Såld

Välkomna till denna trevliga 2:a om 65 kvm på populära Östra Torn med balkong i sydvästläge...

Main image

Musikantvägen 22C

Lund

Välkomna till denna trevliga 2:a om 65 kvm på populära Östra Torn med balkong i perfekt sydvästläge. Lägenheten är välplanerad med rymligt och lättmöblerat vardagsrum med mycket dagsljus. Kök med bra arbetsytor samt plats för större matbord. Bostadens sovrum har gott om plats för både dubbelsäng och skrivbord. Hall med skjutdörrsgarderob samt badrum med kombimaskin. Välkomna på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
3 737 kr/mån
Antal rum
2
Boarea
65 m²
Byggnadsår
1969
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL - Hall med parkettgolv, ljusa väggar och hel skjutdörrsgarderob med bra förvaringsmöjligheter.

BADRUM - Helkaklat badrum med grå klinkers och vitt kakel på väggarna. Toalett, handfat, dusch med glasväggar, kombimaskin (tvättmaskin och torktumlare kommer bytas ut till kombimaskin då den ena nyss gått i sönder) samt fönster. Föreningen kommer att renovera badrummen i samband med stamrenovering.

KÖK - Lägenhetens kök har rymlig matplats i direkt anslutning. Ljus köksinredning med mosaik ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, spis/ugn samt köksfläkt. Laminatgolv, ljusa väggar samt fondvägg med mönstrad tapet.

VARDAGSRUM - Vardagsrummet är generöst med ett trevligt ljusinsläpp. Ett lättmöblerat rum med plats för stor soffa. Parkettgolv och ljusa väggar. Från vardagsrummet har man utgång till balkongen.

BALKONG - Balkongen är mysig med plats för ett mindre möblemang och är belägen i perfekt sydvästläge.

SOVRUM - Sovrummet är även det rymligt med gott om plats för både dubbelsäng och skrivbord om man önskar. Laminatgolv och ljusa väggar.

Elen i lägenheten är uppdaterad med automatsäkringar och jordade uttag.

Läs mer om rummen

Allmän information

Bostadsrättsföreningen HSB BRF Östra torn i Lund bildades 1969 och dess verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Musikanten 1 och Musikanten 2 som föreningen innehar med äganderätt. Fastigheternas adress är Klarinettgränden 1-11 och Musikantvägen 2-28 i Lund. Föreningen består av 252 lägenheter varav 22 st ettor, 44 st tvåor, 146 st treor samt 40 st fyror. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB. På området finns gröna, fina innergårdar med fruktträd och bär och bra lekplatser. Här finns även tennisbana, fotbollsplan och boulebana. Välkomnande och trevlig förening på lugnt och barnvänligt område. Föreningen tillåter delat ägande men vill att den som har för avsikt att bo i lägenheten ska äga minst 10 %. Bostadsrättstillägg till hemförsäkringen ingår i månadsavgiften. I samband med en överlåtelse önskar föreningen göra en enklare tillsyn av bostaden, och säljaren bokar tid för tillsynen med vicevärden. Besök gärna föreningens egna hemsida på http://www.otorn.org/

Läs mer

Övrigt

Köparen måste bli medlem i HSB, kostnad 500 kr/person.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Gatuadress
Musikantvägen 22C
Postnummer, ort
224 68 Lund
Lägenhetsnummer
413
Lägenhetsnummer LM
1101
Boarea(BOA)
65 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Beskrivning av förråd
Förråd tillhör lägenheten.
Antal rum
2
Antal sovrum
1
Andelstal insats
0,34413%
Andel av månadsavgift
0,34413%
Andelstal kommentar
Enligt bostadsrättsföreningen.
Överlåtelseavgift
1190 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Säljare
Pantförskrivning
är pantsatt
Pantsättningsavgift
476 kr

Kostnader

Månadsavgift
3 737 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten/avlopp, parkering, bostadsrättstillägg och renhållning. Kostnad för bredband 97 kr/mån, kabel-TV 30 kr/mån tillkommer.
Avgiftshöjningar
Avgiften höjdes med 3,5% från och med 2021-01-01. Se mer info i dokumentet om stambytet.
Kommentar
Kostnad för hushållsel och hemförsäkring tillkommer.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Det finns 126 st garage i föreningen, kostnad 300 kr/mån, separat kölista till garage tillämpas. Kostnadsfri parkeringsplats finns. Föreningen har även ett fåtal MC-platser som hyrs ut för ca 130 kr/månad.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Hsb Bostadsrättsförening Östra Torn I Lund
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1969
Övriga utrymmen i föreningen
Flertalet tvättstugor finns i området. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Gemensamt cykelförråd finns i det södra vita förrådet vid fotbollsplanen. Det är även tillåtet att förvara cyklar i trapphuset under trappan. Barnvagnsförråd finns i nästan samtliga trapphus. Föreningen har ett uthyrningsrum som medlemmarna kan låna för ca 100 kr/natt. Gemensam bastu med dusch finns på Musikantvägen 6C. På Musikantvägen 26C finns en mindre snickarverkstad med bl a hyvelbänk och en del verktyg. Föreningen har ca 70 kolonilotter som medlemmarna får nyttja fritt. Kontakta expeditionen om du är intresserad av en odlingslott. Kontaktuppgifter till föreningen: Styrelsen, styrelsen@otorn.org . Förvaltaren Bo Lindström, bo.lindstrom eller forvaltaren@otorn.org. Expeditionen (belägen på Musikantvägen 10C) bemannas varannan tisdag kl. 17-18.
Utförda renoveringar
2007 - Balkongrenovering 2008 - Fönsterbyte 2012 – Omläggning av tak, byte av ventilationsfläktar 2014 – Ommålning av trapphus 2014 – Byte och målning av fasadpanel 2015 – Renovering och byte av lekredskap på området 2015 – Byte av takplåt på garagelänga 60-99 2015 - Spolning av samtliga dagvattenbrunnar 2015 - Löpande utbyte av maskiner i tvättstugorna 2016 - Ombyggnad av tak på förrådshus 2016 - ventilationsrensning 2016 - Statuskontroll av samtliga lägenheter(värme, vatten, el) 2016 - utbyte/renovering av lekredskap 2016 - löpande utbyte av maskiner i tvättstugor 2017 - Ombyggnad av tak på förråd C1 o C2 2017 - Rensning av ventilationskanaler, injustering samt flödeskontroll. 2017 - Oljning av balkongräcken nedre våning. 2018 - Brister ang. trycksatta rör i kök åtgärdade 2020 - Renovering av tak.
Kommande renoveringar
För kommande planerat underhåll se bifogad årsredovisning för 2020. Stamrenovering och badrumsrenovering är på gång, se bifogad information.
TV/internet
Föreningen har kabel-TV via ComHem, obligatorisk kostnad 30 kr/mån. Föreningen har bredband via Ownit, obligatorisk kostnad 97 kr/mån, 1.000 mbit.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2019-11-18
Energiklass
F
Specifik energianvändning
175 kWh/m²
Energiprestanda
199 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.