Såld

Längs med den ståtliga trädallén kommer man fram till den bedårande Stora Uppåkras gamla skola

Main image

Stora Uppåkravägen 101-10

Staffanstorp

Längs med den ståtliga trädallén kommer man fram till den bedårande vackra Stora Uppåkras gamla skola med boyta om ca 400 kvm, som nu är till salu. Möjligheternas hus! En unik byggnad som idag används som både konstnärsateljé samt musikstudio. Fastigheten är taxerad som bostadsbyggnad med lokaler så ni kan skapa ert drömboende i denna unika byggnad "några stenkast" från Lund. Kombinera verksamhet med boende, skapa flera boende eller villan för den stora familjen.
Välkommen på visning till möjligheternas hus, där enbart fantasin sätter gränser!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pristyp
Högstbjudande
Boarea
400 m²
Biarea
20 m²
Tomtareal/mark
4937 m²
Byggnadsår
1907
Boendeform
Småhus
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

Den gamla skolan är uppförd 1907, och de stora renoveringarna har gjorts med varsam hand och mycket omtänksamhet för att bevara byggnadens historia. De stora tunga renoveringarna som V/A-ledningar, takomläggning, eldragning, värmesystem m.m. är utfört från 2005 och framåt. De tidigare skolsalarna på entréplan har inretts som konstateljéer medan på övre plan finns bland annat en stor musikstudio, där det förr i tiden varit gymnastiksal. Husets läge på Uppåkrahöjden och närheten till kyrkan gör att ett tänkbart användningsområde för bottenvåningen är en festlokal eller restaurangverksamhet i samband med bröllop och dop.
Bra förskolor och grundskolor finns nära tillhands i barnvänliga Hjärup.

Bottenvåning
Två olika ingångar på entréplan leder oss in i huset. Klinkergolv och bevarade originalsnickerier såsom bröstpanel med pärlspont, höga golvlister och breda dörrfoder. Man har i så stor utsträckning som möjligt försökt att bevara den gamla stilen och originaldetaljer i hela huset samtidigt som moderna bekvämligheter integrerats. Vidare på entréplan finns tre stora skolsalar som används som ateljéer, kontor, kök, rum för förvaring och wc. Det går enkelt att dela av byggnaden till två hushåll eller verksamheter då det finns två entréer. Ett magiskt ljusinsläpp från den generösa takhöjden om ca 3,6 meter. Från de stora pardörrarna som går från "golv till tak" i mittensalen kan man ta ett par steg ut och njuta av den magnifika utsikten mot Uppåkra kyrka. Tänk er detta rum som fantastiskt stort kök med matplats! Rummen och framförallt fönsterbänkarna får en trivsam karaktär från de dubbelmurade tegelväggarna.

Ovanvåning
Den breda stentrappan leder både upp till ovanvåningen och ner till källaren. Vi möts av ett allrum som även här har fina gamla snickeridetaljer och äldre brädgolv som ligger i samtliga rum, vilket vittnar om husets historia. Den stora gymnastiksalen med en imponerade takhöjd på nästan fem meter är idag en musikstudio. I ena änden finns ett isolerat ljudbås som är fristående och kan lätt plockas bort. Den tidigare slöjdsalen är även det ett luftigt rum som i dag även används som musikstudio. Från allrummet når vi ett sovrum med en vacker blommig William Morris tapet som har utsikt över trädgården och den grusade gårdsplanen. Här finns också ett pentry samt ett helkaklat badrum från 2005.

Källare
Källaren har två separata ingångar från utsidan. Därutav kan även del källarplanet hyras ut separat om man skulle önska. Ett stort rum med klinkergolv och akustikplattor på väggen, gäst-wc och pannrum med värmeanläggningen.

Utemiljö
Det finns även en enorm potential för utemiljön för den ljuvliga tomten som är på ca 5.000 kvm. Tomten omfattas av stor växtlighet men upplevs och känns luftig eftersom den är så stor. Här finns både egen fotbollsplan, egen asfalterad basketplan och en stor trädgårdsida. En pampig allé som leder upp mot fastigheten från stora vägen. Parkeringsplan med singel.

Övriga byggnader
På tomten finns en förrådsbyggnad på ca 24 kvm. Förrådet och muren som den grusade gårdsplanen är inhägnad av, är uppförda 2006 i samma stil som huvudbyggnaden för att skapa ett helhetsintryck.

Läs mer om rummen

Byggnad

Renoveringsåtgärder, 2004-2007: Nytt yttertak med glaserade pannor, på nytt läkt, ny isolering av taklaget med 30 cm. Ommurad skorsten över nock. Nyputsad fasad på tilläggsisolering, kalk, mineralfärg. Ny ventilation installerad. Samtliga fönster, dörrar ersatt med nysnickrade, spröjsade, med 1 + 1 isolerglas. Mitten fönster åt norr ersatt med dubbel dörr till nybyggd altan. Stor port åt söder med lastbrygga. Nytt värmesystem installerat: jordvärmesystem med slang fält under ”fotbollsplanen”. NIBE värmepump (2 kompressorer ersatta 2014). Nytt vattenburen system med nya element. Ny el i hela huset. Nytt belysningssystem installerat. Ny vattenledning genom hela huset. Tre WC, en med bad/dusch installerat. Ovanvåningen färdigrenoverad. Redskapsskjul på 24 m2 byggd i samma stil som huvudhuset. Parkeringsplan (singel) på innegården med omfattande murbygge. Basketplan på innegården samt allén utanför bygget asfalterat. Kök med kyl och spis i 1:e planens allrum/hall.

Läs mer om byggnaden

Övrigt

Taxeringsenhet: 223 – Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer

Dokument och länkar

Fakta
Byggnadstyp
F.d skola i 1½ plan med delvis källare
Fastighetsbeteckning
STAFFANSTORP STORA UPPÅKRA 8:9
Område
Stora Uppåkra - Hjärup
Gatuadress
Stora Uppåkravägen 101-10
Postnummer, ort
24593 Staffanstorp
Tomtstorlek
4937 m²
Boarea(BOA)
400 m²
Biarea(BIA)
20 m²
Boareauppgifter enligt
Lantmäteriet
Planer och bestämmelser
Stora Uppåkra By, Områdesbestämmelse (Beslutsdatum: 19981009)
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer
Fornlämning (Registreringsdatum: 20061105)
Rättigheter last
Ledningsrätt: Starkström
Uppvärmning
Jordvärmepump
Byggnadssätt
Stomme: Tegel
Fasad: Kalkputs
Fönster: 2-glasfönster
Tak: Glaserade takpannor
Taxeringskod
223
Taxeringsvärde(Byggnad)
3 378 000 kr
Taxeringsvärde(Mark)
930 000 kr
Summa taxeringsvärde
4 308 000 kr

Pantbrev/Inteckningar

Inteckningar
6
Totalbelopp
3 000 000 kr

Kostnader

Elkostnad
45 575 kr/år
Vatten och avlopp
4 497 kr/år
Renhållning
3 580 kr/år
Total Driftkostnad
53 652 kr/år
Kommentar
Elkostnad avser hushållsel och el till jordvärmepumpen.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggår
1907

Energideklaration

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.