Välplanerad tvåa i populära Brf Barcelona!

Main image

Östra Varvsgatan 16A

Malmö

Välkommen till denna välplanerade och fräscha tvåa med genomgående planlösning. Lägenheten har sin entré via loftgång som vetter mot föreningens innergård vilket innebär att man får en uteplats vid sin ytterdörr. Här skiner solen under eftermiddagen och utsikten över föreningens inbjudande och grönskande innergård är väldigt trevlig. En grön oas året om med buskar, träd och blommor. Den genomgående planlösningen gör lägenheten ljus och luftig. Läget på våning 3 är dessutom en bit upp vilket ger minimal påverkan av trafik och insyn. Med byggår 2015 får man ett modernt boende som är anpassat efter dagens behov. Bra förvaring, tvättmöjligheter i lägenheten och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum är bara några exempel. Här bor du i en välskött förening som erbjuder både övernattningslägenhet och parkering/garage i huset. Byggnaden är dessutom Svanenmärkt vilket innebär att man som köpare kan få förmånliga lånevillkor med Gröna bolån. Västra Hamnen är perfekt för den som trivs med närheten till Malmös puls och storstadsliv men samtidigt vill ha bra närservice och ett havsnära läge! En levande stadsdel med några av Malmös mest imponerande byggnader. Här finns fina promenadstråk samt bra bussförbindelser.
Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Pris
2 395 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
2 916 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
47 m²
Byggnadsår
2015
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Enligt överenskommelse
Visning
4 december 2022, kl 15:30 - 16:00
Bokad visning. Vänligen kontakta ansvarig mäklare.
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500
Extra kontaktperson
Profile Image
Anna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

ENTRÉ - Bostadens entré nås via loftgång som vetter mot föreningens innergård. Vid entrén finns en uteplats som blickar ut över föreningens innergård. När man kliver in i bostaden finns avhängning och skohylla direkt till höger. Bostadens öppna planlösning bidrar till en ljus och luftig känsla. Här ligger parkettgolv som är genomgående i bostaden och väggarna är målade i en ljust greige ton.

VARDAGSRUM - Vardagsrummet har utrymme både för soffgrupp och matplats.

KÖK - Köket är utrustat med spishäll, köksfläkt, kyl/frys, ugn och integrerad diskmaskin och mikro. Vit skåpsinredning ger bra förvaring. Bänkskiva i mönstrad laminat och kakel ovanför diskbänken.

BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, dusch, handdukstork, förvaringsskåp och kombimaskin med praktisk bänkskiva över. Vitt kakel och grå klinker.

SOVRUM - Plats för dubbelsäng. Bra förvaring i garderober längs med ena väggen. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Läs mer om rummen

Allmän information

Föreningen Brf Barcelona i Västra Hamnen är Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus! Brf Barcelona byggdes 2015 och äger fastigheten Kosterbåten 1 i Malmö som föreningen innehar med äganderätt. Huset har 72 lägenheter fördelat på 1-4 rum på adresserna Östra Varvsgatan 16 A-H och 18, Klippergatan 6 samt Kostergränd 3 och 5 A-G, Malmö. I huset finns även två lokaler som hyrs ut för verksamhet. Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder och barn, minst 20% av bostaden måste ägas utav barnet. Individuell mätning och debitering sker av el och varmvatten. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg. Trevlig innergård för umgänge och aktivitet. Varje bostad har egna tvättmöjligheter. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.
Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.brfbarcelona.se

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea samt biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Veronika Schenström veha02@handelsbanken.se 040-368587
Handelsbanken Lomma – Susanne Olsen supe12@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Västra Hamnen
Gatuadress
Östra Varvsgatan 16A
Postnummer, ort
21175 Malmö
Lägenhetsnummer
0021
Lägenhetsnummer LM
1204
Boarea(BOA)
47 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Tillhörande lägenhetsförråd i källaren
Antal rum
2
Antal sovrum
1
Andelstal
1,14780%
Andel av månadsavgift
1,14786%
Överlåtelseavgift
1208 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är pantsatt
Pantsättningsavgift
483 kr

Kostnader

Månadsavgift
2 916 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 224 kr/mån för bredband, kabel-TV och telefoni (Telia Triple Play).
Beskrivning Månadsavgift
Individuell mätning och debitering av el och varmvatten. Hemförsäkring. Obligatoriskt tillägg tillkommer 224 kr/mån för bredband, kabel-TV och telefoni (Telia Triple Play).
Avgiftshöjningar
Avgifterna kommer att höjas med 10% från och med den 1 januari 2023.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Garage finns i källaren med 36 vanliga parkeringsplatser för bilar, 2 för MC och 4 för elbilar med tillhörande laddstation. Föreningen planerar att eventuellt utöka antalet laddplatser för elbilar vid efterfrågan. Det finns även möjlighet att hyra gästparkering, i mån av plats. Garageplats kostar 950 kr/mån och laddplats kostar 1250 kr/mån + 1,50 kr/kWh. MC-parkering kostar 400 kr/mån. Kösystem tillämpas.

Bostadsrätt

Namn på Brf
BRF Barcelona
Brf bildades
2013
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2015
Hiss finns
Ja
Värme- & ventilationsanläggning
Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: FTX-aggregat i varje lägenhet
Övriga utrymmen i föreningen
Cykelrum, verkstad med cykelreparation och grovdammsugare, barnvagnsrum, garage och trädgård. Även två övernattningsrum med antingen dubbelsäng eller våningssäng och wc med dusch som medlemmar kan hyra för 200 kr/natt. Bilparkering för gäster kan hyras till rummen för 50 kr/dygn.
Utförda renoveringar
2020 - Innergården/trädgården omarbetades av John Taylor. Ventilationskanaler rensades i föreningens FT/FTX-system i samband med OVK. Vart tredje år framöver kommer föreningen göra OVK. Målning och oljning av ytterdörrar i trä. 2022 - Målning av 6 st dörrar.
Kommande renoveringar
2025 - Renovering av ytskikten i betong på loftgångarna. Fönsterbalkarna i tegel ska ses över och eventuellt bytas.
TV/internet
Telia triple play med en kostnad på 224 kr/mån tillkommer i månadsavgiften och innefattar basutbud för kabel-tv, bredband (250/250 mbit/s) och IP-telefoni. För ökat utbud tecknar varje bostadsrättsinnehavare själv abonnemang med Telia.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2019-03-25
Energiklass
D
Specifik energianvändning
88 kWh/m²
Energiprestanda
106 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.