Såld

Fantastisk våning om 100 kvm från 1900 med vacker kakelugn...

Main image

FERSENS VÄG 22

Malmö

Fantastisk våning om 100 kvm från 1900 med vacker kakelugn, balkong och hiss direkt in i lägenheten! Trendig och stilsäker med alla de rätta attributen såsom stuckatur, fiskbensparkett och spegeldörrar. Badrum, kök och tvättstuga från 2015 då även alla ytskikt renoverades. Unikt boende med närhet till allt! Välkommen!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pris
6 290 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
4 101 kr/mån
Antal rum
4
Boarea
100 m²
Byggnadsår
1900
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL - När ni har gått upp i det vackra trapphuset så kommer ni in i hallen som till vänster har avhängningsmöjligheter. Vacker fiskbensparkett och ljusa väggar.

SALONG - Till vänster finns salongen. Ett pampigt och vackert rum som har allt! Fungerande kakelugn, fiskbensparkett, stuckatur, dubbla spegeldörrar och dubbla dörrar ut till balkongen.

BALKONG - Balkong i perfekt västerläge med utsikt dels mot operan samt längs Fersens väg.

TV-RUM/SOVRUM - Rum som ligger i fil med salongen som binds samman med vackra dubbelspegeldörrar. Ägaren använder detta rum som ett sovrum men passar även väldigt bra som ett vardagsrum/tv-rum. Även här finns fiskbensparkett, stuckatur och ljusa väggar.

WC/DUSCH - Stilsäkert wc/dusch från 2015 med vit klinkers (golvvärme el) och vitt kakel. Handfat med kommod i vitt. Blandaren i handfatet och duschblandaren är i mässing, vilket blir trendiga detaljer. Spegelskåp med belysning och eluttag. Mitt emot handfatet finns inbyggd hylla samt förvaringsskåp. I duschdelen finns en praktisk hylla till schampo och tvål.

KÖK - Rymligt kök och matplats i vackert rum med fiskbensparkett, stuckatur och spegeldörrar. Diskret köksinredning i vitt med bänkskiva i vit komposit. Spishäll i vitt, kyl/frys i bänkskåp, spisfläkt, diskmaskin och ugn.

TVÄTT/KLÄDKAMMARE - Bakom köket finns ett rum med tvättmaskin, torktumlare (Siemens) och garderobsvägg.

SOVRUM - Mot innergården finns detta stora och fridfulla sovrum med brädgolv, stuckatur och ljusa väggar. Dörr som leder direkt till den nyinstallerade hissen som tar en till innergården.

SOVRUM/ARBETSRUM - Mindre och mysigt sovrum/arbetsrum med bågformat fönster.

Läs mer om rummen

Allmän information

Lägenheten disponeras som 4 rum och kök. Enligt föreningens uppgift är lägenheter registrerad som 3 rum och kök.

Brf Pilstorp, tidigare en äkta bostadsförening, är efter att två stämmor under våren 2018 röstat igenom förslaget en bostadsrättsförening. Under 2019-2020 utökades antalet lägenheter i föreningen då det byggdes 6 nya lägenheter på föreningens vind. I föreningen finns numera 36 lägenheter.

Läs mer om föreningen på;
http://brfpilstorp.bostadsratterna.se/

Välkommen till Davidshall, ett av Malmös mest populära områden!
Davidshall är en stadsdel som sjuder av folkliv och aktivitet! Kulturlivet blomstrar med Malmö Opera på andra sidan gatan från vår fastighet och Malmö konsthall tvärs över Magistratsparken. Malmö Live med konserthuset liksom biografer finns inom bekvämt gångavstånd. I höjd med Malmö Live finns också stadens nya saluhall. Stadens stora gröna lungor, Slottsparken och Pildammsparken, finns inom 5 minuters gångavstånd. Ännu närmare ligger Triangelns köpcentrum och gågatan Södra Förstadsgatan med ett rikt utbud av butiker. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade. Härifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 minuter.

Info från föreningens hemsida;
Området Davidshall avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Fersens väg, en viktig gata och genomfartsled i Malmö, är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. Bebyggelsen på Davidshall består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal. Kvarteren är före detta arbetarkvarter, som i hög grad omvandlats till bostadsrätter. Mitt i området ligger Davidshallstorg, kantat av restauranger, mysiga uteserveringar och udda butiker. Själva namnet Davidshall kommer ifrån värdshusinnehavaren David Lenander, som under åren 1862–1886 drev sitt värdshus just här. Runt torget och på de närliggande gatorna finns många restauranger, flera också omnämnda i White Guide. Här finns även unika butiker inom inredning och mode.

Allt du behöver i tillvaron finns här på Davidshall!

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea samt biarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken Lomma – Veronika Schenström veha02@handelsbanken.se 040-368587
Handelsbanken Lomma – Susanne Olsen supe12@handelsbanken.se 040-368585

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Malmö
Gatuadress
FERSENS VÄG 22
Postnummer, ort
211 42 Malmö
Lägenhetsnummer
16
Boarea(BOA)
100 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Antal rum
4
Antal sovrum
2
Möjlighet antal sovrum
3
Andelstal
2,65041%
Överlåtelseavgift
1190 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantsättningsavgift
476 kr

Kostnader

Månadsavgift
4 101 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
inkl värme, vatten/avlopp, sopor. Tillkommer 165 kr/mån för bredband.
Avgiftshöjningar
Avgifterna höjdes med 2% Juli 2021.
Kommentar
Kostnad för hushållsel och hemförsäkring tillkommer.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Pilstorp
Markägare
Föreningen äger marken

Byggnad

Byggår
1900
Hiss finns
Ja

Energideklaration

Energibeskrivning
Giltighetstiden har gått ut för denna deklaration enligt uppgifter från Boverket.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.