Såld

Gavelfyra med öppen spis, stor balkong och vackra originaldetaljer!

Main image

Byggmästaregatan 8c

Lund

Välkommen till BRF Stinsen8!
Här presenteras nu denna välplanerade gavellägenhet i fint skick med välbevarade material och detaljer. För funkisälskaren är det en ren fröjd att kliva in här. Det vackra fiskbensmönstrade parkettgolvet, originalköket och den öppna spisen (med eldningstillstånd) bidrar till den gedigna känslan och är attribut som är lika uppskattade idag som förr. Här ligger även klassiska brädgolv och den generösa takhöjden gör bostaden ljus och luftig. Badrummet renoverades 2021 och har toppmodern standard med tidlösa val.
Den välskötta bostadsrättsföreningen har en lummig innegård som bland annat erbjuder uteplats med bord, stolar och grill. För pendlaren ligger centralstationen endast ett stenkast bort. Affärer, restauranger och kaféer nås inom fem minuters promenad. Man har även gångavstånd till Stadsparken, Högevallsbadet, Lunds universitet mm. Perfekt läge för den som vill bo lugnt men ändå ha nära till allt! Säkerhetsdörr monterades 2022.
Välkommen på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
4 453 kr/mån
Antal rum
4
Boarea
81 m²
Byggnadsår
1945
Boendeform
Bostadsrätt
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500
Extra kontaktperson
Profile Image
Dan Eliasson
Reg. Fastighetsmäklare
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL - Ljus och luftig hall med plats för avhängning och skohylla. Här finns även platsbyggd garderobsförvaring. Snyggt fiskbensparkett som fortsätter in i vardagsrummet. Parkettgolvet slipades nyligen så det är i väldigt fint skick. Vitmålade väggar.

VARDAGSRUM - Stort vardagsrum med ett fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns plats för både soffa och matplats för det stora umgänget. Den fungerande öppna spisen ger en extra hög mysfaktor. Det vackra fiskbensmönstrade parkettgolvet löper vidare från hallen in i vardagsrummet och ger en fin kontrast till stenplattorna vid den öppna spisen. Vitmålade väggar. Från vardagsrummet når man lägenhetens balkong.

BALKONG - Stor och härlig balkong i nordvästläge med utsikt över grannskapet.

SOVRUM 1 - Här finns gott om plats för dubbelsäng och skrivbord eller extra förvaringsmöbler. Fint ljust brädgolv och vitmålade väggar. Här finns även två platsbyggda garderober med överskåp.

SOVRUM 2 - Här finns gott om plats för både dubbelsäng och skrivbordshörna. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

SOVRUM 3 - Plats för både säng och skrivbordshörna. Fungerar bra som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Fint ljust brädgolv och vitmålade väggar.

WC/DUSCH - Helkaklat, nyrenoverat och stambytt badrum från 2021. Vitt tvättställ med kommod, badrumsskåp med belysning, dusch med dörrar i klarglas, wc, golvvärme och handdukstork. Vitt kakel på väggar och dekorativt schackmönstrat klinker på golv. Det är även förberett för tvättmaskin om man önskar sätta in en sådan.

KÖK - Funkisen har varit både hatad och älskad i perioder sedan 1930-talet då den slog igenom som stilideal. Den kännetecknas av sina raka linjer och enkla, rationella former. Inom arkitekturen var det slut med onödig dekor och utsmyckning till fördel för ljus och luft. Här har vi ett fint exempel på just detta. Köket är utrustat med spis/ugn, diskmaskin, kyl/frys och köksfläkt. Det finns utrymme för köksbord. Här ligger ett klassiskt brädgolv, väggarna är vitmålade med vitt kakel ovanför diskbänken.

Läs mer om rummen

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stinsen 8 är en äkta bostadsrättsförening på Väster i Lund. Föreningen äger fastigheten Lund Stinsen 5 och adressen är Byggmästaregatan 8 A-C. I föreningen finns 26 lägenheter varav 2 upplåtes med hyresrätt och resterande med bostadsrätt. Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning.
Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för sina medlemmar. Föreningen tillåter delat ägande.

EKONOMI
Vid överlåtelse av bostadsrätt debiteras köpare en överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp och en pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.
Föreningen har som princip att höja avgifterna med 2% per år.

PARKERING
Föreningen har 18 parkeringsplatser på innergården. Kostnad det 400 sek/mån. Kontakta Björn för information om plats och kösystem, 0705-661367. I dagsläget finns det lediga platser (2022-05-10).
Det finns även 3 garageplatser, samtliga är upptagna.

KABEL-TV & BREDBABD
Grundutbud via TV-box från Ownit och bredbandsuppkoppling ingår i de 200 kr/månad medlemmen betalar för 1000/1000-uppkopplingen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lummig innegård som bland annat erbjuder uteplats med bord, stolar och grill. På fastigheten finns även sandlåda och gungställning för de små.
Tvättstuga med två stora tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel.
Cykelgarage finns inne på gården samt ett cykelskjul vid södra gaveln. Barnvagnsutrymme i källaren från den södra gaveln. Trädgårdsförråd för grill, utemöbler och trädgårdsredskap.

UTFÖRDA RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2010 – Slipning och målning av bärande stålbalkar på samtliga balkonger
2013 – Nya tvättmaskiner
2013 – Byte av varm- och kall- tappvattenrör i källarplan
2016 – Målning av balkonger
2017 – Nya elledningar och jordfelsbrytare
2018 – Ny avfuktare i tvättstugan
2020-2021 Stambyte, nya badrum i samtliga lägenheter
2020 – Ny garageport
2020 – Byte av termostater
2021 – Uppfräschning av trädgård
2021 – Anbudsförfrågan skickades ut gällande ombyggnation av vind. Fyra nya lägenheter skall byggas under 2022
2022 – Säkerhetsdörrar

ÖVRIGT
Läs mer på föreningens informativa hemsida https://stinsen8.nu

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Gatuadress
Byggmästaregatan 8c
Postnummer, ort
22237 Lund
Lägenhetsnummer
C1201
Lägenhetsnummer LM
1201
Boarea(BOA)
81 m²
Boareauppgifter enligt
Säljaren
Boareabeskrivning
Enligt uppmätning Anticimex.
Antal rum
4
Andelstal
4,6121%
Andel av månadsavgift
4,6121%
Överlåtelseavgift
1208 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är pantsatt

Kostnader

Månadsavgift
4 453 kr/mån
Beskrivning Månadsavgift
Värme och vatten ingår i månadsavgiften. Obligatoriskt tillägg om 200kr/månad för TV och bredband.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Fastigheten har parkeringsplatser på innergården. För vanliga parkeringar kostar det 400 sek, kontakta Björn för information om plats och kösystem 0705-661367.

Bostadsrätt

Namn på Brf
BRF Stinsen 8
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1945
Hiss finns
Nej

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2018-12-13
Energiklass
F
Energiprestanda
150 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.