Såld

Högsta bud; 3.900.000 kr

Main image

Dalbyvägen 29

Lund

Äntligen! En av de eftertraktade lägenheterna på Villa Sunna är nu till salu. Trea om 108 kvm som även går att disponera som en fyra. Belägen på tredje våningen i fastighet med hiss och garageplats. 2-3 sovrum, wc/dusch, tvättstuga, gästtoalett, arbetskök med matplats, sval balkong med skön utsikt m.m. Tillgång till gästrum och festlokal. Gångavstånd till citys utbud!

Nuvarande bud: 3 900 000 kr Såld
Bud Datum Budgivare
3 900 000 kr 2021-01-15 11:47 Budgivare 1
Bostadsinfo
Status
Såld
Pris
3 900 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
6 969 kr/mån
Antal rum
3
Boarea
108 m²
Byggnadsår
2000
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

Luftig trea som går att disponera som en fyra.

HALL - Luftig hall med parkettgolv, vita väggar samt dubbelgarderober med skjutdörrar.

GÄSTTOALETT - Till vänster från hallen har man lägenhetens helkaklade gäst-wc med vägghängd toalett samt handfat.

VARDAGSRUM - Här möts man av ett generöst vardagsrum (delbart till ytterligare ett sovrum om så önskas) med stora fönsterpartier vilket ger ett härligt ljus. Vardagsrummet har vita väggar och parkettgolv och ger plats för både ett matsalsmöblemang och en soffgrupp. Här har man utgång till sval balkong i nordväst med skjutbart glasparti och skön utsikt.

KÖK - Bostadens arbetskök med matplats är i öppen planlösning mot vardagsrummet. Parkettgolv, vita väggar, ljus köksinredning med ljusgrått kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med spishäll (bredvid finns en praktisk extra köksvask), rostfri spiskåpa, kyl och frys, diskmaskin samt inbyggd ugn i arbetshöjd och inbyggd mikrovågsugn.

INRE HALL - Inre hall med vita väggar och parkettgolv.

TVÄTTSTUGA - Tvättstuga med klinker och vita väggar. Här finns tvättmaskin, torkskåp, vask samt städskåp.

KLÄDKAMMARE - Rymlig klädkammare.

WC/DUSCH - Längst ner i hallen ligger lägenhetens helkaklade wc/dusch med två fönster som ger bra ljusinsläpp. Här finns duschplats, vägghängd toalett, tvättställ, handdukstork samt golvvärme.

SOVRUM 1 - Sovrum med parkettgolv och vita väggar.

SOVRUM 2 - Det större sovrummet med parkettgolv, vita väggar samt garderob.

Läs mer om rummen

Övrigt

Läs mer på föreningens hemsida; www.villasunna.se

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem.
Internetleverantör är Com Hem.

Det finns cykelparkering under tak.
Varje lägenhet är garanterad 1 garageplats till en kostnad av 400 kr/månaden.
I källaren finns torkrum och mangelrum.
Medlemmarna har möjlighet att hyra festlokalen i Villa Sunna.
Övernattningslägenhet finns i föreningen och går att hyra.

Föreningen tar ut:
Överlåtelseavgift på 1,190 kr vilket betalas av köparen.
Pantsättningsavgift på 476 kr/pant vilket betalas av låntagare.

Bostadshusen
De fem bostadshusen som utgör Brf Villa Sunna är resultatet av ett godkännande på regeringsnivå från 1998. Under många år debatterades livligt på lokal nivå om hur bebyggelsen i Sunnaparken skulle utformas. Hur många hus som fick byggas och hur höga de fick vara. En tidig plan omfattade två 9-våningshus. När det väl var beslutat att bebyggelsen skulle spridas ut och omfatta 5 hus med 4, 5 och 6 våningar kom arbetet snabbt igång med JM Byggnads AB som huvudansvarig. De första lägenheterna blev tillgängliga för inflyttning under våren 2000.
Vår tilltalande boendemiljö och lägenheternas attraktiva planlösning kan vi tacka arkitekt Claes Persson för. Satsningen på hög kvalitet i valet av material, utförande och detaljarbete formulerades tidigt av JM.
Huvuddelen av de 65 lägenheterna består av 3-4 rum. Det finns också 2- och 5- rums lägenheter och lägenhetsytorna varierar mellan 70 och 180 kvm. Varje lägenhet har egen tvättstuga. Gemensamma mangel- och torkrum finns i hus 4 och 5.
Fastigheten värms med fjärrvärme som ingår i månadsavgiften. Elmätare för varje lägenhet finns uppsatta centralt och avläses automatiskt. Förbrukningen faktureras per lägenhet.
Varje lägenhet är utrustad med ett flertal uttag för telefon, TV och bredband. ComHem är föreningens leverantör av TV- och bredbandstjänster. TV med ett basutbud och bredbandsabonnemang ingår i månadsavgiften.
Friliggande sophus för avfallshantering i låst utrymme och plats för cykeluppställning ligger i direkt anslutning till bostadshusen.

Garage och parkering
På parkeringen vid Dalbyvägen ligger nedfarten till garaget som också nås direkt genom nedgång från hus 1, 2, 5 och från gårdsplanen mellan husen.
Kallgaraget har 65 platser, en för varje lägenhet. En plats har gjorts om till 3 MC platser och några till cykelparkering.
Parkeringen utmed Dalbyvägen rymmer 13 platser för gäster och korttidsparkering för de boende. Alla som parkerar här ska ha en parkeringsdekal väl synlig i framrutan.

Bostadsrättsföreningen Villa Sunna
Vår bostadsrättsförening ligger vid Lunds östra infart med ca 10 minuters gångväg till Lunds Domkyrka.
Föreningens fem hus är omgivna av en vacker park utmed Dalbyvägen. Husen byggdes av JM Bygg under åren 1998-2000 och första inflyttningen skedde i april år 2000. Föreningen förfogar över 65 lägenheter med bostadsrätt.
Brf Villa Sunna har sitt namn efter det sommarhus som domkyrkoarkitekten Helgo Zettervall ritade och bokförläggare C.W.K. Gleerup lät uppföra 1880. Huset tillhör föreningen och används som gemensamhetslokal.

Villan – för gemenskap och trivsel
Sommaren 1880 lät bokförläggaren C.W.K. Gleerup uppföra Villan som sommarbostad till sin familj. Villan, som då låg en bit öster om Lunds dåvarande centrum, ritades av domkyrkoarkitekten Helgo Zettervall. Den genomgick både ägarbyten, om- och tillbyggnader och beboddes under flera decennier av familjerna Ulfsparre och Ingvar. I samband med uppförandet av de nya bostadshusen renoverades Villan, påbyggnader revs och planlösningen återfördes i stort till Zettervalls urprungliga ritning. Huset tillhör nu föreningen.
Villan används för våra gemensamma aktiviteter och här hålls styrelsesammanträden och föreningsstämma. Några medlemmar spelar bridge, andra deltar i bokcirkel och ibland anordnas eftermiddagskaffe.
I Villan finns kök, festlokal som rymmer 60 sittande personer, möblerad salong och ett mindre mötesrum.
Villan kan hyras för privata fester, i första hand av föreningens medlemmar men också av utomstående.

Parken
Parken som omger bostadshusen och Villan har kvar växter och träd från den ursprungliga Villa Sunna trädgården.
Den del av parken som ligger i direkt anslutning till bostadshusen ägs av föreningen och sköts av en entreprenör. Mellan hus 1, 2 och 5 finns planteringar och utemöbler. Mellan hus 3, 4 och 5, där flaggstången står, ligger en liten lekplats. Där brukar också julgranen ställas upp.

Nära till Natur och Kultur
Villa Sunnas fastighet är belägen i södra delen av Professorsstaden mellan Hardebergaspåret och Dalbyvägen.
Fastigheten och Villan omges av en naturskön park med en liten lekplats. St Jörgens park med en större lekplats finns i nära anslutning. Hardebergaspåret är en upplyst ca 10 km lång gång- och cykelväg till Södra Sandby som används flitigt av motionärer.
Hållplats för buss till Lunds centrum och centralstation ligger på Dalbyvägen precis intill fastigheten. Hållplats för buss till Malmö och till orter i östra Skåne ligger också på Dalbyvägen ca 100 meter från fastigheten.
Två nybyggda hotell ligger på gångavstånd på Dalbyvägen.
Efter ca 5 minuters promenad mot centrum når man Lunds Botaniska trädgård och efter ytterligare några minuters promenad genom Lunds medeltida kvarter, Kulturkvadranten, kommer man till Kulturens museum, Lunds Akademiska förening (AF), Lundagård med Universitetshuset och Domkyrkan.
Lunds Internationella skola ligger på gångavstånd.

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Lund
Gatuadress
Dalbyvägen 29
Lägenhetsnummer
531
Boarea(BOA)
108 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Antal rum
3
Andelstal kommentar
Andelstal: 0,0147560 Andel årsavgift: 1,47562% Andelstal kapital: 0,0147560 Uppgift enligt föreningen.
Överlåtelseavgift
1190 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Pantförskrivning
är pantsatt
Pantsättningsavgift
476 kr

Kostnader

Månadsavgift
6 969 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Inkl. värme, VA och ComHem basutbud TV och bredband
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Brf Villa Sunna

Byggnad

Byggår
2000
Hiss finns
Ja

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2018-06-04
Energiklass
E
Specifik energianvändning
120 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.