Såld

Nyproducerat bostadsrättsgathus i populära Lomma Strandstad!

Main image

Skotgränd 18

Lomma

Välkommen till Skotgränd 18 och detta klimatsmarta gathus om 126 kvm med stor uteplats mot föreningens innergård. Som köpare av en nyproducerad Svanenmärkt bostad kan man få förmånliga lånevillkor med Gröna Bolån och i vissa fall även amorteringsfritt. Brf Fören hade inflyttning under 2022 med avslutning i november då detta gathus stod klart.
Ett mycket välplanerat boende med alla bekvämligheter den moderna familjen behöver. Gathusen kommer i två modeller där detta är den bredare modellen som har plats för köksö om man önskar skapa en avgränsning mellan kök och vardagsrum. Helt nytt för detta JM-projekt är att man flyttat tvättmöjligheterna till badrummet på plan 2 och att fönsterpartierna mot innergården har vuxit i storlek. På entréplan har huset ett trevligt vinkelkök från Vedum med bra arbetsytor. Se alternativ planritning med förslag på köksö. Den öppna planlösningen mellan matplatsen och vardagsrummet ger härliga och ljusa sällskapsytor. Vardagsrummet har stora fönster mot uteplatsen vilket ger ett generöst ljusinsläpp. På entréplan finns även ett rymligt badrum och extra förvaring i förråd under trappan. Vidare på plan 2 finns allrum och tre sovrum där två av dem har förvaring i skjutdörrsgarderober. Allrummet kan nyttjas som ett fjärde sovrum om man önskar. På plan två finns även ett generöst badrum med tvättmöjligheter. Föreningen har en trevlig innergård med lekplats, sittgrupper och gräsmatta. Samtliga bostadsrätter i föreningen har tillgång till förråd i källaren i flerbostadshusen och gathusen har även ett mindre förråd intill sin uteplats. Garage finns under byggnaderna med möjlighet att hyra en plats.

Ta chansen att förvärva detta helt nya bostadsrättsgathus med alla fördelar som följer nyproduktion. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och tidsbokning för visning.

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
7 802 kr/mån
Antal rum
5
Boarea
126 m²
Byggnadsår
2022
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Enligt överenskommelse
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Rebecca Bernspång
+46706-583500
Extra kontaktperson
Profile Image
Anna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
+46732-39 99 00
+4646-211 71 30

Rumbeskrivning

HALL - Snyggt och praktiskt klinkergolv, vitmålade väggar. Skjutdörrsgarderob med Elfa-inredning.

KÖK - Stilrent Vedum-kök med vita luckor ljus bänkskiva och vitt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, spisfläkt, diskmaskin och fullsize kyl+frys.

VARDAGSRUM - Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket. Här finns utrymme för matplats och soffgrupp. Från vardagsrummet nås uteplatsen. Här ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade.

UTEPLATS - Rymlig uteplats med betongplattor och rabatt. Här är utrymme för både matgrupp och loungemöbler och det finns ett förråd (ca 2 kvm). Uteplatsen ramas in av plank på båda sidor.

BADRUM ENTRÉPLAN - Helkaklat badrum utrustat med wc, handfat med kommod, skjutdörrsgarderob och badkar med dusch. Vitt kakel och grå klinkers.

ALLRUM PLAN 2 - Ett extra vardagsrum som även kan nyttjas som hemmakontor. Parkettgolv, vitmålade väggar.

SOVRUM 1 - Parkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 2 - Parkettgolv och vitmålade väggar. Skjutdörrsgarderob med Elfa-inredning.

SOVRUM 3 - Parkettgolv och vitmålade väggar. Skjutdörrsgarderob med Elfa-inredning.

BADRUM PLAN 2 - Helkaklat badrum utrustat med wc, handfat med kommod, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Vitt kakel och grå klinkers.

Läs mer om rummen

Byggnad

Byggnaderna har färdigställts under 2022.

Läs mer om byggnaden

Allmän information

Brf Fören består av 47 lägenheter och 18 gathus som alla är upplåtna med bostadsrätt. Brf Fören är under uppförande och inflyttning har pågått under 2022, byggherre är JM AB. Föreningen har två lokaler i markplan mot Varvstorget, varav den större är anpassad för restaurangverksamhet. Här bor man mitt i Lommas vackraste del samtidigt som man har service, kommunikationer, skola, shopping, bibliotek och restauranger om hörnet. Detta gathus blev färdigställt i november 2022 vilket var sista etappen av tillträden i föreningen.
Föreningen har rätt att ta ut överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift enligt bifogade stadgar.

Lån per bostadsrätt 10-1001 är enligt ekonomisk plan: 1 792 000 kr

Läs mer

Övrigt

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Veronika Schenström veha02@handelsbanken.se 040-368587
Handelsbanken Lomma – Susanne Olsen supe12@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Lomma Strandstad
Gatuadress
Skotgränd 18
Postnummer, ort
23440 Lomma
Lägenhetsnummer
10-1001
Boarea(BOA)
126 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett förrådsutrymme.
Antal rum
5
Andelstal
1,92
Överlåtelseavgift
1313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
525 kr

Kostnader

Månadsavgift
7 802 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Uppvärmning, kallvatten och renhållning ingår i månadsavgiften. Individuell avläsning av varmvatten och hushållsel. Kostnad för faktisk förbrukning debiteras av föreningen. Obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 220 kr för tv/bredband.
Avgiftshöjningar
För att klara av de aktuella kapitalkostnaderna och driftskostnaderna beslutade styrelsen att höja månadsavgifterna med 38% från 01 januari 2023.
Kommentar
Enligt ekonomisk plan beräknas preliminär kostnad för varmvatten bli 213 kr och preliminär kostnad för hushållsel bli 446 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Garage finns under huset, totalt 65 platser (i dessa 65 platser är HK-platser, 2 st + elplatser inräknat, 6 st. Alla lägenheter och gathus garanteras minst en plats. 4 st MC-platser finns. Avgift för parkering (från ekonomisk plan) garageplats ca 1000 kr/mån. Garageplats med elladdning ca 1250 kr/mån +förbrukning av el (el mäts och debiteras separat). HKP ca 1000 kr/mån. MC-plats i garage ca 500 kr/mån.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Bostadsrättsföreningen Fören i Lomma
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
2022
Upplåten mark
Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)
Övriga utrymmen i föreningen
Föreningen har gästrum med egen wc/dusch. På gården finns flera cykelparkeringar. De flesta under tak. I garaget finns också plats för cykeln. Den skyddade kvartersgården utformas för att vara de boendes gemensamma uteplats med bänkar, sittgrupper och en lummig pergola. På gården finns vackra planteringar med bland annat träd, blommor och kryddörter. Här finns också lekytor med utrustning för barnen. Miljörum finns på innergården samt i flerfamiljshuset.
TV/internet
Kabel-TV, bredband och IP-telefoni via Telia, obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2022-12-13
Energiklass
C
Specifik energianvändning
41 kWh/m²
Energiprestanda
88 kWh/m²
Energibeskrivning
Eftersom byggnaderna är under uppförande finns ännu inte någon energideklaration.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.