Ljus och välplanerad trea med stor inglasad balkong i västerläge.

Main image

Agronomvägen 8

Lund

Välkommen till Brf Sjösidan och denna välplanerade trea med stor inglasad balkong i västerläge. Bostaden har alla bekvämligheter man behöver för att göra vardagen enklare och erbjuder fina sociala ytor med praktiska lösningar för förvaring. Föreningens byggnader färdigställdes 2020 och ligger på mycket bra läge i området då de angränsar till den fina parkmiljön i Råby Sjöpark. Boarean disponeras över en halvt öppen planlösning för kök/vardagsrum, två bra sovrum, hall och badrum med tvättmaskin och torktumlare. Närområdet är lugnt och har god kommunikation till centrala Lund.
Varmt välkommen på visning!

Bostadsinfo
Pris
3 595 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
4 108 kr/mån
Antal rum
3
Boarea
71 m²
Byggnadsår
2019
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Enligt överenskommelse
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500

Rumbeskrivning

HALL - Plats för avhängning och skohylla i praktisk skjutdörrsgarderob. Vita väggar och ekparkettgolv.
BADRUM - Det helkaklade badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat med kommod, tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp och utfällbar torkställning.
KÖK - Det moderna Vedum-köket har tidlösa val av luckor och bänkskiva. Här finns bra förvaring i både under- och överskåp. Vitvarorna går i rostfritt stål. Köket är utrustat med spishäll, köksfläkt, ugn och mikro i bekväm arbetshöjd, dubbla kyl/frys och integrerad diskmaskin. Mörkgrå bänkskiva i laminat och vitt kakel ovanför diskbänken.
VARDAGSRUM - Rymligt vardagsrum med halvöppen planlösning mot köket vilket skapar en naturlig möblering av rummet. Stora fönster och altandörr till den inglasade balkongen släpper in fint ljus som bidrar till den luftiga känslan. Här är gardinskenor monterade i taket så att man enkelt kan hänga upp gardiner om så önskas.
INGLASAD BALKONG - Den 11 kvm stora balkongen sätter verkligen guldkant på bostaden och bidrar med ett extra utrymme för umgänge. Då balkongen är inglasad så får den en lång säsong och här finns gott om plats för både matgrupp och lounge. Västerläget är solsäkert och utsikten över Råbysjön är rofylld och trevlig. Här ligger ett snyggt trallgolv.
SOVRUM 1 - Utrymme för dubbelsäng och mindre förvaring. Bra som barnrum, gästrum eller hemmakontor.
SOVRUM 2 - Utrymme för dubbelsäng och här finns en garderobsvägg med skjutdörrar och väggmonterat förvaringssystem. (Pelly)

Läs mer om rummen

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Sjösidan är en äkta bostadsrättsförening belägen i Råbylund i östra Lund. Föreningen har fyra flerbostadshus med fem våningar, totalt 92 bostadsrättslägenheter. Med Råby Sjöpark precis utför dörren har man tillgång till unik miljö och närhet till naturen. Inflyttning i föreningens hus påbörjades hösten 2019. Föreningen har avtal med Riksbyggen för ekonomisk och teknisk förvaltning.

PARKERING
Föreningen disponerar över 75 parkeringsplatser varav i 63 garage (6 st. med laddbox) och en MC-plats samt tolv öppna parkeringsplatser varav 8 är för besökande och 4 för boende. Internt kösystem tillämpas, kontakta föreningen för mer information.
brfsjosidanilund@gmail.com

KABEL-TV OCH BREDBAND
Fastigheten är fiberansluten för leverans av bredbandstelefoni, digital-TV och internettjänster via Telia, s k Triple Play. Obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 220 kr/månad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Låst cykelförvaring och miljöstation finns utanför portarna. Cykelförvaring finns även i källarplan.

EKONOMI
I samband med överlåtelse debiteras köpare en överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av aktuellt prisbasbelopp och en pantsättningsavgift motsvarande 1% av aktuellt prisbasbelopp.
Styrelsen beslutade att höja månadsavgifterna med 10% för bland annat ökade ränte- och elkostnader from 2023-01-01.

REPARATIONER OCH UNDERHÅLL
2-årsbesiktining har genomförts och besiktningsanmärkningar från garantibesiktningen har åtgärdats. Man har även utfört några lättare åtgärder i utemiljön. Övergång till IMD el för lägenheterna är beställt, men genomförande dröjer och kommer sannolikt inte bli klart 2022. Föreningen har utökat el-platser i garage till 18 st och även utökat mängden p-platser utomhus.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande.

Andel av bostadsrättsföreningens nettoskuld för denna bostadsrätt är: 910 811 kr
Belopp är hämtade från årsredovisning 2021

Skuld till kreditinstitut 73 025 000 kr

Kassa 732 705 kr

Total nettoskuld: 72 292 295 kr x andel 1,12599% = 910 811 kr

Läs mer

Övrigt

Kontakta mäklaren för en skriftlig boendekalkyl.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Råbylund
Gatuadress
Agronomvägen 8
Postnummer, ort
22480 Lund
Lägenhetsnummer
41103
Lägenhetsnummer LM
1103
Boarea(BOA)
71 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Källarförråd tillhör bostaden.
Antal rum
3
Antal sovrum
2
Andelstal
1,12600
Andel av månadsavgift
1,12599
Överlåtelseavgift
1313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är pantsatt
Pantsättningsavgift
525 kr

Kostnader

Månadsavgift
4 108 kr/mån
Beskrivning Månadsavgift
Uppvärmning och kallvatten ingår i avgiften. Varmvatten debiteras separat efter faktisk förbrukning. Hushållsel och hemförsäkring tillkommer. Obligatoriskt tillägg för Kabel-tv/bredbandsavgift om 220 sek/mån
Avgiftshöjningar
Senaste höjningen av månadsavgiften gjordes 2023-01-01, då avgiften höjdes med 10%
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
I föreningen finns 75 parkeringsplatser, varav 63 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad, garageplats kan hyras till en kostnad om ca 700 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Kösystem tillämpas. 12 av garageplatserna är utrustade med laddstolpe som kostar 250 kr/månad extra i tillägg, plus rörlig kostnad för el. Föreningen har även 7 parkeringsplatser för besökande, dessa är kostnadsfria.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Bostadsrättföreningen Sjösidan i Lund
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2019
Hiss finns
Ja
Värme- & ventilationsanläggning
Fjärrvärme
Övriga utrymmen i föreningen
Det finns barnvagnsförråd, låst cykelparkering både under och ovan jord, städrum och rullstolsförråd. Miljöhus finns i anslutning till bostäderna.
TV/internet
Telia Triple Play

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2020-03-31
Energiklass
C
Specifik energianvändning
59 kWh/m²
Energiprestanda
79 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.