Såld

Nu är denna fina 3:a om 67,5 kvm med västerbalkong till salu i centrala Lund...

Main image

Bankgatan 14 C

Lund

Nu är denna fina 3:a om 67,5 kvm med västerbalkong till salu i centrala Lund. Luftig känsla med takhöjd om hela ca 2,7 meter. En halvtrappa upp, utan insyn. Bostaden är ljus och har delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket ger tilltalande sällskapsytor. Köket är modernt och välutrustat, helkaklat badrum samt två bra sovrum. Vackra fönsterbänkar i natursten och parkettgolv i alla rum. Den mysiga balkongen som är i västerläge ligger mot föreningens lugna innergård. Läget är utmärkt med både Mårtenstorget och Stadsparken på ett bekvämt gångavstånd och hela Lunds City nära till hands. Föreningen har gemensam "relaxavdelning" i källaren. Välkomna på visning!

Bostadsinfo
Status
Såld
Pris
3 200 000 kr
Pristyp
Högstbjudande
Månadsavgift
3 807 kr/mån
Antal rum
3
Boarea
67.5 m²
Byggnadsår
1945
Boendeform
Bostadsrätt
Tillträde
Diskuteras
Ansvarig Fastighetsmäklare
Profile Image
Dan Eliasson
+46708-18 12 00

Rumbeskrivning

HALL - Vi möts av en öppen och välkomnande hall. Två garderober med överskåp som ger bra förvaringsmöjlighet samt plats för ytterligare förvaringsmöbel längre in i hallen. Vita målade väggar, praktisk klinkers innanför entrédörren och parkettgolv i övriga hallen.

KÖK - Köket har vita köksluckor med handtag som är integrerade vilket ger en ren och modern känsla. Mörk bänkskiva och det vita kaklet ger ett stilrent intryck. Stora fina arbetsytor och bra med förvaringsmöjligheter i både över och underskåp då köket har gjorts större. Köket är utrustat med rostfria vitvaror såsom varmluftsugn, mikro, spisfläkt, spishäll, diskmaskin (integrerad) och kyl/frys. Den halvöppna planlösningen mot vardagsrummet gör det möjligt för ett större matsalsbord. Släta vitmålade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM - Ett ljust vardagsrum med delvis öppen planlösning mot köket som ger ett härligt ljusinsläpp från två stora fönsterpartier. Härifrån når man den härliga balkongen utan insyn som ligger i västerläge mot den lugna gården.

SOVRUM 1 - Lägenheten har två lika stora sovrum där det första rummet har inretts med en stor garderobsvägg (flyttbar) med gott om förvaring. Tre vita väggar, en ljusgrå vägg och parkettgolv.

SOVRUM 2 - Här får en dubbelsäng enkelt plats. Tre vita väggar, en ljusgrå vägg och parkettgolv.

BADRUM - Ett stilrent och helkaklat badrum från ca 2014 (behörighetsbevis finns) med stora vita kakelplattor på väggarna och grått klinkergolv. Dusch med vikbara glasväggar, handfat med tillhörande kommod, WC, förvaringsskåp med spegeldörrar.

Läs mer om rummen

Allmän information

HSB Brf Svarvaren bildades 1945 och är en äkta bostadsrättsförening med 25 lägenheter (3 st 1 rok, 13 st 2 rok, 8 st 3 rok och 1 st 4 rok) samt 2 lokaler upplåtna med bostadsrätt (kontorslokal + restaurang). Föreningens tomt är friköpt. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen tillåter så kallat delat ägande. Den som är stadigvarande bosatt i lägenheten skall äga minst 10 % av lägenheten. Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

Avgiftsförändringar: Föreningen höjer normalt avgiften i årsskiftena med 0-2 % per år. Avgiften höjdes senast i januari 2021 med 1%. Varje lägenhet har individuell fjärravläst elmätning och kan välja egen elleverantör.
Föreningen vill i samband med överlåtelse genomföra en så kallad tillsyn av bostaden med köparen närvarande. Om någon uppgift är av synnerlig vikt för en köpare bör denne kontrollera informationen med föreningen.

RENOVERINGAR – UTFÖRDA OCH PLANERADE
År 1980 (ca) Åtgärd Balkonger (väster) År 1992 Åtgärd Komplett fönsterbyte År 1999 Åtgärd Avloppsstammar (nya) År 1999 Åtgärd Tappvattenstammar och ledningar (nya) År 1999 Åtgärd Nytt elsystem i fastigheten År 2006 Åtgärd Nytt yttertak + plåtarbeten, nytt expansionskärl År 2010 Åtgärd Ny undercentral för värme År 2012 Åtgärd Trapphus, lägenhets/entrédörrar, yttertrappor År 2014 Åtgärd Fasad (söder) År 2014 Åtgärd Balkonger (söder) År 2014 Åtgärd Tak (diverse underhållsåtgärder) År 2015 Åtgärd underhållsspolning avloppstammar År 2016 Åtgärd Nytt styrsystem för värme och varmvatten inklusive nytt expansionskärl. Byte av alla radiatorventiler och styrventiler i fastigheten. År 2016 Åtgärd Nya brandvarnare i alla gemensamma utrymmen samt till alla bostadsrätter. Optimering av värmesystemet. År 2017 Radonmätning i fastigheten och bostadsrätter (utan anmärkning). Två nya plank, ny vattenutkastare och ca 20 nya LED armaturer på innergården. Fortsatt optimering av värmesystemet. År 2018 Nya fastighetsskyltar, ny entrébelysning. Energideklaration, OVK-besiktning, fortsatt optimering av värmesystemet, LED-lampor i alla trapphusarmaturer. År 2020 Relining av horisontella avloppsledningar (i mark och källare), renovering av källartoalett och basturum, förbättrat inbrottsskydd till källarförråd, byte av dörrar i källaren. Föreningen har en 30-årig underhållsplan med årliga avsättningar för att långsiktigt finansiera framtida underhållsarbeten. Planerade renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2021-03-08): År 2022 Åtgärd: Renovering av fasad och balkonger mot väster. År 2024 Åtgärd: Renovering av fasad mot öster och eventuellt byte av fönster mot Bankgatan (bullerdämpande).

PARKERING
475 kr/mån. Sju platser finns. Kötid beror på när befintliga ägare flyttar. Nyinflyttade ställs automatiskt i kö, för närvarande uppskattar föreningen att 2-3 av de boenden i kö är intresserade av att få parkeringsplats. För övrigt finns parkeringshus i närheten.

TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem. I det obligatoriska tillägget om 102 kr/mån ingår deras standardpaket. Bredband: Valfritt abonnemang tecknas och bekostas av bostadsrättshavaren. Uttag för Com Hem finns i lägenheterna. Telenor/Bredbandsbolaget går också att välja.

GÅRDSPLATS
Gemensam gård med sittmöblemang och grill.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns tvättstuga med separat torkrum, mangelrum samt cykelförråd/barnvagnsrum. Här finns även hobbyrum/verkstad som kan lånas under kortare perioder och en möteslokal som används av föreningen för årsmöten m.m. Dessutom har föreningen en fin och nyrenoverad bastuavdelning i källaren med bastu, dusch och wc.

Läs mer

Övrigt

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken – Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken – Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Läs mer
Fakta
Byggnadstyp
Bostadsrätt
Område
Centrum, Lund
Gatuadress
Bankgatan 14 C
Postnummer, ort
223 52 Lund
Lägenhetsnummer
120
Lägenhetsnummer LM
1101
Boarea(BOA)
67.5 m²
Boareauppgifter enligt
Bostadsrättsföreningen
Antal rum
3
Antal sovrum
2
Andelstal
3,81529

Kostnader

Månadsavgift
3 807 kr/mån
Beskrivning Månadsavgift
Inkl värme, vatten/avlopp, sopor. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv om 102 kr/mån tillkommer.
Kommentar
Kostnad för hushållsel och hemförsäkring tillkommer.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning
Föreningen har 7 parkeringsplatser. Kösystem tillämpas.

Bostadsrätt

Namn på Brf
Hsb Brf Svarvaren

Byggnad

Byggår
1945

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2018-07-02
Energiklass
E
Specifik energianvändning
126 kWh/m²

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.