Unik paradvåning i en av Lunds vackraste fastigheter från 1905... Såld!Planskiss - viss avvikelse kan förekommaSölvegatan 3A Såld!

Unik paradvåning i en av Lunds vackraste fastigheter från 1905. Hela 194 kvm en halvtrappa upp med utgång till trädgården från köket. Två fungerande kakelugnar, extrem vacker stuckatur, renoverade originalgolv, praktfulla spegeldörrar, balkong med utgång från två olika rum med mera. Totalrenoverad med aktsam hand 2012/13 då man även förädlade planlösningen med bland annat ett stort badrum, rymligt kök med matplats, gästtoalett. Måste upplevas!

Bostadsinfo Såld!

Avgift: 7,400 kr inkl 1 st parkeringsplats, värme, vatten/avlopp, kabel-tv, sopor
Boendeform: Lägenhet
Antal rum: 6 rum
Boarea: 194 m²
Byggnadsår: 1904
Område: Centralt, Lund
Tillträde: Diskuteras
Våning: 1 av 4

Ansvarig Fastighetsmäklare

Dan Eliasson, Reg. Fastighetsmäklare

Dan Eliasson
Reg. Fastighetsmäklare

0708-18 12 00

Interiör

HALL - Hall med oljade plankgolv och vita väggar
SOVRUM/ARBETSRUM - Sovrum med oljad fiskbensparkett, vita väggar och fungerande kakelugn.
MATSAL - Matsal med oljad fiskbensparkett, tapeter och fungerande kakelugn.
VARDAGSRUM - Vardagsrum med oljad fiskbensparkett, tapeter och utgång till balkongen.
BADRUM - Badrum med dusch, badkar, handfat, toalett och handdukstork.
SOVRUM - Det största sovrummet med lackat brädgolv, målade väggar och utgång till balkongen.
TVÄTT/DUSCH - Tvätt/dusch med tvättmaskin, torktumlare, dusch och vask.
KÖK MED MATPLATS - Ursprungligen två rum som är hopslagna till ett rymligt kök med matplats. Utgång till trädgården. Skafferi.
SOVRUM - Mindre sovrum med brädgolv och vita väggar.
TOALETT - Toalett och handfat.

Förening

Brf Bispen 4 i Lund

Övrigt

Ref. Nr.: DE03827
Lägenhetsnummer: 1001
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Fastighetsbet.: Bispen 4
Andel i förening: 11,13%
Energideklaration: Utfärdad 2019-06-04 00:00
Energiprestanda:
96 kWh/m² (Atemp) och år

Bispen 4 ligger på Sölvegatan 3 i Lund. Gathuset byggdes 1904 och gårdshuset 1904-1905. Byggmästare L Svensson var byggherre och arkitekt var troligen Oskar Hägg.
Bostadsrättsföreningen bildades 1985 och har idag 11 lägenheter.

Gathuset i jugend med inslag av nyrenässans har markerats som ett hörnhus med påkostade fasader av gult förbländetegel såväl mot gatan som trädgården i väster. Det är asymmetriskt uppbyggt med hörntorn, risalit, burspråk och frontespiser. Sockeln, klädd med rustika granitkvadrar, avslutas aven sandstenslist. Bottenvåningen avgränsas mot de bägge övre, som är sammanhållna till en enhet, av en enkel tegellist och en cementlist. Frånsett tornet var taket från början pappklätt, men är nu täckt med rödmålad skivplåt. Fönsternas utformning varierar och en del är sammanhållna i grupper av gemensamma stickbågar. Dekorationer i form av hörnkedjor och fält i sandsten, samt listverk och dekorplattor med blomstermotiv i cement. På västsidan tre breda balkonger med dekorativa smidesräcken. Påkostad portal i sandsten, vars överdel har utformats som ett cirkelsegment. Ett par trappsteg leder upp till den indragna porten som är målad mörkbrun och i överdelen har stora fönster med jugendinspirerad spröjsning. Entrén därinnanför är kryssvälvd och har skulpterad panel och på väggarna däröver landskapsmålningar. Själva trapphuset är marmoreringsmålat och i taket dekorationsmålningar med blombuketter och kvinnohuvuden. I lägenheterna stuckaturer och ursprungliga snickerier samt en del kakelugnar. Frånsett att fönsterna har bytts mot nya, målade turkosa, är huset mycket välbevarat.

Renoveringar och förbättringar, det som inte anges med separat årtal gjordes 2012/13.

Allmänt
Samtliga lister, smygar, dörrar och fönster slipade och nymålade. Samtliga tak med stuckatur lagade, renoverade och målade fackmannamässigt. All el bytt och gömd i väggarna. Automatsäkringar, dimmers i samtliga rum samt fast internet förberett i några rum. (Fiberanslutning till Lunds stadsnät tillkom dessutom i föreningen 2014). Samtliga kall och varmvattenrör samt avloppsrör bytta. Samtliga gjutjärnsradiatorer kontrollerade och målade.

Sovrum
Väggar och tak renoverade. Golv framplockat och lackat. Reglerbar tilluftsfläkt för uteluft.

Kök
Sammanslagning av två rum dvs en vägg riven och avburen. Samtliga väggar och tak belagda med nytt underlag och sedan målade. Golv framplockat, slipat och oljat. Nytt rymligt kök, granitskivor (Tan Brown) och nya maskiner inklusive induktionshäll. Inga överskåp för att bevara rumskänslan. Spisfläkt uppsatt och kopplad till en av de befintliga rökgångarna.

Skafferi
Samtliga väggar och tak belagda med nytt underlag och sedan målade. Golv framplockat, slipat och lackat. Original hyllsystem renoverat och försedda med ledbelysning. Original fönster/ljusinsläpp framtaget och renoverat.

Mindre sovrum
Samtliga väggar och tak belagda med nytt underlag och sedan målade. Golv framplockat, slipat och lackat. Tillhörande garderob renoverad och försedd med ledbelysning.

Entréhall
Samtliga väggar och tak belagda med nytt underlag och sedan målade. Golv framplockat, slipat och oljat. Ytterdörr slipad och målad. Vägg bortplockad för bättre ljusgenomsläpp och kommunikation.

Inre hall
Samtliga väggar och tak belagda med nytt underlag och sedan målade. Golv framplockat, slipat och oljat. Original förråd och hyllsystem renoverade och försedda med spegelskjutdörrar. Del av original förråd ombyggd till gästtoalett. Vatten framdraget till frys/ismaskin.

Ursprungligt badrum
Ombyggt till tvätt och torkrum dessutom innehållande extra dusch och vask. Allt kakel och våtrumsarbete gjort fackmannamässigt av godkända hantverkare enligt föreningens krav. Vattenburen golvvärme och fuktstyrd frånluftsfläkt. Original fönster/ljusinsläpp framtaget och renoverat.

Nytt badrum
Inbyggt badkar (original djupt och stort badkar renoverat och återanvänt). Ny dusch, toalett, handfat och badrumsskåp. Allt kakel och våtrumsarbete gjort fackmannamässigt av godkända hantverkare enligt föreningens krav. Vattenburen golvvärme och fuktstyrd frånluftsfläkt.

Vardagsrum
Samtliga väggar och tak med stuckatur belagda med nytt underlag och sedan tapetserade. Satt upp ljuslist för belysning av stuckaturer. Fiskbensparketten slipad och oljad.

Matsal
Samtliga väggar och tak med stuckatur belagda med nytt underlag och sedan tapetserade. Satt upp ljuslist för belysning av stuckaturer. Fiskbensparketten slipad och oljad. Nyuppförd kakelugn och nyrenoverade rökgångar (2018).

Arbetsrum/sovrum
Samtliga väggar och tak med stuckatur belagda med nytt underlag och sedan målade. Satt upp ljuslist för belysning av stuckaturer. Fiskbensparketten slipad och oljad. Reglerbar tilluftsfläkt för uteluft. Kakelugn helrenoverad och nyrenoverade rökgångar (2018).

Förråd i källaren
Satt upp dörr och tunna väggar där det var öppna valv för att kunna låsa. Putsade väggar och golv renoverade 2019 av föreningen.

Kontakta mäklaren för en skriftlig boendekalkyl.

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Vi samarbetar med Handelsbanken i denna överlåtelse
Kontakta gärna någon av nedanstående bolånerådgivare för finansieringsförslag:
Handelsbanken - Lund City, Johanna Wictorin 046-195439
Handelsbanken - Lund Ideon, Camilla Dahlberg 046-159597

Visa objekt på karta »