhör lägenheten och ingår i månadsavgiften. Det finns även tillgång till gästparkering. Föreningen har laddplatser som tas i drift innan jul.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Navet
Brf bildades
2007
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2007 (2022)
Hiss finns
Nej
Upplåten mark
Upplåten med annan nyttjanderätt än bostadsrätt
Värme- & ventilationsanläggning
Uppvärmning via gas
Övriga utrymmen i föreningen
På utegården finns en gemensam grillplats. Två miljörum.
Utförda renoveringar
2013/2014 - Underhåll av balkonger. 2018 - Besiktning av taket samt underhåll av yttre trä under. 2021/22 - Installation av laddning för elbilar på parkeringen. 2022 - De två butikslokalerna på Västkustvägen har föreningen omvandlat till lägenheter. OVK är gjorda på de nya lägenheterna.
Kommande renoveringar
2023 - Byte av översta tegelskiktet i externa murar, blomlådor, insynskyddande murar. 2025 - OVK av övriga lägenheter.
TV/internet
Kabel-TV med basutbud ingår via Sydantenn. Internet via Sydantenn, priset varierar beroende val av abonnemang.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2017-06-02
Energiklass
E
Energiprestanda
128 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.